fbpx

reiki cursus

Leer werken met energie

Reiki laat je op dieper level thuiskomen bij jezelf. De helende energie helpt je om het zelfhelend vermogen van je lichaam te activeren, innerlijke blokkades op te ruimen en je energie beter door te laten stromen. Het herstelt de balans op alle holistische niveaus.

Reiki is een tool die je dagelijks in kan zetten om patronen te doorbreken, oordelen uit je systeem te verwijderen en overtuigingen om te buigen. Het helpt je om de wereld in en om je heen ander te zien en te ervaren. De zachte energie herstelt de verbinding met jezelf en brengt je weer in contact met je intuïtie.

7

.

 

 

 

 

 

 

 

.

leer werken met energie

voor jezelf én anderen

Gedurende ons leven doen we als mens allemaal ervaringen op. Mooie en minder mooie. We stoppen ze in ons rugzakje, die we dag in dag uit meedragen op onze schouders. Het zijn de minder mooie die zwaar aanvoelen. Denk hierbij aan oude emoties, trauma, angst etc.

Het wegslikken van emoties, onderdrukken van gevoelens en negatieve gedachten zorgt ervoor dat ze ‘vast’ gaan zitten in je lijf waardoor dit de energiestroom (gedeeltelijk) blokkeert en er een disbalans ontstaat. Een disbalans zorgt voor een tekort aan energie en dat zorgt er weer voor dat je minder lekker in je vel zit, vage (fysieke) klachten ervaart of zelfs ziek wordt. Door Reiki te geven aan jezelf (of anderen), kunnen blokkades oplossen zodat de energie weer vrij kan stromen en er ruimte ontstaat er voor groei.

De plek van de blokkade(s) vertelt je ook veel over jezelf en waar je mee zit op dat moment. Het maakt dat wat onbewust en niet te zien is, zichtbaar en bewust.

 Wat is Reiki 

Reiki is een Japanse healingmethode waarbij (universele) energie wordt overgedragen via de handen. Reiki activeert het vermogen van het lichaam om zichzelf in balans te brengen. De energie gaat vanzelf naar de plek waar het nodig is en heelt op alle holistische niveaus: fysiekje lichaam en fysieke gezondheid
mentaalgedachten en beperkende overtuigingen
emotioneel vastzittende emoties en trauma’s
energetischalles wat met je energieveld te maken heeft
spiritueel – je intuïtie

Een Reiki behandeling zorgt ervoor dat blokkades worden opgeheven waardoor de energie weer vrijuit kan stromen door het lichaam. Zo kan het helpen bij lichamelijke klachten, bij het versterken van je energie, voor groei, loslaten van emoties als ook het herstellen van je balans. Daarnaast kan het mensen helpen om rust in hun hoofd te krijgen en een diepe verbinding en ontspanning te voelen en ervaren in hun lichaam.

Reiki heeft drie graden; de eerste, tweede en derde graad (3a master + 3b teacher).

Reiki 1 – de basis

Tijdens de Reiki 1 cursus leer je om Reiki op fysiek niveau in te zetten, de energie zelf werkt wel op alle niveaus door. Bij Reiki 1 ligt de focus vooral op; jezelf leren behandelen door; je energie op te schonen, blokkades weg te nemen en de balans herstellen. Je leert om lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, stress- en spanningsklachten te behandelen bij jezelf én anderen, waardoor je diep kunt ontspannen en er meer innerlijke rust ontstaat. Door de ontspanning die ontstaat en een betere verbinding met jezelf en je lichaam, kom je makkelijker uit je hoofd en maak je makkelijker verbinding met je intuïtie.

De Reiki energie helpt je om meer in contact te komen met je kern, jouw essentie, dus wie je werkelijk bent zonder alle beschermlaagjes. Je leert jezelf op een dieper level kennen en ook je intuïtie en bewustzijn zullen verder ontwikkelen. Ook helpt het werken met Reiki bij het stevig neerzetten en afschermen van je energie. Waardoor je in jouw werk met andere mensen, beter bij jezelf kunt blijven.

Reiki 2 

De Reiki 2 cursus is een verdieping op Reiki 1 en kun je ongeveer twee maanden na Reiki 1 volgen of wanneer jij voelt dat je er klaar voor bent. Tijdens deze cursus leer je om op diepere lagen en op afstand te behandelen. Je Reiki stroom wordt krachtiger en je leert om op de emotionele en mentale lagen te helen. Hierdoor kunnen blokkades zoals; weggestopte pijn, oude patronen, trauma’s, overlevingsmechanismen en belemmerende overtuigingen in beweging gezet worden, waarna deze losgelaten worden.

Tevens leer je om jezelf en anderen op afstand energie te sturen door je energieveld af te stemmen op een ander met behulp van de 3 symbolen. De focus bij Reiki 2 ligt op het versterken van je intuïtie en nog verder vanuit je intuïtie te behandelen.

Het proces van innerlijke groei en bewustzijn zal verder verdiepen en versnellen, waardoor je steeds meer laagjes loslaat en dichter bij je eigen kern komt. Tevens wordt een fysieke behandeling ook krachtiger.

Reiki 3 a & b

Ongeveer een jaar na Reiki 2 kan je verder met Reiki 3a. De 3a wordt ook wel het meesterschap genoemd. Tijdens deze cursus ga je nog meer de diepte in en werkt aan heling op zielsniveau.  Je kiest voor Reiki 3 als je Reiki echt in je leven wilt blijven toepassen. Je mag je hierna Reiki Master noemen.

In Reiki 3a leer je te werken met het vierde symbool. Hiermee rond je in feite je Reiki-opleiding voor jezelf af. Je leert te helen tot diep in de kern. Je wordt meester over je eigen leven en krijgt steeds meer bewustwording. Je intuïtie wordt nog sterker, je volgt je hart en je staat in je kracht.

Na Reiki 3a kan je nog Reiki 3b doen om zelf Reiki Trainer te worden. Dit is een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij je wordt gecoacht en begeleid om zelf cursussen en de bijbehorende afstemmingen te geven. Hierbij wordt er gekeken wat jij nodig hebt om vanuit stevigheid en vertrouwen je eigen authentieke Reiki cursussen te geven.

 

Iedereen kan Reiki leren!
Je zult gaan ontdekken, voelen en ervaren wat Reiki jou gaat brengen.

Ontdek

wat voor positieve effecten Reiki heeft:

Ontspannend en Helend

Reiki werkt ontspannend en helend. Je ontvangt praktische tools om Reiki voor jezelf als voor anderen in te zetten.

Herstelt balans

Je kunt Reiki inzetten voor het behandelen van klachten, versterken van je energie, voor groei én herstellen van je balans.

Van denken naar voelen

Je focus wordt meer van buiten, naar binnen gericht. Waardoor je meer innerlijke rust ervaart. 

Vertrouwen op je intuïtie

In essentie brengt Reiki je dichterbij jezelf en jouw intuïtie door laagjes van ruis en onrust weg te halen.

Focus & Energie

Je energie wordt aangevuld waardoor jij je makkelijker kan focussen én keuzes kan maken voor wat belangrijk is voor jou. 

Blokkades opheffen

Blokkades worden opgeheven en losgelaten, waardoor de energie weer vrij kan stromen.

 Tijdens de Reiki 1 cursus leer je: 

⦁ De basisprincipes van Reiki.
⦁ Hoe je je eigen energie kunt opschonen, (negatieve) energie kunt loslaten en hoe jij je balans kan herstellen.
⦁ Hoe je Reiki kunt toepassen bij jezelf, als ook bij anderen zonder dat je je eigen energie verliest en zonder dat je klachten van iemand anders overneemt.
⦁ H
oe je in contact met anderen, beter bij jezelf blijft.
⦁ Je leert jezelf te helen en blokkades worden opgeruimd.
⦁ De verbinding met jezelf en je intuïtie wordt krachtiger, waardoor jij steviger staat.
⦁ Je leert nog meer vertrouwen op jezelf, je intuïtie en op wat je voelt.

Extra:

Informatie en inzicht over de chakra’s
Hoe je een blokkade kunt voelen en opmerken.
Het gebruik van intentiekaarten.

+ een Reiki healing op afstand, afgestemd op jouw thema’s t.w.v. 147,-
+ 4 weken persoonlijke begeleiding bij vragen via WhatsApp

 Tijdens de Reiki 2 cursus leer je: 

⦁ Om jezelf en anderen op afstand energie te sturen en op afstand te behandelen door je energieveld af te stemmen op een ander met behulp van 3 symbolen. 
⦁ Op de diepere lagen (emotionele en mentale lagen) te helen.
⦁ Je krijgt meer inzicht in hoe blokkades (zoals;
weggestopte pijn, oude patronen, trauma’s, overlevingsmechanismen en belemmerende overtuigingen) zich manifesteren tot klachten.
⦁ Als ook hoe je dit in beweging kan zetten met de Reiki energie waardoor het losgelaten kan worden.
⦁ Je intuïtie versterkt nog meer waardoor je makkelijker aanvoelt wat de ander nodig heeft. 
⦁ Hoe je edelstenen en ruimtes kunt reinigen en opladen.

Extra:
Informatie over hoe je een energy reading kan geven.
Hoe je online kunt werken met energie.
Hoe je een situatie healing kunt toepassen.
Werken met edelstenen / kristallen.

+ een Reiki healing op afstand, afgestemd op jouw thema’s t.w.v. 147,-
+ 4 weken persoonlijke begeleiding bij vragen via WhatsApp.

Jezelf de Reiki cursus gunnen is een cadeau voor het leven!

Mijn Reiki journey

Ruim 3 jaar geleden kreeg ik te maken met een fikse burn-out en kwam ik in aanraking met healing sessies. In eerste instantie had ik geen idee wat dit voor mij zou gaan betekenen, want ik vond het maar een beetje vaag en zweverig. Echter was mijn ervaring tijdens en na een sessie, dat ik mij rustig, meer ontspannen en lichter voelde. Ook ervoer ik meer vertrouwen en lukte het me steeds makkelijker om te luisteren naar mijn intuïtie.

Toen Reiki meermaals op mijn pad kwam, voelde ik: hier mag en wil ik iets mee! Zo besloot ik om Reiki 1 te gaan volgen en een paar maanden later deed ik de Reiki 2, zodat ik ook op afstand en op zowel mentaal en emotioneel niveau het helingsproces kan versterken bij zowel mijzelf als de ander.

Ons lichaam is zo bijzonder. Het is in staat zichzelf te genezen en door middel van een Reiki healing wordt dit proces versterkt en de balans hersteld. Al na één healing sessie kan je verschil merken en kan er grote verandering plaatsvinden. Kun je nagaan wat de cursus voor jouw persoonlijke ontwikkeling kan betekenen!

Reiki is een hele belangrijke tool in mijn bedrijf en ik ben dan ook rete enthousiast dat ik deze mooie energie nu aan anderen door mag geven en dat ik jou mag begeleiden in het thuiskomen bij jezelf en het leren werken met energie.

 Ervaring van anderen 

Ik heb met heel veel plezier de Reiki 1 cursus bij Jantine gevolgd. Reiki lokte al een tijdje, maar bij Jantine voelde ik het klikje om ook echt te starten. De dag waar ik 1 op 1 de Reiki principes overdragen kreeg van Jantine, voelde mij heel bijzonder.

Het voelde alsof ik een handboek kreeg voor wat ik altijd al voelde en ervaarde, maar eerder nog niet zo goed wist hoe ik deze tool praktisch in kon zetten. Alsof ik werd herinnerd aan wat ik altijd al kon. Deze hele dag was een grote uitnodiging om nog meer op mijn gevoel en intuïtie te gaan vertrouwen.

Het leren gebruiken van de Reiki energie is echt een cadeautje voor mijzelf en ik ben ook heel blij dat ik dit nu ook weer door kan geven aan anderen.
Liefs Wiets

Wietske Anna

Yoga Nidra / coach, wietskeanna.nl

De cursus was echt heel tof, laagdrempelig en gezellig! Fijn ook om gelijkgestemden te ontmoeten en te kunnen leren van je kennis, ervaring en ‘zijn’.

Jesse

Echt bedankt voor vandaag! Vond de Reiki cursus heel bijzonder en voel een hele fijne energie. Ik bijna de hele middag automatisch een soort glimlach op mijn gezicht en voelde me heel licht/rustig, heel bijzonder!

Ondanks dat ik je alleen online nog had gezien, voelde het meteen goed, wat echt helpt! Het voelde veilig en de dag had een fijne afwisseling. En doordat jij gewoon jij bent, durfde ik me ook gewoon open te stellen en de informatie en ervaring in me op te nemen, heel fijn.

De Reiki cursus heeft ervoor gezorgd dat ik mij meer verbonden voel met mijzelf. Ook geniet ik intens van de mooie dingen om mij heen en heb ik opgemerkt dat ik minder snel overprikkeld raak en weet ik nu  hoe daarmee om te gaan.

Marrit

Zelf leren om reiki toe te passen, op mezelf en anderen? Count me in! Toen Jantine dit een poosje terug lanceerde, was ik zo enthousiast dat ik direct een aankoop deed!

Ik heb daar telkens niks over durven delen, omdat ik onzeker was over de mening van anderen. Omdat ik bang was dat mensen in mijn omgeving het ‘zweverig’ zouden vinden, onzin.

So: ik heb nu het Reiki 1 certificaat gehaald en kan mijn eigen energie opschonen, mijn eigen blokkades wegnemen en mijn eigen balans herstellen.

Femke

Mindset coach, tukbegeleiding.nl

Het was leuk om naar Leeuwarden te gaan om de cursus live te volgen, het voelde als een experience op zich! Tijdens de cursus legt Jantine alles goed en rustig uit.

Ik vond het prettig dat de cursus 1 op 1 was vanwege de persoonlijke aandacht en dat er daardoor veel ruimte was voor mijn eigen ervaring en de vragen die ik had. De afstemmingen vond ik heel speciaal en ik vind het fijn dat ik een fysiek handboek mee heb gekregen zodat ik alles terug kan lezen en thuis verder kan oefenen.

Laura

Edelstenen sieraden shop, innerlazuli.com

De cursus staat in het teken van: verbinding met jezelf en jouw persoonlijke groei!

jouw investering

Jezelf de Reiki cursus gunnen is een cadeau voor het leven! De Reiki 1 cursus wordt 1 op 1 gegeven en de Reiki 2 cursus is in groepsverband (max 5).

Reiki 1

live in Leeuwarden

€444 ex btw

Je leert de theorie en de basisprincipes van Reiki. We gaan samen aan de slag met het thema wat nu bij jou speelt én er is alle ruimte voor vragen en het ontdekken wat de helende energie voor jou kan betekenen. Je ontvangt tijdens de cursus de Reiki afstemming waardoor je het vermogen krijgt om jezelf en anderen te behandelen met Reiki. Praktische oefeningen en theorie wordt afgewisseld waardoor je de energie leert kennen en gebruiken. Na deze dag ga je drie weken voor jezelf oefenen om je de Reiki energie eigen te maken, waardoor er nog meer blokkades worden opgeruimd.

De cursusdag is van 9.30 – ca. 14.00 We stemmen samen een datum af (incl. lunch, hapjes en drinken).

Je ontvangt een uitgebreid fysiek handboek welke je gids zal zijn in het ontdekken en leren integreren van Reiki in je leven en een naslag vormt. Ook zitten hier (audio)oefeningen en video’s met uitleg bij.

Je ontvangt in deze periode een Reiki afstandshealing afgestemd op jouw thema’s

Na ca. 4 weken hebben we een vervolg gesprek (live of via Zoom) om je ervaringen te bespreken, eventueel nog te oefenen én de Reiki 1 cursus af te ronden.

Gedurende deze weken ben ik jouw vraagbaak en begeleid ik jou in je persoonlijke helingsproces.

Na afloop van de cursus ontvang je een certifcaat (yeah!) en mag jij jezelf Reiki Practitioner noemen!

Reiki 2

live in Leeuwarden

€555 ex btw

Tijdens deze dag gaan we de verdieping in en leer je werken met de 3 Reiki symbolen en kreeg je opnieuw een afstemming waardoor je het vermogen krijgt om jezelf en anderen op afstand een behandeling te geven. Naast de theorie ga je ook samen met de groep oefenen met de Reiki energie. Ook na deze dag ga je drie weken voor jezelf oefenen en zal ik je uitnodigen om minimaal 3 afstandhealingen te faciliteren, zodat je leert werken en vertrouwen op jouw eigen kracht. Reiki 2 staat in het teken van de mentale en emotionele lagen aandacht geven en je zal merken dat je intuïtie nog verder zal versterken.

De cursusdag is zaterdag 30 oktober van 10 – 16.30 in Leeuwarden (NovaYoga studio incl. lunch etc.)

Je ontvangt een uitgebreid fysiek handboek met informatie over de symbolen, afstandsbehandelingen gevenwelke je gids zal zijn in het ontdekken en leren integreren van Reiki in je leven en een naslag vormt. Ook zitten hier (audio)oefeningen en video’s met uitleg bij.

Je ontvangt in deze periode een Reiki afstandshealing afgestemd op jouw thema’s

Na ca. 6 weken hebben we een vervolg gesprek (live of via Zoom) om je ervaringen te bespreken én de Reiki 2 cursus af te ronden met een ‘afstands healing examen’.

Gedurende deze weken ben ik jouw vraagbaak en begeleid ik jou in je persoonlijke helingsproces en uiteraard krijg je een Reiki 2 certificaat na afloop.

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze cursus?

De cursus is voor iedereen die wil leren werken met energie en daarnaast ook op een dieper level wil verbinden met zichzelf. In de basis gaat Reiki over: terug naar je essentie, jouw kern gaan. En alles wat je gaandeweg tegenkomt (belemmerende gedachten, emoties, oude pijn etc.) los te laten en te helen.

Wat is een afstemming?

Tijdens iedere cursus ontvang je een of meerdere afstemmingen. Een afstemming zorgt ervoor dat jouw energiekanaal verder wordt opengezet en opgeschoond, zodat de Reiki energie optimaal kan stromen. Tevens ontvang je het vermogen om jezelf en anderen te behandelen. Al vanaf de eerste afstemming stroomt de Reiki-energie al. 

Ik zou graag de Reiki in willen zetten in mijn bedrijf, kan dat?

Jazeker kan dat. Tijdens de Reiki 1 cursus leer je hoe je jezelf als ook anderen kunt behandelen middels een stoelbehandeling of tafelbehandeling en bij Reiki 1 ligt de focus op het geven van een fysieke behandeling waarmee je jezelf en anderen leert behandelen bij lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, spanningsklachten etc. In deze fase kan het behandelen van Reiki jou (of je klanten) helpen om spanning en stress los te laten, waardoor je dieper kunt ontspannen en meer innerlijke rust ervaart. Ook helpt het iemand uit het hoofd te komen en meer in je lichaam te zakken.

Reiki 2 is een verdieping op Reiki 1 en tijdens deze cursus leer je om op diepere lagen en op afstand te behandelen. Ook leer je om meer op je eigen intuïtie te vertrouwen als ook intuïtief te behandelen. Voor mensen die al werken als coach of masseur betekent dit, dat je sessies nog effectiever en verdiepender gaan worden als je Reiki in gaat zetten.

Ik weet niet of Reiki bij me past

Check even in bij je gevoel. Wat voelde je toen je deze pagina las? Werd je enthousiast? Kriebel in je buik? Dan resoneert het met je. Ook al kun je het vaak rationeel niet verwoorden of logisch verklaren.

Als je twijfelt, mag je mij ook een berichtje sturen via e-mail of via Insta. Dan maken we een belafspraak en kijken we samen of dit de juiste volgende stap is voor jou en/of je bedrijf. Een mooie vraag die jij jezelf kan stellen is: Wat is nu de grootste bijdrage voor mijn groei OF voor mijn business?

Ik wil namelijk niet dat jij je beslissing puur laat afhangen van het geld of de ‘ja maars’ die je in je koopbesluit tegen komt, want die weerstand vanuit je hoofd kan er altijd zijn. Belangrijkste vind ik dat je een keus maakt vanuit je gevoel, vanuit het gevoel van HELL YES! dit voelt goed, ook al kan ik het niet rationeel verklaren.

Ik heb een andere vraag

Mail mij dan gerust naar info@byjantine.nl of stuur mij een berichtje op Instagram voor een snelle reactie!

5-daagse Lief voor Jezelf Challenge

Elke dag ontvang je een opdracht in je mailbox.

Als je je aanmeldt voor deze gratis challenge, krijg je ook maandelijks de gratis inspiratiemail in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Je ontvangt de eerste mail met opdracht in je inbox.

Chat openen
Hej hoi, kan ik je ergens mee helpen?
He hoi! Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Mocht je een vraag hebben, dan kun je mij hier een WhatsAppje sturen #handig en dan spreken we elkaar snel. Stralende groet, Jantine