fbpx

reiki usui

cursus

Reiki laat je op dieper level thuiskomen bij jezelf. De helende energie helpt je om het zelfhelend vermogen van je lichaam te activeren, innerlijke blokkades op te ruimen en je energie beter door te laten stromen waardoor je meer balans ervaart.

Deze Reiki cursus is heel geschikt wanneer je meer in verbinding wilt komen met jezelf en je intuïtie, blokkades wilt opheffen, je wilt verdiepen in energie en daarnaast heel praktisch wilt leren hoe je met energie kunt werken en hoe je dit in kunt zetten voor jezelf én anderen.

7

.

 

 

 

 

 

 

 

.

heel

je diepste blokkades en voel diepe verbinding met jezelf!

Gedurende ons leven doen we als mens allemaal ervaringen op. Mooie en minder mooie. We stoppen ze in ons rugzakje, die we dag in dag uit meedragen op onze schouders. Het zijn de minder mooie die zwaar aanvoelen. Denk hierbij aan spanning, stress, angst, onverwerkte emoties, negatieve gedachten, belemmerende overtuigingen, trauma etc.

We zijn zo geleerd om bepaalde gevoelens te onderdrukken, waardoor we grotendeels vanuit ons hoofd leven en daardoor afgesneden raken van ons gevoel. Het wegslikken van emoties, onderdrukken van gevoelens en negatieve gedachten zorgt ervoor dat ze ‘vast’ gaan zitten in je lijf waardoor energie niet meer goed kan doorstromen en je vage klachten kunt ervaren. Door Reiki te geven aan jezelf (of aan anderen), kunnen blokkades oplossen zodat de energie weer vrij kan stromen en er ruimte ontstaat voor groei.

 Wat is Reiki 

Reiki is een Japanse healingmethode en staat voor Universele levensenergie, waarbij men uitgaat dat alles energie is. Het is een alternatieve geneeswijze waarbij energie wordt overgedragen via de handen, waardoor het zelfherstellend vermogen in het lichaam wordt versterkt. Reiki herstelt de balans daar waar het nodig is en heelt op alle holistische niveaus: fysiekje lichaam en fysieke gezondheid, mentaalgedachten en beperkende overtuigingen, emotioneel vastzittende emoties en trauma’s, spiritueelje intuïtie en energetischalles wat met je energieveld te maken heeft.

Reiki kan helpen bij diverse lichamelijke klachten, maar dit kan ook psychologisch zijn zoals inzicht krijgen in een bepaald gedachtepatroon of loslaten van emoties. Het geeft je lichaam en geest een energetische boost en activeert het zelfhelend vermogen. Blokkades worden opgeheven, waardoor de energie vervolgens weer kan doorstromen.

Reiki heeft drie graden; de eerste, tweede en derde graad (master).

Reiki 1 – de basis

Tijdens de Reiki 1 cursus leer je om Reiki vooral op fysiek niveau in te zetten. Bij Reiki 1 ligt de focus vooral op; jezelf leren behandelen, de energie goed te laten integreren en je energiekanaal te zuiveren. Je leert om lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn en spanningsklachten te behandelen bij jezelf én anderen. In deze fase kan het behandelen met Reiki jou (of je klanten) helpen om spanning en stress los te laten, waardoor je diep kunt ontspannen en er meer innerlijke rust ontstaat. Door een betere verbinding met jezelf en je lichaam, kom je makkelijker uit je hoofd en maak je meer verbinding met je intuïtie.

De Reiki stroom helpt je om meer in contact te komen met je kern, jouw essentie, dus wie je werkelijk bent zonder alle beschermlaagjes. Je leert jezelf op een dieper level kennen en ook je intuïtie en bewustzijn zullen verder ontwikkelen. Ook helpt het werken met Reiki bij het stevig neerzetten en afschermen van je energie. Waardoor je in jouw werk met andere mensen, beter bij jezelf kunt blijven.

Reiki 2 

De Reiki 2 cursus is een verdieping op Reiki 1 en kun je ongeveer twee maanden na Reiki 1 volgen. Of wanneer jij voelt dat je er klaar voor bent. Tijdens deze cursus leer je om op diepere lagen en op afstand te behandelen. Je Reiki stroom wordt krachtiger en je leert om op de emotionele en mentale lagen te helen. Hierdoor kunnen blokkades zoals; weggestopte pijn, oude patronen, trauma’s, overlevingsmechanismen en belemmerende overtuigingen in beweging gezet worden, waarna deze losgelaten worden.

Tevens leer je om jezelf en anderen op afstand te behandelen door middel van symbolen. De focus bij Reiki 2 ligt op het versterken van je intuïtie en nog verder vanuit je intuïtie te behandelen. Het proces van innerlijke groei en bewustzijn zal verder verdiepen en versnellen, waardoor je steeds dichter bij je kern komt.  Een fysieke behandeling zal ook krachtiger worden.

Daarnaast leer ik je hoe je jezelf afstemt op de ander en hoe je een energy reading kan geven.

 

Je leert in deze cursus hoe je kunt werken met Reiki,
voor jezelf als ook hoe je anderen kan behandelen.

Ontdek

wat voor positieve effecten Reiki heeft

Ontspannend en Helend

Reiki werkt ontspannend en helend. Je ontvangt praktische tools om Reiki voor jezelf als voor anderen in te zetten.

Herstelt balans

Je kunt Reiki inzetten voor het behandelen van klachten, versterken van je energie, voor groei én herstellen van je balans.

Van denken naar voelen

Je focus wordt meer van buiten, naar binnen gericht. Waardoor je meer innerlijke rust ervaart. 

Vertrouwen op je intuïtie

In essentie brengt Reiki je dichterbij jezelf en jouw intuïtie door laagjes van ruis en onrust weg te halen.

Focus & Energie

Je energie wordt aangevuld waardoor jij je makkelijker kan focussen én keuzes kan maken voor wat belangrijk is voor jou. 

Blokkades opheffen

Eventuele blokkades worden opgeheven en losgelaten, waardoor de energie weer vrij kan stromen.

 Tijdens de Reiki 1 cursus leer je: 

⦁ De basisprincipes van Reiki.
⦁ Meer over energie en energiebalans: zoals je energieveld reinigen, ruimte vullen met energie, je eigen energie krachtiger laten stromen, negatieve energie loslaten etc.)
⦁ Hoe je Reiki kunt toepassen bij jezelf, als ook bij anderen.
⦁ H
oe je in contact met anderen, beter bij jezelf blijft.
⦁ Je leert jezelf te helen en blokkades worden opgeruimd.
⦁ De verbinding met jezelf en je intuïtie wordt krachtiger, waardoor jij steviger staat.
⦁ Je leert nog meer vertrouwen op jezelf, je intuïtie en op wat je voelt.

Ik ondersteun je tijdens de cursus en in de 3 weken erna gedurende jouw Reiki reis. 

Iedereen kan Reiki leren! Daarnaast ervaart iedereen Reiki op haar eigen manier. Je zult gaan ontdekken, voelen en ervaren wat Reiki voor jou betekent en gaat brengen.

Mijn Reiki journey

3 jaar geleden kreeg ik te maken met een fikse burn-out en kwam ik in aanraking met healing sessies. In eerste instantie had ik geen idee wat dit voor mij zou gaan betekenen, want ik vond het maar een beetje vaag. Echter was mijn ervaring tijdens en na een sessie, dat ik mij rustig, meer ontspannen en lichter voelde. Ook ervoer ik meer vertrouwen en begon is steeds meer te luisteren naar dat wijze stemmetje a.ka. mijn intuïtie, waardoor mijn coaching ook krachtiger werd.

Toen Reiki meermaals op mijn pad kwam, voelde ik: hier mag en wil ik iets mee doen! Zo besloot ik om Reiki 1 te gaan volgen, wat voornamelijk op fysiek niveau heelt. Om vervolgens een paar maanden later Reiki 2 te gaan volgen en behalen waardoor ik ook op afstand en op zowel mentaal en emotioneel niveau het helingsproces kan versterken bij zowel mijzelf als de ander.

Ons lichaam is zo bijzonder. Het is in staat zichzelf te genezen en door middel van een Reiki healing wordt dit proces versterkt en de balans hersteld. Al na één healing sessie kan je verschil merken en kan er grote verandering plaatsvinden. Kun je nagaan wat een training voor je persoonlijke ontwikkeling kan betekenen!

Reiki is een hele belangrijke tool in mijn bedrijf en ik ben dan ook rete enthousiast dat ik deze mooie energie nu aan anderen door mag geven en dat ik jou mag begeleiden in het thuiskomen bij jezelf en het leren werken met energie.

De cursus staat in het teken van: verbinding met jezelf en jouw persoonlijke groei!

jouw investering

In de maand juli kun je starten met Reiki 1 of Reiki 2. Je kunt kiezen voor een persoonlijke VIP live cursus in Leeuwarden of online cursus via Zoom. De live groepstrainingen zullen vanaf september weer ingepland worden. Kies wat jouw voorkeur heeft.

Reiki 1 – VIP

live of ONLINE

€395 ex btw

Je leert de theorie en de basisprincipes van Reiki. We gaan samen aan de slag met het thema wat nu bij je speelt én er is alle ruimte voor vragen en het ontdekken wat de helende energie voor jou kan betekenen. Je ontvangt tijdens deze cursus in totaal vier inwijdingen. Praktische oefeningen en theorie wordt afgewisseld waardoor je de energie leert kennen en gebruiken. Na deze dag ga je drie weken voor jezelf oefenen om je de Reiki energie eigen te maken, waardoor er nog meer blokkades worden opgeruimd.

De cursus duurt ca 4,5 u. We stemmen samen een dag af. (lunch is inbegrepen als je live langskomt) 

Tevens krijg je toegang tot een online omgeving met modules, (audio)oefeningen en praktische informatie over Reiki 1. Ook ontvang je een fysiek Reiki 1 handboek met alle handige ins en outs. Met het handboek kun je thuis verder aan de slag om jezelf hierin te trainen en je Reiki practice te verdiepen én kun je alle beschikbare informatie gebruiken als naslagwerk.

Na ca. 3 weken hebben we nogmaals een (online) gesprek om je ervaringen te bespreken en de cursus af te ronden.

Gedurende deze 3 weken (tussen cursus en call) ben ik jouw persoonlijke vraagbaak.

Na afloop van de cursus ontvang je een erkend certifcaat (yeah!) en mag jij jezelf Reiki Practitioner noemen!

Reiki 2 

INFO VOLGT

 

PS. Hierna kun je ervoor kiezen om te starten met Reiki 2, zodat je op afstand en op mentaal & emotioneel niveau kan leren helen en je eigen Reiki practice verder kunt verdiepen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze cursus?

De cursus is voor iedereen die wil leren werken met energie en daarnaast ook op een dieper level wil verbinden met zichzelf. In de basis gaat Reiki over: terug naar je essentie, jouw kern gaan. En alles wat je gaandeweg tegenkomt (belemmerende gedachten, emoties, oude pijn etc.) los te laten en te helen.

Wat is een inwijding?

Tijdens de cursus wordt Reiki doorgegeven via een master (in dit geval mij), aan jou, door middel van een inwijding. Tijdens de inwijding wordt jouw energiekanaal verder opengezet en opgeschoond. Je ontvangt het vermogen om jezelf en anderen te behandelen. Al vanaf de eerste inwijding stroomt de Reiki-energie al. 

Ik zou graag de Reiki in willen zetten in mijn bedrijf, kan dat?

Jazeker kan dat. Tijdens de Reiki 1 cursus leer je hoe je jezelf als ook anderen kunt behandelen middels een stoelbehandeling of tafelbehandeling en bij Reiki 1 ligt de focus om vooral op fysiek niveau in te zetten en jezelf en anderen te behandelen bij lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, spanningsklachten etc. In deze fase kan het behandelen van Reiki jou (of je klanten) helpen om spanning en stress los te laten, waardoor je dieper kunt ontspannen en meer innerlijke rust ervaart. Ook helpt het iemand uit het hoofd te komen en meer in het lijf te zakken.

Reiki 2 is een verdieping op Reiki 1 en tijdens deze cursus leer je om op diepere lagen en op afstand te behandelen. Ook leer je meer op je eigen intuïtie te vertrouwen als intuïtief te behandelen. Voor mensen die al werken als coach of masseur betekent dit, dat je sessies nog effectiever en verdiepender gaan worden als je Reiki in gaat zetten.

Het valt precies in mijn vakantie

Mocht het online terugkom moment in je vakantie vallen, dan plannen we daar een ander moment voor. Geen probleem.

Ik zie ook een online cursus die goedkoper is

Reiki cursussen worden op vele manieren aangeboden en ook voor hele lage (stunt)prijzen. Iedere Reiki teacher, teacht in de basis hetzelfde. De Reiki basis principes, je ontvangt een simpele handleiding en een certificaat.

Ik heb ervoor gekozen om juist te gaan voor persoonlijke begeleiding, met oprechte aandacht en verbinding en daarmee ook meer verdieping qua lesinhoud. Een Reiki cursus is in mijn ogen een persoonlijke ontwikkelingsreis en je mag het echt gaan zien als een mini coaching traject. Vandaar dat je gedurende 3 weken mij als persoonlijke vraagbaak hebt.

Het allerbelangrijkste vind ik dat je een Reiki healer en teacher kiest waarbij jij je goed en op je gemak voelt.

Ik weet niet of Reiki bij me past

Check even in bij je gevoel. Wat voelde je toen je deze pagina las? Werd je enthousiast? Kriebel in je buik? Dan resoneert het met je. Ook al kun je het vaak rationeel niet verwoorden of logisch verklaren.

Als je twijfelt, mag je mij ook een berichtje sturen via e-mail of via Insta. Dan maken we een belafspraak en kijken we samen of dit de juiste volgende stap is voor jou en/of je bedrijf. Een mooie vraag die jij jezelf kan stellen is: Wat is nu de grootste bijdrage voor mijn groei OF voor mijn business?

Ik wil namelijk niet dat jij je beslissing puur laat afhangen van het geld of de ‘ja maars’ die je in je koopbesluit tegen komt, want die weerstand vanuit je hoofd kan er altijd zijn. Belangrijkste vind ik dat je een keus maakt vanuit je gevoel, vanuit het gevoel van HELL YES! dit voelt goed, ook al kan ik het niet rationeel verklaren.

Mijn vraag staat er niet tussen.

Mail mij dan gerust naar info@byjantine.nl of stuur mij een berichtje op Instagram voor een snelle reactie!

5-daagse Lief voor Jezelf Challenge

Elke dag ontvang je een opdracht in je mailbox.

Als je je aanmeldt voor deze gratis challenge, krijg je ook maandelijks de gratis inspiratiemail in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Je ontvangt de eerste mail met opdracht in je inbox.