Reiki Cursus

REIKI ALS TOOL VOOR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING, INZICHT EN GROEI

Reiki is een fijne basis voor energiewerk. Het is een praktische en doeltreffende manier van werken met energie op alle lagen (mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel). Daarnaast creëert het bewustwording rondom blokkades en patronen die jou belemmeren in je persoonlijke of businessgroei.

De zachte, helende energie helpt je om naar binnen te keren. Meer ontspannen, minder gehaast. Het haalt laagjes ruis weg en versterkt de verbinding met jezelf. Het stimuleert je intuïtie, ontwikkeld je heldere vermogens en brengt balans en heling waar nodig. 

Leren werken met Reiki is voor jou wanneer jij meer wilt vertrouwen op je lichamelijke signalen en intuïtie, bewuster wil worden van jezelf (je energie, emoties, gedachten, patronen) en daarnaast heel praktisch wilt leren hoe je met energie kunt werken – voor jezelf óf als onderdeel van jouw dienst en in je business.

Thuiskomen, in jezelf...

In 2019 kwam Reiki op mijn pad. Destijds was ik herstellende van een burn-out en in die fase van mijn leven (ik was net 30 geworden) was ik behoorlijk zoekende naar mezelf, wie ik was, wat ik belangrijk vond en wat ik wilde voor de toekomst. Oftewel, dichterbij mezelf komen. Nadat Reiki meermaals op mijn pad kwam, gaf ik mij zonder enige voorkennis op voor een Reiki 1 cursus. De theorie, basisprincipes, als ook de oefeningen voelden zo natuurlijk aan en toen ik op die bewuste vrijdagavond de eerste initiatie kreeg, was het alsof er iets in mij klikte. Die ervaring, die Reiki cursus destijds, zie ik als een katalysator, als een puzzelstukje voor zelfinzicht en groei. Wat ervoor gezorgd heeft dat ik dieper in mijn lijf kon zakken en echt stevig ging staan, vertrouwen voelde en een gevoel van thuiskomen ervaarde. 

Dit klinkt misschien wat vaag, zweverig en als geitenwollensokken typetjes. Echter denk ik dat we allemaal als mens op zoek zijn naar dat ene gevoel. Naar dat gevoel van thuiskomen. Naar vervulling. Naar rust. Naar ‘gewoon’ zijn.

Het gevoel van thuiskomen in jezelf ontstaat in mijn ogen wanneer je helemaal okay kunt zijn met het ‘mens’ zijn. Met alle f*ck ups, highs en lows. Met wat we denken, voelen, zien en doen, als ook de ‘fouten’ en ervaringen die we opdoen. Het gevoel van thuiskomen bij jezelf volgt wanneer je jezelf met alles erop en eraan erkent, accepteert en waardeert. En bij de een komt God op hun pad, voor de ander is dat Reiki of een andere healingmethode. Voor weer een ander is dat breathwork, Yoga of het gebruik van plantmedicijn. Welke wijze of stroming op jouw pad komt… Het gaat erom dat het klopt voor jou. Dat er iets in jou klikt. Dat het je ruimte geeft. Licht. Levenskracht. Dat je dichterbij jezelf komt. Meer gaat doen in het leven wat belangrijk is voor jou. Dat je er voldoening uithaalt. Geniet. Plezier maakt. Het leven ten volste (be)léven!

GROEI · VERBINDING · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER ·  GROEI · VERBINDING · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER · GROEI · VERBINDING · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · GROEI · PLEZIER · VERBINDING · TRANSFORMATIE · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER · GROEI · VERBINDING · TRANSFORMATIE · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER ·

WAT DE REIKI VOOR JEZELF, JE GEZIN EN KLANTEN KAN BETEKENEN

Naast dat Reiki een methode is om meer bewustzijn en intuïtie in het dagelijks leven te brengen, zorgt het ook voor gronding, vertrouwen en hoe je als mens in het leven staat. Het laat je op een andere manier naar situaties en ervaringen kijken en het brengt een stroom van liefde, ontspanning en innerlijke rust op gang. Een diep gevoel van thuiskomen. Thuis bij jezelf, omdat je stopt met zoeken en vergelijken. Het is niet iets buiten je, maar in je!

Z

Je leert zelf werken met Reiki

Iedereen kan Reiki geven, hiervoor hoef je geen ‘gave’ te hebben. Je hebt te weten hoe je dit moet doen en hoe jij je kunt afstemmen. Je traint je intuïtie, krijgt praktische handvaten en leert hoe je een officiële behandeling kunt geven.

Z

Persoonlijke groei en inzicht in blokkades

Reiki is een katalysator als het gaat om zelfkennis, inzicht en groei. Samen werken we aan de thema’s, blokkades en patronen die jou belemmeren. Ook ontvang je manieren hoe jijzelf hieraan kan werken met Reiki.

Z

Je leert signalen van je lichaam herkennen en begrijpen

Je lichaam bezit enorm veel wijsheid. Het geeft je signalen over wat er speelt en wat er nodig is in je lichaam en in je leven. Leren luisteren naar de signalen gaat ontzettend veel doen voor je lichamelijke, emotionele en mentale gezondheid.

Z

Meer balans in je leven

De Reiki activeert het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Oude ballast, overtuigingen en (fysieke) pijn wordt losgelaten, waardoor je zal merken dat er een last van je schouders valt en je meer rust en balans gaat ervaren.

Z

Meer in verbinding met je intuïtie

De Reiki energie zorgt ervoor dat je opent en ontdekt hoe jouw intuïtie tot je spreekt. Ook zullen jouw unieke talenten en gaven duidelijker zichtbaar, geactiveerd én geïntegreerd worden gedurende de cursus en de tijd erna.

Z

Een tool voor het leven

Naast dat je de kennis en vaardigheden leert die je ondersteunen in je eigen processen, heb je ook een tool in handen die stress vermindert, pijnklachten ondersteunt en onrust wegneemt.

Z

Je huidige sessies verdiepen doordat je voorbij ratio gaat

Wanneer je zelf met klanten werkt, zal je gaan merken dat je scherper en bewuster wordt van onuitgesproken woorden en lichaamstaal. Ook ga je voorbij ratio waardoor je huidige sessies enorme diepgang zullen gaan krijgen.

Z

Je healingsvermogen word bekrachtigd

Óók als je al het nodige innerlijk werk gedaan hebt, een ervaren coach of healer bent of eerder een andere methode leerde… Reiki bekrachtigd je healingsvermogen.

Meer over Reiki

Reiki is een fijne basis van energiewerk. Je leert op een praktische en doeltreffende manier werken met energie. Dit stimuleert je intuïtie, ontwikkeld je heldere vermogens (helderhoren / zien / voelen / weten) en versterkt andere practices zoals meditatie, yoga(nidra) etc. Reiki is een manier om te communiceren met het energielichaam van jezelf of je klant. Naarmate je dit vaker beoefent zal je merken dat je als vanzelf informatie ontvangt over specifieke vragen of klachten. Jouw lichaam, jouw antenne pikt dit op. Het is dus een prachtige methode voor zelfinzicht, healing én lichaamswerk.

Wat is Reiki?

Reiki is een healingmethode waarbij er gewerkt wordt met universele energie, oftewel energie die overal in en om ons heen aanwezig is. Reiki is vooral bekend als een healingsmethode waarbij wordt gewerkt met handopleggingen en de universele energie doorgegeven wordt. Door het plaatsen van de handen boven of op het lichaam wordt de pijn verzacht en kan dit zelfs helemaal weggenomen worden. Met Reiki kun je verschillende fysieke maar ook emotionele, mentale en spirituele klachten verlichten. Maar in de basis is Reiki vooral ook een weg naar bewustwording.

Reiki heeft een zachte maar krachtige werking. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd.
Het herstelt de balans op alle holistische niveaus:
fysiekje lichaam en fysieke gezondheid
mentaalgedachten en beperkende overtuigingen
emotioneel vastzittende emoties en trauma’s
energetischalles wat met je energieveld te maken heeft
spiritueel – je innerlijke kracht, je ziel, je intuïtie, je higher self

Disclaimer: Reiki biedt lichamelijke, mentale en emotionele verlichting maar het is belangrijk te weten dat het in geen enkel geval vervanging is voor reguliere medische zorg of behandelmethodes. Bij twijfel consulteer in alle gevallen eerst een arts als klachten aanhouden of medisch van aard zijn.

Voordelen van Reiki

Je moet je zo voorstellen dat ieder mens een eigen batterijtje heeft. Afhankelijk van hoe jij je voelt, of je goed uitgerust bent, je te maken hebt met spanning en stress, veel in je hoofd zit, moeite hebt met grenzen aangeven, je veel ballen hoog te houden hebt, je te maken hebt met ziekte… Dit heeft allemaal invloed op jouw hoeveelheid levensenergie / levenskracht a.k.a. hoe gevuld jouw batterijtje is.

Een enkele Reiki (zelf)behandeling heeft al grote voordelen, laat staan wanneer jijzelf leert werken met de Reiki energie en hier aldoor toegang tot hebt voor jezelf, je gezin, je klanten…Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het ondergaan van zo’n behandeling. 

Voordelen van Reiki:

Wat je ervaart tijdens Reiki verschilt per persoon en kan zelfs iedere sessie anders zijn. Reiki integreren in je leven en/of je sessies met klanten kan o.a. helpen bij lichamelijke klachten, bij het versterken van je energie, voor inzichten in patronen en persoonlijke groei, loslaten van oude pijn en emoties als ook het herstellen van je balans. Ook kan het mensen helpen om rust in hun hoofd te krijgen en een diepe verbinding en ontspanning te voelen en ervaren in hun lichaam.

Disclaimer: Reiki biedt lichamelijke, mentale en emotionele verlichting maar het is belangrijk te weten dat het in geen enkel geval vervanging is voor reguliere medische zorg of behandelmethodes. Bij twijfel consulteer in alle gevallen eerst een arts als klachten aanhouden of medisch van aard zijn.

De 3 Reiki niveaus

Wanneer je geïnteresseerd bent in energiewerk / holisme / alternatieve geneeswijzen en je je meer wilt verdiepen in Reiki, dan start je altijd met de Reiki 1 cursus. Reiki is een energetische behandelvorm en wordt tijdens mijn Reiki cursussen gegeven vanuit een holistisch oogpunt. We werken dus niet alleen energetisch maar óók op een fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Iedereen heeft energie in zich en ook iedereen heeft dingen meegemaakt in het leven die ervoor zorgen dat deze energie enigszins gedoofd en geblokkeerd wordt. Door het toepassen van Reiki zorg je ervoor dat deze energie weer harmonie tussen het lichaam en de geest opwekt. Dit is belangrijk voor een goede mentale gezondheid. Maar ook kun je hiermee de emotionele blokkades opheffen of je lichaam laten ontspannen. In totaal zijn er drie verschillende niveaus die ik hieronder zal uitlichten. 

Reiki 1 - de basis

Reiki 1 is dé basis voor energiewerk. Hierbij ga je terug naar de basis van Reiki, wordt je ingewijd en leer je het toe te passen op jezelf. Tijdens de Reiki 1 cursus ga je op een laagdrempelige manier aan de slag met het leren kennen van Reiki. Zo leer je wat je ermee kunt, hoe je een behandeling aan jezelf geeft maar ook hoe je andere kunt behandelen (hier wordt dieper op ingegaan tijdens de twee opeenvolgende cursussen van Reiki 2 en 3). 

Om te kunnen beginnen met Reiki is het belangrijk om eerst te weten waar het vandaan komt en hoe het precies in zijn werking gaat. Dat is dan ook waar de livedag mee start.  Vervolgens ga je aan de slag met de handoplegging. Dit doe je eerst bij jezelf voordat je het ook leert toepassen op anderen. Het gaat hier namelijk om de manier hoe je energie stroomt. Bij Reiki 1 leer je verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren om je eigen energie te beïnvloeden. Doordat je eerst met jezelf aan de slag gaat leer je jezelf ook echt goed kennen. We verwachten niet dat je de eerste keer gelijk weet wat je aan het doen bent. Daarom begeleid ik je persoonlijk tijdens de livedag én de weken erna.

Wat je leert:
Tijdens de Reiki 1 cursus leer je om Reiki op fysiek niveau in te zetten, de energie zelf werkt wel op alle niveaus door. Bij Reiki 1 ligt de focus vooral op; jezelf leren behandelen door je energie op te schonen, blokkades weg te nemen en de balans herstellen. Je leert om lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, stress- en spanningsklachten te behandelen bij jezelf én anderen, waardoor je diep kunt ontspannen en er meer innerlijke rust ontstaat. Door de ontspanning die ontstaat en een betere verbinding met jezelf en je lichaam, kom je uit je hoofd en maak je makkelijker verbinding met je intuïtie.

De Reiki energie helpt je om meer in contact te komen met je kern, jouw essentie, dus wie je werkelijk bent zonder alle bescherm laagjes. Je leert jezelf op een dieper level kennen en ook je intuïtie en bewustzijn zullen verder ontwikkelen. Ook helpt het werken met Reiki bij het stevig neerzetten en afschermen van je energie. Waardoor je in jouw werk met andere mensen, dichter bij jezelf kunt blijven. Ook leer leer je verschillende oefeningen waar je je handen kunt plaatsen om zo de verschillende klachten bij jezelf (en anderen) te verlichten. Door de handopleggingen kun je de energie ‘wijzigen’ waardoor blokkades in het lichaam oplossen en er ruimte ontstaat voor innerlijke rust. Na de cursus weet je hoe je door verschillende oefeningen de energie weer in balans kunt brengen en kun je ook je gezin, familie en vrienden behandelen met Reiki.

Liever professioneel inzetten? Doe dan ook de vervolgcursus, Reiki 2.

Reiki 2 - de verdieping

Nadat jij jouw Reiki 1 cursus hebt afgerond, is de Reiki 2 cursus de volgende stap. Hiervoor wordt aangehouden dat er minimaal 2 maanden tussen zit, voordat je verder gaat met het ontdekken van de mogelijkheden die Reiki jou biedt en hoe je dit kunt toepassen.

Je begint de livedag met een inwijding waar de drie Reiki symbolen worden geactiveerd. Bij de Reiki 2 cursus leer je hoe je de verschillende symbolen moet inzetten en wat deze inhouden. Ondanks dat Reiki gaat naar de plaatsen waar je je handen neerlegt (zoals je leerde bij Reiki 1), kun je dit namelijk ook op afstand doen. De 3 symbolen zijn hierbij erg belangrijk, want zo maak je verbinding met de ander op afstand door het inzetten van een symbool. Door het leren van de verschillende symbolen en het juist toepassen hiervan kun je bij jezelf en bij cliënten beter op de verschillende blokkades inspelen. Het leert je diepgang en kracht bij de behandelingen te zetten. Dit is wat ik je ga leren tijdens deze cursus.

Tijdens deze cursus leer je om op diepere lagen en op afstand te behandelen. Je Reiki stroom wordt krachtiger en je leert om op de emotionele en mentale lagen te helen. Hierdoor kunnen blokkades zoals; weggestopte pijn, oude patronen, trauma’s, overlevingsmechanismen en belemmerende overtuigingen in beweging gezet worden, waarna deze losgelaten worden. De focus bij Reiki 2 ligt op het nog verder vanuit je intuïtie te behandelenJe leert om op diepere lagen te behandelen én hoe je anderen kunt begeleiden tijdens een behandeling.  Ik ben er de gehele tijd bij om je te ondersteunen en advies te geven.

Je ontdekt hoe je de symbolen kunt inzetten tijdens een behandeling van een cliënt, maar ook bij je eigen behandeling of in je dagelijkse leven kan worden toegepast. Zo kun je de symbolen inzetten om je spiritueel verder te ontwikkelen of tijdens het manifesteren. Door symbolen hierbij in te zetten kun je geholpen worden een beter beeld te schetsen én kracht bij te zetten. Het zal je inzicht geven om naar jouw ideale situatie te bewegen en belemmeringen onderweg op jouw pad, op te ruimen. Kortom, je intuïtie versterkt nog meer, waardoor je makkelijker aanvoelt wat jij of een ander nodig heeft. Het proces van innerlijke groei en bewustzijn zal verder verdiepen en versnellen, waardoor je steeds meer laagjes loslaat en dichter bij je eigen kern komt.

Wanneer je Reiki 2 hebt afgerond kun je de behandeling gerichter toepassen op de oorzaak van de klacht. In plaats van dat je het probleem oplost ga je met meer diepgang op zoek naar de oorzaak van dit probleem. Zo ben jij na de Reiki 2 cursus in staat om je eigen blokkades te behandelen, maar ook die van verschillende cliënten.

De Reiki 2 cursus is als een cadeautje aan jezelf en aan je cliënten. Je leert namelijk hoe je de behandelingen krachtiger kunt maken waardoor je er meer uit kunt halen.
Hierna kun je door met de derde cursus waarbij je wordt opgeleid tot Reiki master.

Reiki 3a Master en 3b Teacher

Reiki 3A Master

De Reiki 3 cursus bestaat uit twee onderdelen, namelijk 3A en 3B. Hierbij is de 3A helemaal gericht op jezelf. Het traject dat je hierbij gaat volgen is dan ook wederom op jou afgestemd. Zo ga jijzelf helemaal verdiepen in Reiki en ga je hier veel mee aan de slag. Je wordt hierbij wordt opgeleid tot ‘master’. De 3A kun je pas beginnen wanneer je de Reiki 1 cursus en Reiki 2 cursus succesvol hebt afgerond. Vanaf het punt dat je begint met de Reiki 1 en het worden van een master is het van belang dat je ontzettend veel oefent. Alleen zo leer je de verschillende energiestromen aanvoelen en kun je de blokkades en de oorzaken van deze blokkades vinden en oplossen. Daarom is het van belang dat je al de nodige ervaring hebt opgedaan met het werken met Reiki. Normaliter wordt er ongeveer een jaar aangehouden tussen Reiki 2 en voordat je start met Reiki 3A.

De 3A wordt ook wel het meesterschap genoemd. In dit level ga je dieper in op technieken die helpen om diep energiewerk te doen. We hebben het over heling en werken met intentie en trauma. Je leert technieken die blokkades bewust kunnen doorbreken en waarbij je intuïtief samenwerkt met je cliënt. Ook ontvang je meerdere symbolen die hierin ondersteuning bieden.

In Reiki 3A leer je te werken met het vierde symbool welke op zielsniveau doorwerkt. Hiermee rond je in feite je Reiki-opleiding voor jezelf af. Jouw energiestroom wordt enorm versterkt en dit stelt je in staat tot een diepere verbinding met het helen van jezelf en anderen op zielsniveau. Tijdens de Reiki 3A cursus ligt de focus volledig op jezelf en jouw ontwikkeling. Dit is een intensief proces waarbij je een diepere verbinding met jezelf gaat zoeken. Zo maak je veel ontwikkelingen door in een korte tijd.

Nadat je deze cursus hebt afgerond ben je een master en kun je aan de slag om verschillende cliënten te helpen. Door het inzetten van de opgedane kennis en ervaring kun je met behulp van de verschillende symbolen je cliënten helpen in het vinden van hun pijnpunten en deze oplossen.

Heb jij de Reiki 3A cursus afgerond, kun jij jezelf een Reiki master noemen.

 

Reiki 3B Trainer


Na de Reiki 3A kan je ervoor kiezen om
Reiki 3B te doen en zelf Reiki Trainer te worden. Dit is een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij je wordt gecoacht en begeleid om zelf cursussen en de bijbehorende afstemmingen te geven. Hierbij wordt er gekeken wat jij nodig hebt om vanuit stevigheid en vertrouwen je eigen authentieke Reiki cursussen te geven.

Dus wil jij als Reiki trainer aan de slag? Dan kun je de 3B cursus volgen. Deze is volledig gebaseerd op het worden van een Reiki trainer. Hierbij leer je hoe je jouw kennis kunt overdragen op de volgende cursisten. Zo zal jij anderen begeleiden tijdens de verschillende cursussen om hen te begeleiden in hun processen en misschien wel tot Reiki master op te leiden.

De Reiki 3B cursus hoef je alleen te volgen wanneer je geïnteresseerd bent in het worden van een trainer. Op het einde van deze cursus ontvang je een handboek met hoe je afstemmingen doet en het Master/Trainer symbool.

De keuze om trainer te worden is volledig aan jezelf. Het is dus geen verplicht onderdeel om trainer te worden.

Ruimte maken voor jezelf, bij jezelf inchecken en ontdekken welke wijsheden er in jouzelf verborgen liggen…

OVER JANTINE

Mijn manier van teachen

Door mijn eigen ervaring en de kilometers die ik maakte met zelfheling en geven van (afstands) behandelingen, kwam ik tot het besef dat Reiki zoveel méér is dan een alternatieve geneeswijze waarbij gebruik gemaakt wordt van handoplegging.

Ik zie leren werken met Reiki en dus met energie, als een verdieping in jezelf. In je intuïtie, je gaven ontdekken en bewuster voelen. Ja, je leert de tools om healing en handoplegging toe te passen bij jezelf en anderen. Maar juist door eerst te focussen op de verbinding met jezelf. Je eigen stukken aan te kijken, bewust te worden van je eigen emoties, overtuigingen en patronen… die te verzachten, te helen en los te laten… jezelf te leren dragen in alles wat het leven jou aanreikt, ga je méér harmonie in jezelf en om je heen ervaren. En that is where the magic happens!

Zelf beoefen, leef én teach ik Reiki vanuit de intentie; om het leven ten volste te (be)léven. Een gelukkig leven leiden in harmonie met mezelf en anderen. In balans. Mijzelf waarderen en accepteren om wie ik ben en om wie ik niet ben. Inclusief mijn imperfecties, ‘fouten’ maar óók mijn talenten en unieke gifts. Okay zijn met mezelf, mijn gedachten, gevoelens en dromen…

Een Reiki cursus staat helemaal in het teken van jou en jouw groeiproces. Er is volop ruimte en aandacht voor de thema’s, blokkades of patronen die jou nu belemmeren in jouw persoonlijke en/of businessgroei. Naast de basis van Usui Reiki, deel ik ook mijn werkwijze, practices en handvatten in het handboek. In de periode na de cursus leer je dit helemaal eigen te maken en te integreren in je dagelijkse leven. Reiki en het leren werken met energie is een tool voor het leven, iets waar je altijd op terug kunt vallen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

wat je leert

Reiki 1

INDIVIDUEEL

Reiki 1 is een fijne basis voor energiewerk. Tijdens de cursus ontvang je de Reiki afstemmingen die ervoor zorgen dat de Reiki energie door jou heen stroomt. Het zet daarmee gelijk een persoonlijk proces in gang van zelfinzicht en ‘opschoning’ van eigen blokkades en disbalans in jouw systeem. Praktische oefeningen en theorie worden afgewisseld waardoor je Reiki energie leert kennen en gebruiken.

Je leert om lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, stress- en spanningsklachten te behandelen bij jezelf én anderen, waardoor je diep kunt ontspannen en er meer (mentale) rust ontstaat. Door de ontspanning die ontstaat en een betere verbinding met jezelf en je lichaam, kom je uit je hoofd en maak je makkelijker verbinding met je intuïtie. Na de livedag ga je drie weken op jezelf oefenen om de Reiki energie eigen te maken. Hiermee ondersteun je ook het innerlijke proces van je systeem opschonen en het herstellen van balans. Hierna kun je ook je gezin, familie en vrienden behandelen met Reiki. 

Individueel traject met ruimte voor je eigen ontwikkeling

Live dag in Leeuwarden incl. lunch

Je ontvangt een uitgebreid fysiek handboek welke je gids zal zijn in het ontdekken en leren integreren van Reiki in je leven en een naslag vormt. Ook zitten hier (audio)oefeningen en video’s met uitleg bij.

Na de cursus mag je een sessie (afstands)behandeling inplannen ter ondersteuning van jouw proces.

Na ca. 4 weken hebben we een terugkom moment (via Zoom) om je ervaringen te bespreken, te oefenen én de Reiki 1 cursus af te ronden.

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat (yeah!) en mag jij jezelf Reiki 1 Practitioner noemen! Hierna ben je in staat om jezelf en mensen in je directe omgeving een fysieke behandeling te geven.

Tussen de livedag en het terugkom moment kun je al je vragen stellen.

Extra:  je krijgt na betaling direct toegang tot de verdiepende masterclass; Werken met energie inclusief (audio)oefening en werkboek t.w.v. €49

Investering:
Reiki 1 privé cursus + 4 weken persoonlijke begeleiding

€850 incl. btw 

Reiki 2

INDIVIDUEEL TRAJECT

De Reiki 2 cursus is een verdieping op Reiki 1 en kun je ongeveer drie maanden na Reiki 1 volgen. Deze cursus maakt je afstemming met Reiki sterker en geeft meer inzicht in jouw eigen thema’s, overtuigingen en patronen. Tijdens deze cursus leer je om op diepere lagen en op afstand te behandelen én je leert om op de emotionele en mentale lagen te helen. Hierdoor kunnen blokkades zoals; weggestopte pijn, oude patronen, trauma’s, overlevingsmechanismen en belemmerende overtuigingen in beweging gezet worden, waarna deze losgelaten worden. Je leert drie symbolen, waardoor je gerichter aan de oorzaak van een klacht werken als ook leert een afstandshealing te geven. 

Ook na deze dag ga je drie weken voor jezelf oefenen zodat je leert werken en vertrouwen op jouw eigen kracht. Reiki 2 staat in het teken van de mentale en emotionele lagen aandacht geven en je zal merken dat je intuïtie nog verder zal versterken, waardoor je makkelijker aanvoelt wat jij of een ander nodig heeft. Na de livedag kun je ook de Reiki professioneel inzetten in je praktijk en business.

Individueel traject met ruimte voor je eigen ontwikkeling

Live dag in Leeuwarden incl. lunch datum stemmen we samen af

Je ontvangt een uitgebreid fysiek handboek met informatie over de symbolen, (afstand) behandelingen geven, intuïtieve behandelingen uitvoeren en verschillende werkvormen etc.

Na de cursus mag je een (afstands)behandeling inplannen ter ondersteuning van jouw proces.

Ik nodig je uit om in de periode na de cursus minimaal 3 (afstands)healingen te faciliteren om al het geleerde te integreren.

Je ontvangt handige templates; o.a. een intakeformulier, formulieren om behandelingen en cliënt gegevens te noteren.

Na ca. 6 weken hebben we een terugkom moment (live of via Zoom) om je ervaringen te bespreken en ga je met mij het sturen van Reiki op afstand beoefenen. 

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en mag jij jezelf Reiki 2 Practitioner noemen! Hierna ben je in staat om professionele behandelingen te verzorgen. 

Tussen de livedag en het terugkom moment ben ik jouw persoonlijke vraagbaak en ben ik er ter ondersteuning van jouw persoonlijke proces middels WhatsApp support.

Extra:  je krijgt toegang tot de verdiepende masterclass; Jezelf helen inclusief (audio)oefening en werkboek t.w.v. €49

Investering:
Reiki 2 privé cursus + 4 weken persoonlijke begeleiding

€850 incl. btw 

Heb jij Reiki 1 & 2 en voel jij het verlangen om door te groeien en verder te verdiepen in Reiki, in energiewerk, werken op zielsniveau en doorpakken naar Reiki Master of trainer? Laten we dan verbinden, stuur mij een berichtje op Insta of via de mail. Aangezien de Reiki Master en Teacher een uitgebreider traject is, welke is afgestemd op jou en wat jij nodig hebt in je rol als Trainer.

Laat je leiden door je intuïtie en voel het vertrouwen dat je JA mag zeggen. Ja tegen jezelf. Jouw ruimte. Jouw groei!

Na de cursus...

x Kun je jezelf stevig gronden en jezelf ‘beschermen’ tegen overprikkeling

x Kun jij spanning en stress in je lichaam reguleren…

x Gaat jouw persoonlijke groei in een sneltreinvaart en ben je bewuster van je intuïtie

x Weet je hoe je lichamelijke klachten kan verlichten met energie

x Heb jij meer inzicht in de energetische werking van het menselijk lichaam en kun je gezin en/of je klanten helpen met hun fysieke, mentale en emotionele klachten

x Heb jij als coach of therapeut een extra tool / specialisatie om toe te kunnen passen binnen je praktijk

x Heb je meer inzicht in de diepere oorzaak achter mentale en fysieke klachten… 

x Weet je hoe om te gaan met eventuele hobbels op jouw pad. Je hebt een tool in handen…

Belangrijk om te weten

Reiki krijg je pas écht in de vingers door het te doen. Ik moedig je dan ook aan om dat wat je geleerd/ervaren hebt veel te oefenen bij jezelf, met je omgeving en bij je klanten. Dit gaat je helpen deze vaardigheid verder te ontwikkelen. Je traint met iedere (zelf)behandeling de intuïtie en het afstemmen op de energie. Hoe vaker je oefent, hoe makkelijker dit gaat en hoe meer je andere gaven gaat ontwikkelen. Zo ga je dan bijvoorbeeld meer voelen, meer doorkrijgen over de staat van zijn van je klant of antwoorden krijgen via jouw energiesysteem over levensvragen die je jezelf of in gesprek met je klant stelt.

REIKI CURSUS BY JANTINE:

Persoonlijke begeleiding

Tijdens en na de cursus is er voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding. Naast dat ik je de basis technieken leer, neem ik ook volop tijd en aandacht voor jouw individuele proces.

Verschillen in opleiders

Er zijn veel verschillende Reiki stromingen én Reiki opleiders beschikbaar dat het lastig voor je kan zijn om te kiezen. Het is belangrijk om te kiezen voor een master/teacher die goed voelt voor jou. Intuïtief word je altijd getrokken of geleid naar een persoon waarvan je voelt, bij hem/haar heb ik te zijn.

Volg je intuïtie

Ik wil je uitnodigen om je hoofd heel even aan de kant te zetten en te voelen in je lijf. Wat merk je op? Wat wil het je zeggen? En durf je dat gevoel te volgen? Jouw pad te volgen? Ook al is het spannend of totaal onlogisch? Dat kiezen waar je hart een sprongetje van maakt. Waarvan jij voelt, JA! 

Ook als je een vraag hebt of even samen wilt afstemmen, stuur mij dan een berichtje op Insta of op info@byjantine.nl zodat we vooraf even kunnen verbinden en je meer helderheid krijgt of de Reiki cursus By Jantine op dit moment passend is bij jouw volgende stap.

Na de cursus kun je altijd terugvallen op de Reiki als tool, die je blijvend in kan zetten bij het opruimen van blokkades welke je tegenkomt in je leven en business. 

Ik heb met heel veel plezier de Reiki cursussen bij Jantine gevolgd. Reiki lokte al een tijdje, maar bij Jantine voelde ik het klikje om ook echt te starten. De dag waar ik 1 op 1 de Reiki principes overdragen kreeg van Jantine, voelde mij heel bijzonder.

Het voelde alsof ik een handboek kreeg voor wat ik altijd al voelde en ervaarde, maar eerder nog niet zo goed wist hoe ik deze tool praktisch in kon zetten. Alsof ik werd herinnerd aan wat ik altijd al kon. Deze hele dag was een grote uitnodiging om nog meer op mijn gevoel en intuïtie te gaan vertrouwen.

Het leren gebruiken van de Reiki energie is echt een cadeautje voor mijzelf en ik ben ook heel blij dat ik dit nu ook weer door kan geven aan anderen.
Liefs Wiets

Volgde Reiki 1, 2 en 3a

Wietske Anna

wietskeanna.nl

Ik heb genoten van de reis. De live dag zelf was vooral veel voelen, ervaren, werken met energie. De Reiki energie ervaar ik als heel warm, liefdevol. De oefeningen in het handboek vind ik ook enorm prettig. Bij stress even een korte zelfbehandeling en ik voel me als herboren. De Reiki helpt me echt om dieper te ontspannen.

Daarnaast vind ik het echt een dikke meerwaarde voor mijn coachtrajecten.

Volgde Reiki 2

Maaike

Systeemopsteller, maaikeverberg.nl

De Reiki cursus heeft ervoor gezorgd dat ik mij meer verbonden voel met mijzelf. Ook geniet ik intens van de mooie dingen om mij heen en heb ik opgemerkt dat ik minder snel overprikkeld raak plus dat ik nu weet hoe ik ermee om kan gaan.

Volgde Reiki 1

Marrit

De Reiki 1 cursus bij Jantine heeft mij weer een stukje van mezelf laten (her)ontdekken. Reiki brengt mij verbinding met mezelf en ruimte en rust wanneer ik mij overprikkeld voel. De momenten met Jantine zijn inspirerend, zij is zeer invoelend en spiegelt op een prettige manier.

In het bijzonder heb ik de persoonlijke aandacht tijdens de cursus gewaardeerd. Dit geeft ruimte om Reiki meer eigen te maken en inmiddels Reiki te integreren in mijn dagelijks leven.

Volgde Reiki 1

Kirsten

Zelf leren om Reiki toe te passen, op mezelf en anderen? Count me in! Toen Jantine dit een poosje terug lanceerde, was ik zo enthousiast dat ik direct heb aangemeld!

Eerst durfde ik daar niks over durven te delen, omdat ik onzeker was over de mening van anderen. Omdat ik bang was dat mensen in mijn omgeving het ‘zweverig’ zouden vinden, maar wat een onzin!

Ondertussen heb ik het Reiki 1 en 2 certificaat gehaald en kan mijn eigen energie opschonen, mijn eigen blokkades wegnemen en mijn eigen balans herstellen. Maar zet ik het nu ook in in mijn bedrijf voor klanten. 

Volgde Reiki 1 & 2

Femke

femmescoaching.nl

Ik moest en zou deze Reiki 1 cursus bij Jantine volgen. Dat voelde ik aan alles en behalve dat fijne en juiste gevoel moest ik er toch wel wat kilometers aan wagen om bij Jantine te komen. Je moet wat voor je eigen ontwikkeling over hebben.

Maar wat een aanrader is deze Reiki 1 cursus, echt een verrijking. Het voelde voor mij ook echt als thuiskomen bij mezelf. En wat is dat gevoel ontzettend fijn!

Jantine heeft een hele fijne energie en kan dit zo mooi aan je leren. Ze neemt echt de tijd voor je om alles goed onder de knie te krijgen. Helemaal top deze 1 op 1 tijd.

Ook de Reiki 2 was weer magisch en ik ga de Reiki 2 en misschien wel 3 ook nog bij Jantine volgen!

Volgde Reiki 1 & 2

Margje

margjebrok.nl

Tijdens de cursus legt Jantine alles goed en rustig uit. Ik vond het prettig dat de cursus 1 op 1 was vanwege de persoonlijke aandacht en dat er daardoor veel ruimte was voor mijn eigen ervaring en de vragen die ik had. De afstemmingen vond ik heel speciaal en ik vind het fijn dat ik een fysiek handboek mee heb gekregen zodat ik alles terug kan lezen en thuis verder kan oefenen.

Volgde Reiki 1

Laura

Ik ben weer helemaal geland na de Reiki 3a cursus. Het voelde echt als een zachte deken om me heen, die het hele weekend nog is gebleven. De zelfbehandeling met het nieuwe teken geeft nog meer kracht, bijzonder wat een symbool dan doet. Ook heb ik nog een aantal keren terug gedacht aan de mooie gesprekken die we hebben gehad. Het intuïtieve brengt dan zoveel, dan gebeurt er iets van binnen en hoef ik er geeneens over na te het denken.

De dag zelf was zo mooi, ook hoe je dit op jouw manier vorm hebt gegeven. Zo kloppend!

Volgde Reiki 3a

Karin

Coach & Reiki

FAQ

Kan ik het ook leren?

JA! Waar je op dit moment ook bent op jouw pad. Ongeacht hoeveel kennis en ervaring je al over jezelf hebt. Hoeveel boeken, cursussen of coaching je hebt gevolgd. Of je nuchter en rationeel bent ingesteld of juist al wat meer kennis hebt opgedaan over meditatie, yoga, Reiki etc.

Reiki is een eenvoudige en voor iedereen toegankelijke methode om meer bewustzijn en intuïtie in het dagelijks leven te brengen.

Alle technieken zijn toegankelijk gemaakt voor alledaags gebruik. Daarnaast kan iedereen die geïnteresseerd is in Reiki, de Reiki leren.

Kan het ook online?

Nee.

Tijdens iedere Reiki cursus krijg je een afstemming (inwijdingen) van de Reiki master/trainer die het grote verschil maken.

Bij de afstemmingen tijdens de verschillende Reiki cursussen/niveau’s wordt als het ware middels de Reiki symbolen je helende handen, als ook je intuïtie verder geactiveerd en neemt de Reiki energie en daarmee de ‘helende kracht’ in je handen toe. 

Een online cursus of boek is geen vervanging van de traditionele Reji afstemmingen.

Een ander belangrijk aspect is de ervaring en het creëren van een fijn energieveld waarbinnen iemand de Reiki kan leren. Reiki is een krachtige, helende energie en maakt ook bij degenen die het leren toepassen eventuele, blokkades los. Het is dan ook belangrijk om als Reiki master & trainer in staat te zijn om de curcist te begeleiden in die vrijgekomen emoties en dat de energie goed verwerkt wordt. Zowel tijdens de cursusdag als erna bied ik hier ruimte voor.

Hoe weet ik of het iets voor me is?
  • Je voelt dat energiewerk / Reiki je al langer ‘roept’ en wil dit inzetten in je dagelijkse leven en/of je business.
  • Je wilt leren om je jezelf stevig te gronden, je energie terughalen en jezelf ‘beschermen’ tegen overprikkeling.
  • Misschien ervaar je wel regelmatig de nodige spanning en stress in je lijf en wil je leren hoe dit te reguleren.
  • Je wil graag meer leren luisteren naar je lichaam en wat het je aangeeft.
  • Je wil je eigen behoeften beter kunnen zien en je intuïtie beter kunnen horen.
  • Je merkt dat je tegen bepaalde patronen en belemmeringen aan blijft lopen.
  • Je hebt het gevoel dat er nog een laag dieper is waar je (nog) niet bij kunt.
  • Je hebt de behoefte aan nieuwe inzichten en om te groeien als persoon.
  • Of wanneer je werkzaam bent als coach, die vooral werkt met cognitieve methoden en ook lichaamsgericht wilt werken.
  • Je hebt interesse in het beter begrijpen van de diepere oorzaak achter fysieke klachten…
Kies ik een groepscursus of privé?

Bij een groep kun je van elkaar leren, kan een andermans verhaal je inspireren, kun je op elkaar oefenen met behandelingen geven tijdens de livedag óf als buddies in de periode na de cursus. Ook is je investering de helft lager. Qua datum moet je net kunnen of vrij regelen.

Tijdens een privé cursus is er alle aandacht, tijd en ruimte voor jou en je persoonlijke stukken. Je investering is dan wel hoger, echter ontvang je in de weken na de live dag ook persoonlijke begeleiding middels WhatsApp én ontvan je een healing sessie ter ondersteuning van jouw proces waardoor het tevens dienst als een minicoaching traject. Qua datum stemmen we deze samen af op een moment dat het jou uitkomt. 

Afhankelijk van waar jij staat en behoefte aan hebt, kun jij de afweging maken of je voorkeur uit gaat naar een groep of 1 op 1 cursus.

Wanneer kan ik beginnen?

STAP 1 Bepaal of je voor een groep óf privé cursus gaat.

STAP 2 Voor de groepscursus kun je direct een plekje boeken en betalen.
Voor een privé cursus stemmen we samen een datum af voor een 1 op 1 cursusdag. Jij laat mij weten welke dagen jouw voorkeur hebben en ik stuur je vervolgens een aantal opties waar je uit kan kiezen.

STAP 3 Zodra de datum voor een privécursus is vastgelegd mag je de betaling in orde maken. (Reiki 1 of Reiki 2). Je ontvangt vervolgens alvast het handboek digitaal in je inbox. Zo kun je vooraf aan de cursus, je alvast inlezen in de geschieden, een stukje kennis over energie en natuurlijk over de Reiki zelf. Ook krijg je direct toegang tot de extra bonus masterclass.

STAP 4 Nu is het alleen nog wachten op de livedag #zinin

 

Wanneer kan ik door voor Reiki 2 of Reiki 3?

Wanneer je begint met de Reiki 1 cursus is het goed om te weten dat je niet gelijk door kunt naar de 2e en 3e cursus. Hier zit wat tijd tussen. Aangeraden wordt om tussen de eerste en tweede cursus een pauze van 2 à 3 maanden te doen. In deze tussentijd ga je wennen aan de energie én ga je ervaring opdoen door jezelf en mensen in je directe omgeving te behandelen. Tijdens de cursus komt er veel informatie op je af. Dit mag je eerst onder de knie krijgen voordat je verder gaat met de volgende cursus. 

Tussen cursus 2 en 3 wordt aangeraden wat langer te wachten. De reden hiervoor is de spirituele ontwikkeling die je doorgaat nadat je de tweede cursus hebt afgerond. Hier wordt vaak een jaar pauze aangehouden tussen Reiki 2 en 3. Om een gehele opleiding af te ronden tot Reiki master ben je dan ook snel 1 tot 2 jaar bezig. 

Ik ben bang dat er allemaal trauma's en emoties omhoog komen

Een Reiki behandeling is een ontspannen ervaring waarbij een behandelaar samen met de cliënt op zoek gaat naar de persoonlijke blokkades (dit kan mentaal zijn maar ook gewoon fysiek in de vorm van spierspanning). Hierbij hoef je niet te praten, dus hoef je niet je eigen trauma’s te herbeleven. De lading die opgeslagen ligt in je lichaam zoals opgebouwde spanning, stress, angst etc. kan tijdens een healing tot ontlading komen, waardoor er juist weer ruimte en stroming ontstaat.

Tijdens een behandeling of tijdens een Reiki cursus en de periode erna is het zeker mogelijk dat er emoties omhoog komen omdat ze nu een weg naar buiten kunnen vinden. Niet vanuit zwaarte, maar puur vanuit ontlading. Waarna je je een stuk lichter zult gaan voelen.

Wanneer verschillende fysieke, mentale, emotionele of spirituele klachten worden ervaren kan een Reiki behandeling hierbij helpen. Ook in de periode na je Reiki cursus heb jij de tool bij handen om in te zetten voor jezelf en anderen wanneer je opmerkt dat emoties omhoog komen.  

HEB JE EEN VRAAG?