Reiki cursus

LEER ZELF WERKEN MET DE HELENDE REIKI ENERGIE, VOOR JEZELF ÉN ANDEREN

Reiki is een tool die je dagelijks in kan zetten om inzicht te krijgen in patronen,  oordelen en overtuigingen uit je systeem te helen. De zachte energie herstelt de verbinding met jezelf en brengt je in contact met je intuïtie en geeft je het gevoel van thuiskomen in jezelf!

Wat is Reiki

Reiki is een Japanse healingmethode waarbij er gewerkt wordt met (universele) energie. De helende energie helpt je om het zelfhelend vermogen van je lichaam te activeren, innerlijke blokkades op te ruimen en je energie beter door te laten stromen. Het herstelt de balans op alle holistische niveaus:
fysiekje lichaam en fysieke gezondheid
mentaalgedachten en beperkende overtuigingen
emotioneel vastzittende emoties en trauma’s
energetischalles wat met je energieveld te maken heeft
spiritueel – je ziel, je intuïtie, je higher self

Tijdens een Reiki (zelf)behandeling ontvang je helende levensenergie welke naar die plek(ken) stroomt waar dit het meest nodig is. Deze stroom van energie zorgt ervoor dat blokkades in je systeem opgeheven worden, waardoor je eigen levensenergie weer vrij kan stromen en jij je lichter en krachtiger voelt. Daarnaast kan het helpen bij lichamelijke klachten, bij het versterken van je energie, voor inzichten in patronen en persoonlijke groei, loslaten van oude pijn en emoties als ook het herstellen van je balans. Ook kan het mensen helpen om rust in hun hoofd te krijgen en een diepe verbinding en ontspanning te voelen en ervaren in hun lichaam.

Reiki heeft drie graden; de eerste, tweede en derde graad (3a master + 3b teacher).

DE 3 REIKI NIVEAUS

en wat wordt behandeld

Reiki 1 – de basis

Tijdens de Reiki 1 cursus leer je om Reiki op fysiek niveau in te zetten, de energie zelf werkt wel op alle niveaus door. Bij Reiki 1 ligt de focus vooral op; jezelf leren behandelen door je energie op te schonen, blokkades weg te nemen en de balans herstellen. Je leert om lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, stress- en spanningsklachten te behandelen bij jezelf én anderen, waardoor je diep kunt ontspannen en er meer innerlijke rust ontstaat. Door de ontspanning die ontstaat en een betere verbinding met jezelf en je lichaam, kom je uit je hoofd en maak je makkelijker verbinding met je intuïtie.

De Reiki energie helpt je om meer in contact te komen met je kern, jouw essentie, dus wie je werkelijk bent zonder alle bescherm laagjes. Je leert jezelf op een dieper level kennen en ook je intuïtie en bewustzijn zullen verder ontwikkelen. Ook helpt het werken met Reiki bij het stevig neerzetten en afschermen van je energie. Waardoor je in jouw werk met andere mensen, dichter bij jezelf kunt blijven.

Reiki 2 

De Reiki 2 cursus is een verdieping op Reiki 1 en kun je ongeveer twee maanden na Reiki 1 volgen of wanneer jij voelt dat je er klaar voor bent. Tijdens deze cursus leer je om op diepere lagen en op afstand te behandelen. Je Reiki stroom wordt krachtiger en je leert om op de emotionele en mentale lagen te helen. Hierdoor kunnen blokkades zoals; weggestopte pijn, oude patronen, trauma’s, overlevingsmechanismen en belemmerende overtuigingen in beweging gezet worden, waarna deze losgelaten worden.

Tevens leer je om jezelf en anderen op afstand energie te sturen door je energieveld af te stemmen op een ander met behulp van de 3 symbolen. De focus bij Reiki 2 ligt op het versterken van je intuïtie en nog verder vanuit je intuïtie te behandelen.

Je intuïtie versterkt nog meer, waardoor je makkelijker aanvoelt wat jij of een ander nodig heeft. Het proces van innerlijke groei en bewustzijn zal verder verdiepen en versnellen, waardoor je steeds meer laagjes loslaat en dichter bij je eigen kern komt.

Reiki 3 a & b

Ongeveer een jaar na Reiki 2 kan je verder met Reiki 3a. De 3a wordt ook wel het meesterschap genoemd. Tijdens deze cursus ga je nog meer de diepte in en werkt aan heling op zielsniveau. Je kiest voor Reiki 3 als je Reiki in je leven en business wilt blijven toepassen. Hierna mag je jezelf Reiki Master noemen.

In Reiki 3a leer je te werken met het vierde symbool welke op zielsniveau doorwerkt. Hiermee rond je in feite je Reiki-opleiding voor jezelf af. Je leert te helen op alle holistische niveaus tegelijkertijd.

Na de Reiki 3a kan je ervoor kiezen om Reiki 3b te doen en zelf Reiki Trainer te worden. Dit is een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij je wordt gecoacht en begeleid om zelf cursussen en de bijbehorende afstemmingen te geven. Hierbij wordt er gekeken wat jij nodig hebt om vanuit stevigheid en vertrouwen je eigen authentieke Reiki cursussen te geven.

GROEI · VERBINDING · TRANSFORMATIE · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER ·  GROEI · VERBINDING · TRANSFORMATIE · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER · GROEI · VERBINDING · TRANSFORMATIE · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · GROEI · PLEZIER · VERBINDING · TRANSFORMATIE · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER · GROEI · VERBINDING · TRANSFORMATIE · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER ·

inzicht

in blokkades

In het leven hebben we allemaal ervaringen, mooie en minder mooie welke we in ons rugzakje meedragen. Het zijn de minder mooie die zwaar wegen. Wanneer ervaringen niet geheel doorvoeld zijn, zet het de energie vast. Deze onverwerkte emoties en negatieve stress ervaringen veroorzaken blokkades in je lichaam wat weer invloed heeft op hoe jij je voelt, denkt én handelt.

Het wegslikken van emoties, onderdrukken van gevoelens en negatieve gedachten zorgt ervoor dat de energiestroom blokkeert en er een disbalans ontstaat. Een disbalans zorgt voor een tekort aan energie en dat zorgt er weer voor dat je minder lekker in je vel zit, vage (fysieke) klachten ervaart of zelfs ziek wordt.

Een blokkade is bevroren energie en is opgebouwd uit lagen, vergelijkbaar met een ui. De schil als beschermingslaag en daaronder de lagen met de onverwerkte gevoelens. Elke laag heeft tijd nodig om zich te ontvouwen, zodat ons lichaam de tijd heeft om het te verwerken en dan pas kan loslaten. De plek van de blokkade(s) vertelt je ook veel over jezelf en waar je mee zit op dat moment.

BLOKKADES OFTEWEL STRESS ENERGIE IN ONS LICHAAM

verdwijnt niet vanzelf

Om beter om te kunnen gaan met alles om ons heen, is het belangrijk dat we goed in contact zijn met ons lichaam. Veel mensen leven meer vanuit het hoofd i.p.v. hun eigen gevoel om zo controle te houden over hun emoties, waardoor ze uit verbinding raken met zichzelf. Dit veroorzaakt weer onrust en stress in het lichaam en hoofd. En iedere vorm van stress veroorzaakt verkramping in ons lichaam, waardoor blokkades ontstaan. 

De opgebouwde spanning zoekt vervolgens een uitlaatklep. Dit kan zich uitten in allerlei mentale en fysieke klachten zoals: onrustig voelen, irritatie, slecht slapen, piekeren, angst en paniek voelen, weinig energie, eczeem, huidirritaties, gespannen nek en schouders of andere vage lichamelijke klachten. Vaak negeren we deze gevoelens en onderdrukken we dit door vooral heel druk te zijn, veel eten, scrollen op social media, afwezig zijn in gedachten etc. Waardoor uiteindelijk het onbewuste patroon vanuit een blokkade blijft bestaan, waardoor we in een vicieuze cirkel belanden.

Gelukkig is ons lichaam heel wijs en wacht op hét moment wanneer wij wel in staat zijn om deze blokkades op te ruimen.  Dan worden we vaak ook bewust van klachten. Deze klachten zijn juist een heel positief signaal van ons lichaam, ook al voelt dit niet zo. Alleen op deze manier worden we er weer bewust van dat we uit balans zijn. Door Reiki te geven aan jezelf (of anderen), kan stress energie en blokkades oplossen zodat de energie weer vrij kan stromen en er ruimte ontstaat er voor groei.

Z

Iedereen kan het leren

Waar je ook staat in je leven, of je wel of geen ondernemer bent. Iedereen kan werken met Reiki leren. Daarnaast zal ook geen enkele cursus hetzelfde zijn, omdat het precies gaat over de thema’s die bij jou spelen.

Z

Persoonlijke groei

Reiki is een katalysator als het gaat om persoonlijke groei. Het haalt laagjes van ruis weg, je zult meer verbinding gaan voelen tussen je hoofd, hart en buik. Maar ook meer vertrouwen op je intuïtie en een diepe verankering in jezelf ervaren. 

Z

Inzicht in blokkades

Je leert hoe jouw eigen energie werkt, hoe je jouw energie kan beschermen en ook hoe je jouw energie weer kan laten stromen wanneer je een blokkade opmerkt. 

Z

Bewustwording

Je krijgt bewustwording in je patronen en levensthema’s en wat dit van jouw vraagt. Je leert jezelf dragen in je persoonlijke processen waardoor je meer vertrouwen voelt in jezelf en op wat jij ervaart.

Z

Reiki inzetten in je eigen business

Het verschil in energie is enorm voelbaar wanneer iets vanuit je hoofd (bedenken) komt of vanuit je hart (je gevoel, je missie). Door steeds weer af te stemmen op jezelf, zal je business en jouw boodschap steviger tot uiting komen.

Z

Je eigen klanten behandelen

Door jouw eigen Reiki ervaring en daarmee jouw eigen stevigheid en vertrouwen die wordt vergroot, zal je gaan merken dat je eigen coaching en begeleiding verdieping gaat krijg. Ook kan je ervoor kiezen zelf healingen te gaan geven. 

Om het voluit te kunnen laten stromen mag de weg vrijgemaakt worden van belemmerende overtuigingen, angsten en oude sh*t.

PRAKTISCHE INFORMATIE

wat je leert

Reiki 1

live in Leeuwarden

€495 ex btw

Je leert de theorie en de basisprincipes van Reiki. We gaan samen aan de slag met het thema wat nu bij jou speelt én er is alle ruimte voor vragen en het ontdekken wat de helende energie voor jou kan betekenen. Je ontvangt tijdens de cursus de Reiki afstemming waardoor je het vermogen krijgt om jezelf en anderen te behandelen met Reiki. Praktische oefeningen en theorie wordt afgewisseld waardoor je de energie leert kennen en gebruiken. Na deze dag ga je drie weken voor jezelf oefenen om je de Reiki energie eigen te maken, waardoor er nog meer blokkades worden opgeruimd.

Datum in overleg 9.30 – ca. 14.30 (incl. lunch).

Je ontvangt een uitgebreid fysiek handboek welke je gids zal zijn in het ontdekken en leren integreren van Reiki in je leven en een naslag vormt. Ook zitten hier (audio)oefeningen en video’s met uitleg bij.

Na ca. 4 weken hebben we een vervolg gesprek (via Zoom) om je ervaringen te bespreken, eventueel nog te oefenen én de Reiki 1 cursus af te ronden.

Na afloop van de cursus ontvang je een certifcaat (yeah!) en mag jij jezelf Reiki Practitioner noemen!

Reiki 2

live in Leeuwarden

€595 ex btw

Tijdens deze dag gaan we de verdieping in en leer je werken met de 3 Reiki symbolen en kreeg je opnieuw een afstemming waardoor je het vermogen krijgt om jezelf en anderen op afstand een behandeling te geven. Naast de theorie ga je ook samen met de groep oefenen met de Reiki energie. Ook na deze dag ga je drie weken voor jezelf oefenen zodat je leert werken en vertrouwen op jouw eigen kracht. Reiki 2 staat in het teken van de mentale en emotionele lagen aandacht geven en je zal merken dat je intuïtie nog verder zal versterken.

Datum in overleg van 9.30 – ca. 14.30 (incl. lunch).

Je ontvangt een uitgebreid fysiek handboek met informatie over de symbolen, afstandsbehandelingen geven, intuïtieve behandelingen uitvoeren etc.

Ik nodig je uit om in de periode na de cursus minimaal 3 afstandhealingen te faciliteren om al het geleerde te integreren.

Na ca. 6 weken hebben we een vervolg gesprek (via Zoom) om je ervaringen te bespreken én de Reiki 2 cursus af te ronden met een ‘afstands healing examen’.

Wil jij graag van start met Reiki 1, 2 of 3a + b? Of wil je meer informatie over Reiki 3a of 3b ontvangen? Neem dan even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik heb met heel veel plezier de Reiki cursussen bij Jantine gevolgd. Reiki lokte al een tijdje, maar bij Jantine voelde ik het klikje om ook echt te starten. De dag waar ik 1 op 1 de Reiki principes overdragen kreeg van Jantine, voelde mij heel bijzonder.

Het voelde alsof ik een handboek kreeg voor wat ik altijd al voelde en ervaarde, maar eerder nog niet zo goed wist hoe ik deze tool praktisch in kon zetten. Alsof ik werd herinnerd aan wat ik altijd al kon. Deze hele dag was een grote uitnodiging om nog meer op mijn gevoel en intuïtie te gaan vertrouwen.

Het leren gebruiken van de Reiki energie is echt een cadeautje voor mijzelf en ik ben ook heel blij dat ik dit nu ook weer door kan geven aan anderen.
Liefs Wiets

Volgde Reiki 1 & 2

Wietske Anna

coach / yoga nidra, wietskeanna.nl

De Reiki cursus heeft ervoor gezorgd dat ik mij meer verbonden voel met mijzelf. Ook geniet ik intens van de mooie dingen om mij heen en heb ik opgemerkt dat ik minder snel overprikkeld raak plus dat ik nu weet hoe ik ermee om kan gaan.

Volgde Reiki 1

Marrit

Tijdens de cursus legt Jantine alles goed en rustig uit. Ik vond het prettig dat de cursus 1 op 1 was vanwege de persoonlijke aandacht en dat er daardoor veel ruimte was voor mijn eigen ervaring en de vragen die ik had. De afstemmingen vond ik heel speciaal en ik vind het fijn dat ik een fysiek handboek mee heb gekregen zodat ik alles terug kan lezen en thuis verder kan oefenen.

Volgde Reiki 1

Laura

innerlazuli.nl

Zelf leren om reiki toe te passen, op mezelf en anderen? Count me in! Toen Jantine dit een poosje terug lanceerde, was ik zo enthousiast dat ik direct een aankoop deed!

Ik heb daar telkens niks over durven delen, omdat ik onzeker was over de mening van anderen. Omdat ik bang was dat mensen in mijn omgeving het ‘zweverig’ zouden vinden, onzin.

So: ik heb nu het Reiki 1 certificaat gehaald en kan mijn eigen energie opschonen, mijn eigen blokkades wegnemen en mijn eigen balans herstellen.

Volgde Reiki 1 & 2

Femke

Mindsetcoach & Reiki, tukbegeleiding.nl

Ik moest en zou deze Reiki 1 cursus bij Jantine volgen. Dat voelde ik aan alles en behalve dat fijne en juiste gevoel moest ik er toch wel wat kilometers aan wagen om bij Jantine te komen. Je moet wat voor je eigen ontwikkeling over hebben.

Maar wat een aanrader is deze Reiki 1 cursus, echt een verrijking. Het voelde voor mij ook echt als thuiskomen bij mezelf. En wat is dat gevoel ontzettend fijn!

Jantine heeft een hele fijne energie en kan dit zo mooi aan je leren. Ze neemt echt de tijd voor je om alles goed onder de knie te krijgen. Helemaal top deze 1 op 1 tijd en ik ga de Reiki 2 en misschien wel 3 ook nog bij Jantine volgen!

Volgde Reiki 1 & 2

Margje

Coach & Reiki, margjebrok.nl

Laat je leiden door je intuïtie en voel het vertrouwen dat je JA mag zeggen. Ja tegen jezelf. Jouw ruimte. Jouw groei!

OVER JANTINE

Mijn manier van werken

Mijn Reiki cursus is niet standaard. Met alle respect voor het Usui systeem, dat vooropgesteld. Maar door mijn eigen ervaring en de kilometers die ik maakte met zelfhealing en (afstands) behandelingen geven, kwam ik tot het besef dat healing voor mij zoveel meer is dan Reiki an sich.

Ik zie een Reiki cursus als een verdieping in jezelf. Ja je leert de tools om anderen te begeleiden en healing toe te passen. Maar juist door eerst je eigen stukken aan te kijken, die te helen, jezelf te leren dragen in alles wat het leven jou aanreikt, kan je er makkelijker voor een ander zijn. Zelf heb ik de Reiki cursus zo ingekleed dat het over JOU mag gaan. Over jouw intuïtie – wat er bij jouw speelt – dat daar aandacht voor is. Want alleen zo creëer je een stevige basis én veilige omgeving voor anderen waarin de ander zich kan uitspreken en zichzelf mag zijn met alles wat er is. Door ‘gewoon jezelf te zijn’ en te luisteren naar je intuïtie kun je grote impact maken in begeleiding van een ander. That’s where the magic happens.

Dus bij mij geen grote groepen maar 1 op 1 persoonlijke aandacht. Naast theorie gaan we vooral ook oefenen. Uit je hoofd komen en verbinden met je intuïtie, je gevoel en dat wat graag gezien en gehoord wil worden. Zodat je energie weer ruimte krijg om vrij uit te stromen met aandacht voor jouw persoonlijke thema’s.