Reiki Cursussen

REIKI ALS TOOL VOOR ZELFONTWIKKELING EN GROEI

Reiki is een tool die heel puur en zuiver is. Je kan het zetten om je te helpen groeien als persoon als ook in jouw vakgebied. Het werken met Reiki energie geeft je inzicht in thema’s, blokkades en patronen. 

De zachte, helende energie helpt jou of je klant naar binnen te keren. Meer ontspannen, minder gehaast. Het haalt laagjes ruis weg en versterkt de verbinding met jezelf en je intuïtie. De Reiki Opleiding is heel geschikt wanneer jij meer wilt vertrouwen op je intuïtie, oude sh*t wilt helen, je wilt verdiepen in energie en daarnaast heel praktisch wilt leren hoe je met energie kunt werken en dit in te zetten – voor jezelf en/of je klanten.

Gedurende de cursussen zullen je eigen unieke gaven verder openen, wordt je intuïtie scherper en zal je gaan merken dat je bewuster wordt van jezelf, je energie als ook van emoties, gedachten en patronen wat je gaat helpen om heling en balans aan te brengen, op zowel mentaal, emotioneel, fysiek als energetisch niveau bij jezelf en/of je klanten.

Reiki laat je op een dieper level thuiskomen bij jezelf. 

Het gevoel van thuiskomen

In 2019 kwam Reiki op mijn pad. Destijds was ik herstellende van een burn-out en in die fase van mijn leven (ik was pas 30) was ik behoorlijk zoekende naar mezelf, wie ik was, wat ik belangrijk vond en wat ik wilde voor de toekomst. Oftewel, dichterbij mezelf komen. Nadat Reiki meermaals op mijn pad kwam, gaf ik mij zonder enige voorkennis op voor de Reiki 1 cursus. De theorie, de basisprincipes, maar ook de oefeningen voelden zo natuurlijk en toen ik op die bewuste vrijdagavond de eerste initiatie kreeg, was het alsof er iets in mij klikte. Die ene ervaring, die Reiki cursus destijds, zie ik als een katalysator, als een puzzelstukje voor zelfinzicht en groei. Wat ervoor gezorgd heeft dat ik dieper in mijn lijf kon zakken en echt stevig ging staan, vertrouwen voelde en een gevoel van thuiskomen ervaarde. 

Dit klinkt misschien wat vaag, zweverig en als geitenwollensokken typetjes. Echter denk ik dat we allemaal als mens op zoek zijn naar dat ene gevoel. Naar dat gevoel van thuiskomen. Naar vervulling. Naar rust. Naar ‘gewoon’ zijn.

Het gevoel van thuiskomen in jezelf ontstaat in mijn ogen wanneer je helemaal okay kunt zijn met het menszijn. Met alle f*ck ups, highs en lows. Met wat we denken, voelen, zien en doen, als ook de ‘fouten’ en ervaringen die we opdoen. Het gevoel van thuiskomen bij jezelf volgt wanneer je jezelf met alles erop en eraan erkent, accepteert en waardeert. En voor de een is het God die het zetje geeft, voor de ander is dat Reiki, touch of matrix of een andere healingmethodes. Voor weer een ander is dat breathwork, Yoga of gebruik van plantmedicijn. Welke wijze of stroming dan ook… Het gaat erom dat het klopt voor jou. Dat er iets in jou klikt. Dat het je ruimte geeft. Licht. Levenskracht. Dat je dichterbij jezelf komt. Meer gaat doen in het leven wat belangrijk is voor jou. Dat je er voldoening uithaalt. Geniet. Plezier maakt. Het leven ten volste (be)léven!

GROEI · VERBINDING · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER ·  GROEI · VERBINDING · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER · GROEI · VERBINDING · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · GROEI · PLEZIER · VERBINDING · TRANSFORMATIE · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER · GROEI · VERBINDING · TRANSFORMATIE · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER ·

WAT HET VOOR JOU, JE GEZIN, JE KLANTEN ÉN JE BUSINESS KAN BETEKENEN

Naast dat Reiki een methode is om meer bewustzijn en intuïtie in het dagelijks leven te brengen, zorgt het ook voor gronding, vertrouwen en hoe je als mens in het leven staat. Het laat je op een andere manier naar situaties en ervaringen kijken en het brengt een stroom van liefde, ontspanning en innerlijke rust op gang. Een diep gevoel van thuiskomen. Thuis bij jezelf, omdat je stopt met zoeken en vergelijken. Het is niet iets buiten je, maar in je!

Z

Je leert zelf werken met Reiki energie voor jezelf en/of anderen

Iedereen kan Reiki geven, hiervoor hoef je geen ‘gave’ te hebben. Je hebt te weten hoe je dit moet doen en hoe jij je kunt afstemmen. Je traint intuïtie, krijgt praktische tools en leert hoe je een officiële behandeling kunt geven.

Z

Persoonlijke groei en inzicht in blokkades

Reiki is een katalysator als het gaat om zelfinzicht en groei voor jezelf én anderen. Samen werken we aan de thema’s, blokkades en patronen die jou belemmeren. Ook ontvang je manieren hoe jijzelf hieraan kan werken met Reiki.

Z

Je leert signalen van je lichaam herkennen en begrijpen

Je lichaam bezit enorm veel wijsheid. Het geeft je signalen over wat er speelt en wat er nodig is in je lichaam en in je leven. Leren luisteren naar de signalen gaat ontzettend veel doen voor je lichamelijke, emotionele en mentale gezondheid.

Z

De verbinding met jezelf versterkt

Je krijgt bewustwording in je patronen en levensthema’s en wat dit van jouw vraagt. Je leert jezelf dragen in je persoonlijke processen waardoor je meer vertrouwen en stevigheid voelt in jezelf.

Z

Ontdek jouw unieke sluimerende talenten

De Reiki energie zorgt ervoor dat je opent en o.a. ontdekt hoe jouw intuïtie tot je spreekt. Ook zullen jouw unieke talenten en gaven duidelijker zichtbaar, geactiveerd én geïntegreerd worden gedurende de opleiding.

Z

Een tool voor het leven

Naast dat je de kennis en vaardigheden leert die je ondersteunen in je eigen processen, heb je ook een tool in handen die stress vermindert, pijnklachten ondersteunt en onrust wegneemt.

Z

Je huidige sessies verdiepen doordat je voorbij ratio gaat

Wanneer je al met klanten werkt, zal je gaan merken dat je scherper en bewuster wordt van onuitgesproken woorden en lichaamshouding. Ook ga je voorbij ratio waardoor je huidige sessies enorme diepgang zullen gaan krijgen.

Z

Je healingsvermogen word bekrachtigd

Óók als je al het nodige innerlijk werk gedaan hebt, een ervaren coach of healer bent of eerder een andere methode leerde… de Reiki opleiding bekrachtigd je healingsvermogen.

Ben je nieuwsgierig geworden en kan je je voorstellen wat voor shift werken met Reiki energie teweeg kan brengen voor jezelf, je energie, je klanten en welke mogelijkheden dit biedt?

Meer over Reiki

Reiki is dé basis van energiewerk. Je leert op een praktische en doeltreffende manier werken met energie. Dit stimuleert je intuïtie, ontwikkeld je heldere vermogens (helderhorend / zien / voelen / weten) en versterkt andere helende practices zoals meditatie, yoga(nidra) etc. Reiki is een manier om te communiceren met het energielichaam van jezelf of je klant. Naarmate je dit vaker beoefent zal je merken dat je als vanzelf informatie ontvangt over specifieke vragen of klachten. Jouw lichaam of beter gezegd jouw antenne pikt dit op. Het is dus een prachtige methode voor zelfinzicht, healing én lichaamswerk.

Wat is Reiki?

Reiki is een healingmethode waarbij er gewerkt wordt met universele energie, oftewel energie die overal in en om ons heen aanwezig isWaar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt. Het herstelt de balans op alle holistische niveaus:
fysiekje lichaam en fysieke gezondheid
mentaalgedachten en beperkende overtuigingen
emotioneel vastzittende emoties en trauma’s
energetischalles wat met je energieveld te maken heeft
spiritueel – je innerlijke kracht, je ziel, je intuïtie, je higher self

Je moet je zo voorstellen dat ieder mens een eigen batterijtje heeft. Afhankelijk van hoe jij je voelt, of je goed uitgerust bent, je te maken hebt met spanning en stress, veel in je hoofd zit, moeite hebt met grenzen aangeven, je veel ballen hoog te houden hebt, je te maken hebt met ziekte… Dit heeft allemaal invloed op jouw hoeveelheid levensenergie / levenskracht a.k.a. hoe gevuld jouw batterijtje is.

Een enkele Reiki (zelf)behandeling heeft al grote voordelen, laat staan wanneer jijzelf leert werken met de Reiki energie en hier aldoor toegang tot hebt voor jezelf, je gezin, je klanten…

Voordelen van Reiki:

Reiki integreren in je leven en/of je sessies met klanten kan o.a. helpen bij lichamelijke klachten, bij het versterken van je energie, voor inzichten in patronen en persoonlijke groei, loslaten van oude pijn en emoties als ook het herstellen van je balans. Ook kan het mensen helpen om rust in hun hoofd te krijgen en een diepe verbinding en ontspanning te voelen en ervaren in hun lichaam.

Disclaimer: Reiki biedt lichamelijke, mentale en emotionele verlichting maar het is belangrijk te weten dat het in geen enkel geval vervanging is voor reguliere medische zorg of behandelmethodes. Bij twijfel consulteer in alle gevallen eerst een arts als klachten aanhouden of medisch van aard zijn.

De 3 Reiki niveau's

Reiki 1 – de basis

Reiki 1 is dé basis voor energiewerk. Tijdens de Reiki 1 cursus leer je om Reiki op fysiek niveau in te zetten, de energie zelf werkt wel op alle niveaus door. Bij Reiki 1 ligt de focus vooral op; jezelf leren behandelen door je energie op te schonen, blokkades weg te nemen en de balans herstellen. Je leert om lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, stress- en spanningsklachten te behandelen bij jezelf én anderen, waardoor je diep kunt ontspannen en er meer innerlijke rust ontstaat. Door de ontspanning die ontstaat en een betere verbinding met jezelf en je lichaam, kom je uit je hoofd en maak je makkelijker verbinding met je intuïtie.

De Reiki energie helpt je om meer in contact te komen met je kern, jouw essentie, dus wie je werkelijk bent zonder alle bescherm laagjes. Je leert jezelf op een dieper level kennen en ook je intuïtie en bewustzijn zullen verder ontwikkelen. Ook helpt het werken met Reiki bij het stevig neerzetten en afschermen van je energie. Waardoor je in jouw werk met andere mensen, dichter bij jezelf kunt blijven.

Reiki 2 – verdieping

De Reiki 2 cursus is een verdieping op Reiki 1 en kun je ongeveer twee maanden na Reiki 1 volgen of wanneer jij voelt dat je er klaar voor bent. Tijdens deze cursus leer je om op diepere lagen en op afstand te behandelen. Je Reiki stroom wordt krachtiger en je leert om op de emotionele en mentale lagen te helen. Hierdoor kunnen blokkades zoals; weggestopte pijn, oude patronen, trauma’s, overlevingsmechanismen en belemmerende overtuigingen in beweging gezet worden, waarna deze losgelaten worden.

Tevens leer je om jezelf en anderen op afstand energie te sturen door je energieveld af te stemmen op een ander met behulp van de 3 symbolen. De focus bij Reiki 2 ligt op het nog verder vanuit je intuïtie te behandelen. Je intuïtie versterkt nog meer, waardoor je makkelijker aanvoelt wat jij of een ander nodig heeft. Het proces van innerlijke groei en bewustzijn zal verder verdiepen en versnellen, waardoor je steeds meer laagjes loslaat en dichter bij je eigen kern komt.

Reiki 3 a & b

Ongeveer een jaar na Reiki 2 kan je verder met Reiki 3a. De 3a wordt ook wel het meesterschap genoemd. In dit level ga je dieper in op technieken die helpen om diep energiewerk te doen. We hebben het over heling en werken met intentie en trauma. Je leert technieken die blokkades bewust kunnen doorbreken en waarbij je intuïtief samenwerkt met je cliënt. Ook ontvang je meerdere symbolen die hierin ondersteuning bieden.

In Reiki 3a leer je te werken met het vierde symbool welke op zielsniveau doorwerkt. Hiermee rond je in feite je Reiki-opleiding voor jezelf af. Je leert te helen op alle holistische niveaus tegelijkertijd. Na de Reiki 3a kan je ervoor kiezen om Reiki 3b te doen en zelf Reiki Trainer te worden. Dit is een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij je wordt gecoacht en begeleid om zelf cursussen en de bijbehorende afstemmingen te geven. Hierbij wordt er gekeken wat jij nodig hebt om vanuit stevigheid en vertrouwen je eigen authentieke Reiki cursussen te geven.

De geschiedenis van Reiki

Reiki is een Japans woord wat Ki  =’energie’ aanduidt. Oftewel de levenskracht of levensenergie die van nature door alles wat leeft stroomt. Het is óók de naam van de alternatieve geneeswijze Reiki dat erop gericht is de energie in het lichaam in balans te brengen. De Nederlandse vertaling van Reiki is ‘kracht van de zon’. Maar kijk je naar de Japanse uitleg, dan betekent  Rei ‘universeel’ en Ki ‘levensenergie’. Oftewel universele levensenergie / levenskracht. Het is een duizenden jaren oude methode om te ‘genezen’ (welke ver terug gaat voorbij de heksenvervolging (1480 – 1700), Jezus en de oude egyptenaren (3100 v. Chr.). Ooit werd het ook gebruikt door Tibetaanse boeddhisten en later heruitgevonden en in een vorm gegoten door Mikao Usui.

Mikao Usui (1865-1926) is de herontdekker en grondlegger van ‘Usui Reiki Ryoho’. In 1922 richtte hij Usui Reiki Ryôhô” (Usui Spirituele Energie Heelwordingsmethode) op en opende zijn eerste kliniek in Aoyama (Tokio) waar hij Reiki praktiseerde en workshops gaf. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een spirituele leer dat was gebasseerd op de Gokai (de Reiki principes) en het leven in harmonie met jezelf en je omgeving, geluk en spirituele groei, waarbij de healingtechnieken deel uitmaakten van zijn spirituele systeem. Het uitvoeren van behandelingen was daar slechts een onderdeel van en dat er ook energie vanuit de handen stroomde, was meer een – bijproduct van de spirituele oefeningen – dan het werkelijke doel (zoals het wel in onze Westerse cursus wordt geleerd). Ook richtte hij de Reiki-organisatie Usui Reiki Ryoho Gakkai op. 

Usui ontwikkelde 7 opleidingsniveaus. Ze werden genummerd van 6 (laagste niveau) tot 0 (hoogste niveau). Shōden is het beginnersniveau, dat vooral gericht is op zelfheling & ontwikkeling en weer is onderverdeeld in 4 niveaus (vandaar ook de 4 initiaties bij de huidige Reiki 1 cursus). Veel van Usui’s leerlingen bleven op dit niveau en sommigen daarvan mochten door naar het volgende niveau als ze voldoende ontwikkeld waren. Het volgende niveau is Okuden en is opgedeeld in twee delen of fases. Dit niveau staat o.a. in het teken van spirituele verdieping. Als een leerling (of dōka) genoeg ontwikkeld was kon hij door naar Shinpiden.

Usui heeft ongeveer 2000 mensen op Shōden niveau begeleid en 60 – 70 op Okuden niveau. Het grote verschil in leerlingen op Shōden en Okuden niveau kan verklaard worden dat Reiki na de aardbeving in 1923 (met 100.000 doden en ontelbaar zwaargewonden) enorm in trek was. Gedurende deze noodsituatie werd Usui’s methode geprezen vanwege de verlichtende en helende werking voor de vele slachtoffers. Hij deed dit werk veelal gratis en gaf gedurende deze periode aan velen het beginniveau Shõden door, zodat ook zij konden helpen het grote aantal gewonden met Reiki te behandelen. Usui werd door deze successen met Reiki en zijn barmhartige en liefdadige handeling beroemd in heel Japan. Van 1922 – 1926 leidde Usui 16 Reiki leraren op, allen mannen. 

Usui werkte met een kleine handleiding. Hierin stonden geen handposities voor het behandelen van anderen, maar; grondbeginselen, meditaties en Waka(gedichten) wat de basis vormde voor zijn Reiki systeem. Zo nam Usui de leefregels van de Japanse keizer Meiji over, met als doel innerlijke rust aan te leren als levensvervulling. Deze leefregels a.k.a. 5 Reiki principes gaf Usui altijd mee aan zijn leerlingen; zij moesten deze elke dag lezen en naleven. Daarnaast deed hij niets volgens vastgelegde handposities maar deed dit puur intuïtief op de plekken van disbalans en pijn. Usui maakte in zijn onderwijs ook geen gebruik van wat wij kennen als de Reiki inwijdingen. Wel gaf hij een soort spirituele zegening die ‘Reiju‘ wordt genoemd en wat voor ieder niveau gelijk was. Een Reiju was een ritueel, een spirituele zegening; een manier om iemands spirituele ontwikkeling te ondersteunen en om te geven wat er nodig was in het moment.

Chujiro Hayashi was een directe leerling van Mikao Usui en werd in 1925 als laatste door Usui tot leraar opgeleid. In 1931 scheidde Hayashi zich af van de Gakkai en begon zijn eigen systeem te onderwijzen. Hayashi paste het ritueel dat hem geleerd was aan en bracht daarmee wijzigingen aan in het Usui systeem en gaf dit door in zijn eigen school Hayashi Reiki Kenkyû-Kai‘. Hij legde de nadruk op handoplegging en voegde het gebruik van symbolen en mantra’s toe. Ook werd er verschil gemaakt tussen de rituelen voor de verschillende Reiki niveau’s. De Reiju was veranderd in wat we vandaag de dag kennen als een inwijding.

Niet alleen de vorm van het ritueel veranderde, maar ook de intentie. Waar de Reiju eerst een spirituele zegening was; een manier om iemands spirituele ontwikkeling te ondersteunen en om te geven wat er nodig was in het moment. Veranderde het in een inwijding met als doel iemand af te stemmen (aan te sluiten) op een bepaalde energie.

In 1935 opende Hayashi zijn eerste Reiki-kliniek met in totaal 10 ligplaatsen waar patiënten steeds door twee Reikibehandelaars werden behandeld.  Aangezien hij arts was benaderde hij Reiki meer vanuit de fysische kant in plaats van de spirituele kant zoals Mikao Usui dit deed. Hawayo Takata  was destijds een patiënt in Hayashi’s kliniek. Nadat ze eerder te horen had gekregen dat ze niet lang meer te leven had, vertrok ze naar Japan op zoek naar andere mogelijkheden. Nadat ze 4 maanden in de kliniek dagelijks was behandeld en genezen was verklaard, wilde zij dolgraag de Reiki leren.

Hawayo Takata was een Amerikaanse leerlinge (met Japanse achtergrond) van Hayashi. Zij was de eerste vrouw die ingewijd werd in Reiki (1935-1938) en Reiki op haar eigen manier introduceerde in het Westen. Ze gaf het de naam ‘Usui Shiki Ryoho’ en het werd ook ‘Usui system of natural healing‘ genoemd, of heel simpel vertaald; Reiki. Bij haar lag de nadruk vooral op handopleggingen en inwijdingen. Ze bracht daarmee ook de inwijdingsrituelen die ze van Hayashi had geleerd mee naar het Westen. Wat wij tegenwoordig een ‘inwijding’ of ‘initiatie’ noemen, vindt zijn oorsprong bij Hayashi. Waar Takata tussen 1938 – 1970 vooral behandelingen, lezingen én Reiki 1 & 2 gaf, heeft ze tussen 1970 – 1980, 22 Reiki Masters & Teachers opgeleid. Het te betalen lesgeld voor de Reiki Shinpiden (meestergraad = geheime leer) bedroeg 10.000 en wordt tot op heden in bepaalde Reiki stromingen nog steeds gevraagd voor de meestergraad. 

In de loop der tijd zijn er diverse Reiki-stromingen ontstaan en zijn er veranderingen aangebracht in wat mensen geleerd werd over Reiki zoals Usui dat bedoeld had. Jaren na de dood van Takata kwamen onderzoekers (Walter Lübeck, Frank A. Petter, William L. Rand) van de Reiki geschiedenis erachter dat met iedere stap die het onderwijs naar het Westen had gemaakt, er elementen waren aangepast of weggelaten (zo mochten er tijdens Takata haar cursussen géén aantekeningen gemaakt worden en was er geen documentatie). Er bleken grote verschillen te zijn in doel, methode en inhoud tussen het populaire Westerse systeem en de oorspronkelijke spirituele leer.

Na het overlijden van Takata in 1980 richtten de studenten van Takata een vereniging op die bekend staat als ‘Reiki Alliance‘. Dat is ook het moment geweest dat er eenheid gebracht werd over de documentatie, beeldmateriaal en het gebruik van symbolen en inwijdingen, als ook regels met betrekking tot de investering in de cursussen. Vanaf dat moment begon het grote afsplitsen. Er waren masters die het niet eens waren met het beleid van de Alliance en daarom scheidden ze zich af om hun eigen systeem op te richten. In de afgelopen jaren zijn er zoveel veranderingen, toevoegingen en afsplitsingen geweest wat betreft Reikistromingen, dat er heel wat verschillende inwijdingsprocedures zijn ontstaan. En nog steeds gaan de veranderingen en afsplitsingen door, dus het ontstaan van nieuwe inwijdingsprocedures en Reiki stromingen is een continu proces wat doorontwikkeld zal worden.

In Japan zijn er nog mensen die de oorspronkelijke spirituele leer leven en onderwijzen, maar dit doen ze meestal in een gesloten groep. Voor een deel komt dit door cultuur, cultuurverschil en de angst dat de spirituele leer opnieuw verwatert.

In 1984 werd Reiki naar Nederland gebracht door Inger Droog, een Nederlands-Canadese vrouw. Inger woonde destijds al 31 jaar in Canada met haar man en gezin. Ze had echter de duidelijke boodschap ontvangen van haar Reiki master Wanja Twan een Zweeds-Canadese vrouw (welke door Takata was geïnitieerd tot Reiki master) om terug naar Nederland te keren; ‘You speak the language so you can bring Reiki where it is not yet known’.  Direct na haar Master initiatie kwam ze in november 1984 naar Nederland, waar ze met veel succes Reiki klassen begon te teachen. Pas in 1988 dat ze de eerste Nederlandse Reiki masters initieerde. 

Zelf heb ik de Reiki 1 & 2 mogen leren van een Reiki Master en Teacher die sinds 1990 haar eigen Reiki praktijk heeft en haar opleiding volgde bij Inger.
De Reiki master & teacher opleiding volgde ik vanwege Corona bij iemand anders, die mij vervolgens meer bekend maakte met extra Reiki technieken.

Zelf beoefen, leef én teach ik Reiki vanuit het doel; om het leven ten volste te (be)léven. Een gelukkig leven leiden in harmonie met jezelf en anderen. In balans. Ik zie Reiki als ingang voor zelfontwikkeling en persoonlijke groei.

Om het voluit te kunnen laten stromen mag de weg vrijgemaakt worden van belemmerende overtuigingen, angsten en oude sh*t.

OVER JANTINE

Mijn manier van teachen

Mijn begeleiding is anders dan bij de standaard aangeboden Reiki cursussen. Naast dat je leert over Reiki en de basis ervan, deel ik ook mijn werkwijze, practices en handvaten én leer je dit helemaal eigen te maken. In mijn ogen is Reiki méér dan een alternatieve healingsmethode. Door mijn eigen ervaring en de kilometers die ik maakte met zelfheling en geven van (afstands) behandelingen, kwam ik tot het besef dat Reiki zoveel verder gaat dan healing an sich.

Ik zie leren werken met Reiki en dus met energie, als een verdieping in jezelf. In je intuïtie, je gaven, ontdekken en voelen. Ja, je leert de tools om healing en handoplegging toe te passen bij jezelf en anderen. Maar juist door eerst je eigen stukken aan te kijken, bewust te worden van je eigen emoties, overtuigingen en patronen… die te verzachten, te helen en los te laten… jezelf te leren dragen in alles wat het leven jou aanreikt, ga je méér vervulling, harmonie & geluk ervaren.
En that is where the magic happens!

Zelf beoefen, leef én teach ik Reiki vanuit de intentie; om het leven ten volste te (be)léven. Een gelukkig leven leiden in harmonie met mezelf en anderen. In balans. Mijzelf waarderen en accepteren om wie ik ben en om wie ik niet ben. Inclusief mijn imperfecties, ‘fouten’ maar óók mijn talenten en unieke gifts. Okay zijn met mezelf, mijn gedachten, gevoelens en dromen…

Mijn begeleiding tijdens de Reiki cursussen staat helemaal in het teken van jou en jouw groeiproces als Reiki practitioner. Er is volop ruimte en aandacht voor de thema’s, blokkades of patronen die jou nu belemmeren in jouw persoonlijke en/of businessgroei. Ik hecht veel waarde aan jouw proces waardoor ik 1 op 1 werk, jou naast het leren van tools en vaardigheden die je ondersteuning bieden, we óók samen oefenen om Reiki en werken met energie eigen te maken. Het is een tool voor het leven, iets waar je altijd op terug kunt vallen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

wat je leert

Reiki 1

live in Leeuwarden

Reiki 1 is dé basis voor energiewerk. Je leert de theorie en de basisprincipes van Reiki. We gaan samen aan de slag met het thema wat nu bij jou speelt én er is alle ruimte voor vragen en het ontdekken wat de helende energie voor jou kan betekenen. Je ontvangt tijdens de cursus de 4 Reiki afstemmingen waardoor je het vermogen krijgt om jezelf en anderen te behandelen met Reiki. Praktische oefeningen en theorie wordt afgewisseld waardoor je de energie leert kennen en gebruiken.

Je leert om lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, stress- en spanningsklachten te behandelen bij jezelf én anderen, waardoor je diep kunt ontspannen en er meer (mentale) rust ontstaat. Door de ontspanning die ontstaat en een betere verbinding met jezelf en je lichaam, kom je uit je hoofd en maak je makkelijker verbinding met je intuïtie. Na deze dag ga je drie weken op jezelf oefenen om de Reiki energie eigen te maken. Hiermee ondersteun je ook het innerlijke proces van blokkades opruimen en de balans herstellen.

Live dag, datum in overleg Incl. lunch

Je ontvangt een uitgebreid fysiek handboek (60 blz) welke je gids zal zijn in het ontdekken en leren integreren van Reiki in je leven en een naslag vormt. Ook zitten hier (audio)oefeningen en video’s met uitleg bij.

Na de cursus mag je een (afstands)behandeling inplannen ter ondersteuning van jouw proces.

Na ca. 4 weken hebben we een terugkom moment (via Zoom) om je ervaringen te bespreken, te oefenen én de Reiki 1 cursus af te ronden.

Na afloop van de cursus ontvang je een certifcaat (yeah!) en mag jij jezelf Reiki 1 Practitioner noemen! Hierna ben je in staat om jezelf en mensen in je directe omgeving een fysieke behandeling te geven.

Tussen de livedag en het terugkom moment ben ik jouw persoonlijke vraagbaak en ben ik er ter ondersteuning van jouw persoonlijke proces middels WhatsApp support. Nadien kun je jouw vragen stellen in de Reiki community.

Investering:
Reiki 1 privé cursus + 4 weken persoonlijke begeleiding én online Reiki community

€795 excl. btw

Reiki 2

live in Leeuwarden

De Reiki 2 cursus is een verdieping op Reiki 1 en kun je ongeveer drie maanden na Reiki 1 volgen. Deze cursus maakt je afstemming met Reiki sterker en geeft meer inzicht in jouw eigen thema’s, overtuigingen en patronen. Tijdens deze cursus leer je om op diepere lagen en op afstand te behandelen én je leert om op de emotionele en mentale lagen te helen. Hierdoor kunnen blokkades zoals; weggestopte pijn, oude patronen, trauma’s, overlevingsmechanismen en belemmerende overtuigingen in beweging gezet worden, waarna deze losgelaten worden. Je leert drie symbolen, waardoor je gerichter aan de oorzaak van een klacht werken als ook leert een afstandshealing te geven. 

Ook na deze dag ga je drie weken voor jezelf oefenen zodat je leert werken en vertrouwen op jouw eigen kracht. Reiki 2 staat in het teken van de mentale en emotionele lagen aandacht geven en je zal merken dat je intuïtie nog verder zal versterken, waardoor je makkelijker aanvoelt wat jij of een ander nodig heeft.

Live dag, datum in overleg Incl. lunch

Je ontvangt een uitgebreid fysiek handboek met informatie over de symbolen, (afstands) behandelingen geven, intuïtieve behandelingen uitvoeren en verschillende werkvormen, zoals het werken met edelstenen

Na de cursus mag je een (afstands)behandeling inplannen ter ondersteuning van jouw proces.

Ik nodig je uit om in de periode na de cursus minimaal 3 (afstands)healingen te faciliteren om al het geleerde te integreren.

Je ontvangt handige templates; o.a. een intakeformulier, formulieren om behandelingen en cliënt gegevens te noteren.

Na ca. 4 weken hebben we een terugkom moment (via Zoom) om je ervaringen te bespreken en ga je met mij het sturen van Reiki op afstand beoefenen. 

Na afloop van de cursus ontvang je een certifcaat en mag jij jezelf Reiki 2 Practitioner noemen! Hierna ben je in staat om professionele behandelingen te verzorgen. 

Tussen de livedag en het terugkom moment ben ik jouw persoonlijke vraagbaak en ben ik er ter ondersteuning van jouw persoonlijke proces middels WhatsApp support. Nadien kun je jouw vragen stellen in de Reiki community.

Investering:
Reiki 2 privé cursus + 4 weken persoonlijke begeleiding én online Reiki community 

€895 excl. btw 

Is het al een poosje geleden dat je een Reiki 1 of 2 cursus volgde en kun je wel een opfrisser gebruiken? Of heb jij Reiki 1 & 2 al en voel jij het verlangen om door te groeien en verder te verdiepen in Reiki, in energiewerk, werken op zielsniveau en doorpakken naar Reiki 3a+b? Laten we verbinden zodat we samen kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen hierin.

Laat je leiden door je intuïtie en voel het vertrouwen dat je JA mag zeggen. Ja tegen jezelf. Jouw ruimte. Jouw groei!

Hoe weet ik of Reiki wat voor mij is?

x Je hebt de nodige stress en spanning in je lichaam…

x Je wilt graag meer leren luisteren naar je lichaam, de signalen die het geeft én je intuïtie…

x Je merkt dat je tegen bepaalde patronen, belemmeringen en blokkades aan blijft lopen…

x Je hebt het gevoel dat er nog een laag dieper is waar je (nog) niet bij kunt… 

x Je voelt dat energiewerk / Reiki je al langer ‘roept’ en wil dit inzetten in je dagelijkse leven en/of je business…

x Je zou graag zelf blokkades kunnen verhelpen bij jezelf, gezin of klanten, zodat je niet afhankelijk bent van iemand anders..

x Je bent werkzaam als coach of therapeut die vooral werkt met cognitieve methoden en wilt meer werken via het lichaam.

x Je hebt interesse naar het beter begrijpen van de diepere oorzaak achter fysieke klachten…

Belangrijk om te weten

Reiki krijg je pas écht in de vingers door het te doen. Ik moedig je dan ook aan om dat wat je geleerd/ervaren hebt veel te oefenen bij jezelf, met je omgeving en bij je klanten. Dit gaat je helpen deze vaardigheid verder te ontwikkelen. Je traint met iedere (zelf)behandeling de intuïtie en het afstemmen op de energie. Hoe vaker je oefent, hoe makkelijker dit gaat en hoe meer je andere gaven gaat ontwikkelen. Zo ga je dan bijvoorbeeld meer voelen, meer doorkrijgen over de staat van zijn van je klant of antwoorden krijgen via jouw energiesysteem over levensvragen die je jezelf of in gesprek met je klant stelt.

WAAROM JE VOOR MIJ KIEST?

1 op 1 persoonlijke begeleiding

Mijn werkwijze is anders dan vele andere (grote) Reiki opleiders. Ik geef de Reiki cursus 1 op 1 waarbij er tijdens en NA de cursus persoonlijke begeleiding is. Naast dat ik je de basis technieken leer, neem ik ook volop tijd en aandacht voor jouw persoonlijke proces.

Verschillen in opleiders

Er zijn tegenwoordig zoveel soorten Reiki én Reiki opleiders beschikbaar dat het lastig kan zijn om te kiezen. Het is belangrijk om te kiezen voor een master/teacher die goed voelt voor jou. Intuïtief word je altijd getrokken of geleid naar een persoon waarvan je voelt, bij hem/haar heb ik te zijn.

Volg je intuïtie

Durf jij je gevoel te volgen? Het anders te doen? Jouw eigen pad te volgen? Dat te kiezen waar je hart een sprongetje van gaat maken? Naast alle basisprincipes en kennis over Reiki deel ik met jouw mijn werkwijze, practices en handvaten én leer je dit helemaal eigen te maken. 

Ook als je even wilt afstemmen, stuur mij dan een berichtje op Insta of op info@byjantine.nl zodat we vooraf even kunnen verbinden en je meer helderheid krijgt of de Reiki cursus voor jou is.

Ik heb met heel veel plezier de Reiki cursussen bij Jantine gevolgd. Reiki lokte al een tijdje, maar bij Jantine voelde ik het klikje om ook echt te starten. De dag waar ik 1 op 1 de Reiki principes overdragen kreeg van Jantine, voelde mij heel bijzonder.

Het voelde alsof ik een handboek kreeg voor wat ik altijd al voelde en ervaarde, maar eerder nog niet zo goed wist hoe ik deze tool praktisch in kon zetten. Alsof ik werd herinnerd aan wat ik altijd al kon. Deze hele dag was een grote uitnodiging om nog meer op mijn gevoel en intuïtie te gaan vertrouwen.

Het leren gebruiken van de Reiki energie is echt een cadeautje voor mijzelf en ik ben ook heel blij dat ik dit nu ook weer door kan geven aan anderen.
Liefs Wiets

Volgde Reiki 1, 2 en 3a

Wietske Anna

coach / yoga nidra, wietskeanna.nl

De Reiki cursus heeft ervoor gezorgd dat ik mij meer verbonden voel met mijzelf. Ook geniet ik intens van de mooie dingen om mij heen en heb ik opgemerkt dat ik minder snel overprikkeld raak plus dat ik nu weet hoe ik ermee om kan gaan.

Volgde Reiki 1

Marrit

Tijdens de cursus legt Jantine alles goed en rustig uit. Ik vond het prettig dat de cursus 1 op 1 was vanwege de persoonlijke aandacht en dat er daardoor veel ruimte was voor mijn eigen ervaring en de vragen die ik had. De afstemmingen vond ik heel speciaal en ik vind het fijn dat ik een fysiek handboek mee heb gekregen zodat ik alles terug kan lezen en thuis verder kan oefenen.

Volgde Reiki 1

Laura

innerlazuli.nl

Zelf leren om reiki toe te passen, op mezelf en anderen? Count me in! Toen Jantine dit een poosje terug lanceerde, was ik zo enthousiast dat ik direct een aankoop deed!

Ik heb daar telkens niks over durven delen, omdat ik onzeker was over de mening van anderen. Omdat ik bang was dat mensen in mijn omgeving het ‘zweverig’ zouden vinden, onzin.

So: ik heb nu het Reiki 1 certificaat gehaald en kan mijn eigen energie opschonen, mijn eigen blokkades wegnemen en mijn eigen balans herstellen.

Volgde Reiki 1 & 2

Femke

Mindsetcoach & Reiki, tukbegeleiding.nl

Ik moest en zou deze Reiki 1 cursus bij Jantine volgen. Dat voelde ik aan alles en behalve dat fijne en juiste gevoel moest ik er toch wel wat kilometers aan wagen om bij Jantine te komen. Je moet wat voor je eigen ontwikkeling over hebben.

Maar wat een aanrader is deze Reiki 1 cursus, echt een verrijking. Het voelde voor mij ook echt als thuiskomen bij mezelf. En wat is dat gevoel ontzettend fijn!

Jantine heeft een hele fijne energie en kan dit zo mooi aan je leren. Ze neemt echt de tijd voor je om alles goed onder de knie te krijgen. Helemaal top deze 1 op 1 tijd en ik ga de Reiki 2 en misschien wel 3 ook nog bij Jantine volgen!

Volgde Reiki 1 & 2

Margje

Coach & Reiki, margjebrok.nl

Ik ben weer helemaal geland na de Reiki 3a cursus. Het voelde echt als een zachte deken om me heen, die het hele weekend nog is gebleven. De zelfbehandeling met het nieuwe teken geeft nog meer kracht, bijzonder wat een symbool dan doet. Ook heb ik nog een aantal keren terug gedacht aan de mooie gesprekken die we hebben gehad. Het intuïtieve brengt dan zoveel, dan gebeurt er iets van binnen en hoef ik er geeneens over na te het denken.

De dag zelf was zo mooi, ook hoe je dit op jouw manier vorm hebt gegeven. Zo kloppend!

Volgde Reiki 3a

Karin

Coach & Reiki

FAQ

Kan iedereen Reiki doen?

Waar je op dit moment ook bent op jouw pad. Ongeacht hoeveel kennis en ervaring je al over jezelf hebt. Hoeveel boeken, cursussen of coaching je hebt gevolgd. Of je nuchter en rationeel bent ingesteld of juist al wat meer kennis hebt opgedaan over meditatie, yoga, Reiki etc. Reiki is een eenvoudige en voor iedereen toegankelijke methode om meer bewustzijn en intuïtie in het dagelijks leven te brengen. Alle technieken zijn toegankelijk gemaakt voor alledaags gebruik. 

Wat is het verschil met andere een Reiki cursussen / aanbieders?

Een Reiki cursus zoals we die hier in het Westen kennen wordt vaak in grote groepen van 6, 8, 10 of zelfs 20 mensen gegeven. De focus ligt dan voornamelijk op kennisoverdracht, even oefenen en vervolgens heb je binnen 2 dagdelen het papiertje behaalt en dat is het klaar. En wat doe je er vervolgens mee?

Ik vind persoonlijke aandacht en ruimte voor iemands proces belangrijk. Helemaal aangezien het leren werken met Reiki een katalysator is voor bewustwording, heling en persoonlijke groei wat na een Reiki cursus doorwerkt en vervolgens voor de nodige vragen gaat zorgen. 

Voor mij is dat de reden geweest om naast kennisoverdracht en het doorgeven van de Reiki óók tijd, ruimte en begeleiding te bieden aan de integratie van wat je leert en onderweg tegenkomt. Tijdens mijn cursussen werk ik 1 op 1 en ben ik vooral bezig met het proces van de ander. Wat mag er zichtbaar worden? Waar wil en mag je aan werken? Wat is er voor jou belangrijk in het leven en/of je business en hoe kun je Reiki daarbij inzetten? Uiteraard leer ik je alle basiskennis. En daarnaast gaan we verder dan de vorm Reiki, want het is zoveel meer dan dat. Ik deel met jouw mijn werkwijze, practices en handvaten hoe jij energiewerk kunt toepassen in je dagelijkse leven en/of business. Ik deel letterlijk mijn manier als ook alternatieven hoe je het tijdens werken met klanten kan inzetten. De Reiki cursussen zie ik echt als een persoonlijk ontwikkelingsavontuur. Het vinden van puzzelstukjes en creëren van aha momentjes. Door ook intuïtief te werken en door te geven wat jij mag horen.

Wanneer ik de Reiki cursus in een groep zou geven in plaats van 1:1, dan heb ik mijn aandacht te verdelen. Dan is het meer zenden van alle informatie, het geven van de inwijdingen en het zelfstandig oefenen van de technieken. Terwijl voor mij aandacht voor het persoonlijke proces belangrijk is. Dat er ruimte is voor jou, jouw thema’s en dat wat er om aandacht vraagt. En dat maakt het voor mij zo waardevol om het 1:1 te geven én ook na de eerste weken na de cursus jou 1 op 1 te begeleiden én een online community aan te bieden waarbij je over langere tijd jouw vragen of cases kunt delen.

Wanneer start het?

We stemmen de datum voor de live cursusdag samen af. Ik stuur je dan een aantal opties waar jij uit kan kiezen. Na aanmelding en (deel)betaling krijg je ook alvast een verkorte versie van het handboek digitaal in je inbox. Zo kun je vooraf aan de cursus alvast inlezen in de kennis.

Zijn de kosten aftrekbaar?

Als ondernemer, zzp-er met een eigen praktijk of als jij je eigen praktijk wilt gaan starten, dan kun je de factuur indienen bij je boekhouding en opvoeren als studiekosten. De cursus en bijbehorende kosten zijn bedrijfskosten en zijn daarmee geheel aftrekbaar. Vul bij afrekenen ook je bedrijfsnaam in, zodat deze op de factuur zichtbaar wordt.

Ook als je pas later een praktijk of onderneming start, kun je tot 3 jaar terug alsnog je factuur indienen bij de Belastingdienst.