Lees je liever dan je luistert? Hieronder lees je de podcast in grote lijnen.

Waarom gedachten ombuigen niet werkt… (benieuwd naar jouw visie!)
Laat ik beginnen met dat wanneer jij niet in jezelf gelooft, hoe kan een ander dan in jou geloven? Wanneer jij niet gelooft in je aanbod/dienst, hoe kan een ander dat dan gaan kopen? Wanneer jij niet gelooft in een bepaald doet wat je wilt behalen neem een x-aantal klanten voor een nieuwe dienst, een bepaald omzet doet, datum om iets te lanceren, je ideale partner, een fijne band met je ouders, een nieuwe baan… etc.)
Maar hoe kun je het dan gaan manifesteren, het naar je toetrekken als je er toch niet in gelooft?

Negatieve / belemmerende gedachten positief ombuigen… ik vind daar wel wat van.
Uiteraard heb ik dit zelf ook gedaan, geprobeerd, en achteraf dat ik dan alsnog teleurgesteld was. Want ik denk toch positief? Hoe kan het dan dat een x-bedrag of die klanten of iets privé dan toch niet in mijn realiteit was?

Dus kijk eens bij jezelf want uiteindelijk geldt dit voor eigenlijk alles;
Stel je wilt een andere baan, voor jezelf een bedrijf starten, een X aantal klanten, een bepaald omzetdoel, een ander huis, een fijne partner, die ene opleiding terwijl je nu in loondienst bent…

Dus noem eens iets wat jij graag zou willen. Je voelt dat je het heel erg graag wilt.
Maar… dat komt die monkeymind, de bullshit verhalen, je hoofd die gaat lopen tetteren:
‘Dat gaat me niet lukken’
‘Dat is onmogelijk in mijn situatie’
‘Dat geld krijg ik nooit bij elkaar’
‘Dat kan nu niet, misschien later’
‘In het verleden is het me ook niet gelukt’

Dus ergens voel je het wel dat je het wilt. Je wil het ook wél geloven. Maar toch dat er iets je belet, je tegenhoudt, je blokkeert, en je het niet helemaal kunt geloven. Ervoor durft te gaan. Bang dat het niet realiteit wordt, bang te falen, bang een verkeerde keus te maken, bang dat je niet eruit gaat halen als wat je ervoor betaald etc.

En waar het mee te maken heeft is dat:
je hoofd DENKT iets
Je lijf reageert en VOELT iets…

Kramp, verstikkend gevoel, hellup

Waarbij dan vaak als advies gegeven wordt:
Buig de belemmerende gedachte om.
Ga positief affirmeren.
Ga positief denken.
Zorg dat je hoofd stil wordt en je niet in in de loop van negatieve gedachten over de situatie blijft hangen.

Want hoe dan?
Waar zit de uitknop van je hoofd? Hoe ga je iets met een negatieve lading en invloed op je gevoel, met een vingerknip positief omdraaien? Hoe kun je belemmerende gedachten shiften naar helpende gedachten als je er bewust of onbewust toch niet in geloofd? Want de gedachten zijn er natuurlijk…

Ik geloof dit: It’s a body feeling
En laat me je even meenemen en dit uitleggen.

Kijk, je hoofd is slim. Je brein is sterk.
Je hersenen staan al-tijd aan.
Het kan NIET UIT.
Anders zou je dood zijn. Punt.

Dus moet je wel willen om tegen gedachten te vechten?
Gedachten uit te zetten?
TE stoppen?

Je hebt je hoofd en gevoel op elkaar af te stemmen. Elkaar te ondersteunen. Erin mee te nemen.
Stel je wilt 3 klanten voor je dienst, of 10k omzet deze maand…. Maar als je gedachten vervolgens met je aan de haal gaan en je je gevoel niet meeneemt, niet de neus dezelfde kant op zet… dan blijft het je als het ware tegenwerken. Je ergens tegen laat houden door die niet zo helpende kritische stemmetjes en gedachten…
Dan gaat het niet werken om de gevoelens die bij die gedachten voelbaar wordrden, daaraan voorbij te gaan. Want dan ga je voorbij aan de weerstand. Voorbij aan de signalen.

Wat hierin belangrijk is, is wanneer je een doel hebt, een verlangen hebt…
Hier eens mee te gaan zitten.

Kijk je kan wel denken: ik wil een leuke vent of ik wil een 10k / 20k of hoeveel jij wenst maand. En dat je denkt; het gaat me lukken. Maar als je vervolgens zo’n ugh gevoel, verkramping of spanning in je lijf voelt…
Dan was er net voor dat gevoel al een gedachte die je liep te f*cken.
Zo’n tetterend, kritisch stemmetje die gelijk al iets vindt van jouw verlangen, jouw idee, jouw doel…

Dus stel: jij wilt graag 3 klanten voor je nieuwe dienst. Je hebt afgelopen tijd vanuit alignment en vanuit hele ziel en zaligheid hiernaartoe gewerkt. Je voelt dat dit het gewoon is. Het klopt gewoon.

Hierna komt vaak een 2e gedachte. Soms is het direct nadat je je verlangen, doel of idee uitspreekt. Maar in deze situatie; ik wil graag 3 klanten voor mijn dienst… Kan de gedachte ook pas later komen.

Op het moment dat je gaat promoten bijvoorbeeld. Het de wereld in slingert. Jij bent er mega enthousiast over en er lijkt maar geen interactie te komen. Niemand reageert. Je energie daalt al een beetje, maar je geeft de moed niet op. Na een aantal dagen nog niks nul noppes nada! Daar komen de eerste gedachten. Twijfels aan jezelf. Is dit het dan wel? Moet ik de prijs veranderen? Misschien moet ik een ander kanaal kiezen waar mijn ideale klant zit?

BAM! Want deze gedachten zijn de saboteurs. De bullshit. De mindf8ck en onderdanks dat de gevoelens die hierbij komen kijken: teleurstelling, angst voor afwijzing, gebrek etc. heel erg voelbaar is en als waarheid lijkt… Mag je dit gaan zien als een signaal!

Een signaal om een andere 2e gedachte te kiezen.
Die je wél gelooft. Die je ondersteund in het vinden van in dit voorbeeld 3 nieuwe klanten voro je aanbod.

Want eigenlijk wat je zegt met die gedachten is dat je niet gelooft dat je NU al klanten kunt werven. Dat je eerst meer views moet, andere Social media kanalen moet gaan gebruiken, moet sleutelen aan de prijs of de waarde van het traject…Terwijl je ook niet dan niet zeker kunt weten of je dan wel je ideale klant zult bereiken.

Dus welke gedachte kan jou ondersteunen? Zodat je erin geloof dat er NU al potentiele klanten zijn?

Dat je eerste gedachte was: Ik wil graag 3 klanten voor mijn nieuwe traject. Ik voel ’m helemaal. Ik start voor de volle 1000% achter. Ik ben er klaar voor.

Maar vervolgens dus die 2e gedachte op popt, zie je wel het gaat me niet lukken, niemand reageert, ik moet andere kanalen proberen anders lukt het niet. Wat dan voor een bepaald gevoel in je lijf zorgt; de twijfel, onzekerheid, bevestiging in de verhalen van vroeger.

De energie die dan onbewust uitgezet wordt is die van zoeken, jagen. Zie je het al voor je? Dat iemand achter je aan zit, vet spannend, eng en angstaanjagend. Dan blijf je er wel van weg.

De kunst is om dat een gedachte te kiezen die je nu wél kan geloven, zodat je de energie ervan shift.
Dat je durft te vertrouwen dat die 3 klanten op je pad komen. Je gelooft er gewoon in.  N is het niet via Insta, dan is het misschien wel via via. Iemand die je telefoonnummer heeft gekregen. Een tevreden klant die iemand doorverwijst, een kennis, een moeder van school…

En dat is het kunstje van inner work denk ik ook he? Steeds bewust worden van de gedachten, van de energie erachter, eventueel ruimte maken om het op te schonen en energie te laten stromen, en gewoon ook leven.
Die laatste is ook zo nodig, helemaal in bewustwordings land🤪

Wil jij dat ik met je meekijk naar wat er bij jou de stroming tegenhoudt? Stuur mij dan een DM op Instagram @byjantine.nl of vraag een mini-sessie aan.