fbpx

hej! Ik ben jantine

Ik geloof erin dat het leven en ondernemen zoveel fijner en lichter mag. Dat jij mag gaan ontdekken en doen wat bij jou past!

Uit eigen ervaring weet ik dat het ondernemen vóóral gaat over persoonlijke ontwikkeling. Je bent meer zichtbaar, hebt uit je comfortzone te stappen, moet erkennen dat je het soms niet alleen kan. Je werkt hard, komt jezelf en dat strenge stemmetje tegen, begint aan jezelf te twijfelen en hup, weg is de balans…

7

.

 

 

 

 

 

 

 

.

Steeds weer

vergat ik mijzelf en mijn behoeften

Nadat ik in juni 2018 burn-out raakte, is balans voor mij pas echt heel belangrijk geworden. En als ik erop terug kijk heb ik echt een leven voor- en een leven na de burn-out.  Voor de burn-out zat ik vooral in mijn hoofd. Maakte ik keuzes die vooral rationeel heel logisch waren en voor zekerheid zorgden. Tot mijn 30ste was ik vooral bezig geweest met ‘doen wat hoort’ en met wat er van mij verwacht werd, in plaats van dat ik bewust koos voor dat wat ‘goed voelde voor mij’. Eigenlijk was ik door ook helemaal niet mee bezig, want ik was zo druk met alle rollen die ik te vervullen had en het zorgen voor anderen, waardoor ik voortdurend voorbij mijn eigen gevoel en grens heenging.

Dit brak mij op! En ik gooide het roer om…

 by Jantine ontstond vanuit mijn burn-out 

Een reis van persoonlijke en spirituele ontwikkeling startte. Ik bezocht een coach, verslond het een na het andere boek, volgde trainingen en maakte gigantische sprongen.

Ik voelde zo sterk dat ik mijn verhaal wilde delen of beter gezegd; moest delen! Het taboe doorbreken door mijn inzichten te delen middels een blog en op Instagram.

Want waarom maken wij vrouwen het onszelf zo moeilijk?! En waarom is het zo normaal om juist voor een ander te zorgen en vinden we het zo lastig om voor onszelf te zorgen…

Foto: juni 2018

Ik begon trainingen en coaching te geven over balans. Want wijzelf zijn dé basis, ongeacht welke rol we vervullen als vrouw.

de rode draad

in mijn leven is dat ik steeds weer op mijn intuïtie mag vertrouwen

Want hoe gemakkelijk is het om jezelf als startend ondernemer te overladen met handige tips, gratis webinars en challenges die claimen dé gouden formule te zijn om een succesvol en vrij leven te creëren. Ikzelf deed daar ook aan mee, totdat ik opmerkte dat ik wederom aan mijzelf en mijn gevoel voorbij ging omdat ik zo druk was met alles wat ik moest. Mijn hoofd stond voortdurend ‘aan’ en tot echte ontspanning komen vond ik lastig, doordat ik zo gefocust bezig was met het opzetten van mijn business.

Ik heb uren gewerkt aan deze website. Creëerde een gratis e-book, verdiepte mij in het maken van een goed converterende salesfunnel, ontwikkelde een instapproduct die zichzelf zou moeten verkopen via FB ads. Ook investeerde ik in een logo, trainingen, fotoshoots en in meerdere business coaches. Daarnaast was ik bijna dagelijks zichtbaar op Instagram. En ondanks de leuke gesprekken die ik er voerde, had ik nauwelijks klanten.
Soms werd ik daardoor best onzeker. Want maakte ik wel de juiste keuzes en ging ik wel de goede richting op ging met mijn bedrijf…

 Ik bleef maar zoeken naar die echte doorbraak 

Super frustrerend, want als alleenstaande moeder had ik geen financiële buffer en back-up. En omdat ik niet terug wilde reïntegreren bij mijn toenmalige baan in loondienst, ben ik vanuit een uitkering mijn bedrijf gestart. Het was geen vetpot. Maandenlang moesten we rondkomen van een inkomen rond bijstandsniveau omdat iedere euro die ik verdiende, ik terug investeerde in mijn bedrijf. Ups en downs, hoop en angst maar mijn missie voelde zo sterk dat terug in loondienst geen optie was. Door deze keus heb ik afgelopen 2 jaar ontzettend veel kunnen leren en ontdekken wat wel en vooral niet voor mij en mijn business werkte.

Ondertussen ben ik tot de volgende conclusie gekomen:
Kijk vooral niet te veel naar hoe anderen het doen. Stop met jezelf vergelijken, want iedereen heeft haar eigen unieke kwaliteiten, talenten en levenservaring, daarnaast loopt ieder haar eigen pad en dat mag je op je eigen tempo gaan volgen. En ook deze:
je bedrijf kan niet sneller groeien, dan jij als mens doet

Wil je groeien met je business, dan mag je tijd en ruimte maken voor rust en innerlijk werk. Daarmee bedoel ik dat je vaak (onbewust) een blokkade met je meedraagt. Bijv. een overtuiging, de angst voor afwijzing, het idee niet goed genoeg te zijn… Waardoor je jezelf belemmert in je business en onrust ervaart. Je baalt. Het frustreert. En ik kan het weten, want been there and done that en het mag zoveel lichter!

 

Ik voelde aan alles dat er zoveel meer mogelijk was dan deze harde manier van werken, mezelf pushen en maar door gaan!

It’s time

to Sparkle & Shine!

Ondanks alle ups en downs van het ondernemerschap, de momenten dat ik als een speer ging en in een heerlijke flow zat om vervolgens mezelf tegen te komen en in een flinke dip te belanden. It’s all worth it!

Want deep down weet en voel ik dat ik dit te doen heb. Dat ik met mijn bedrijf, mijn passie andere vrouwen wil inspireren, motiveren en in beweging wil zetten.

Die grote doorbraak? Die kwam toen ik terug naar mijn essentie ging. Weg van alle ruis en alles wat mij was verteld hoe ik zou moeten ondernemen. Juist door mijn eigen pad te gaan bewandelen, te luisteren naar mijn intuïtie, te werken aan mijn vertrouwen, te geloven in mijn dienst en waarde, haakten er steeds meer vrouwen op mijn energie aan waarmee ik mocht samenwerken aan hun persoonlijke groei, healing en balans op alle vlakken.

Doormiddel van Reiki & coaching heb ik hele mooie transformaties zien ontstaan. Echt super gaaf om daarin bij te mogen dragen! Het leuke in dit proces, is dat óók veel ondernemers mij wisten te vinden. Omdat ze opmerkten dat ze tegen belemmeringen en overtuigingen aan liepen wat hun zakelijke groei tegenhield. Ze hadden behoefte aan rust, maar ook helderheid en weer plezier ervaren.

 

 Het is mijn missie…  

Om vrouwen te helpen om lichter te leven en ondernemen. Terug naar jouw essentie. Want op het moment dat jij kan voelen wat jouw missie is, jij je daarmee kan verbinden. Dan gaat je energie door je business stromen en (potentiële) klanten voelen dat! Je gaat klanten aantrekken die aanhaken op jouw unieke fijne energie en authentieke boodschap.

Als business healer ga ik jou geen 5k maand voorspiegelen (gun ik je wél). Wat ik je wel geef is 1 op 1 begeleiding om te werken aan jouw groei. Ik kijk, luister, bevraag en voel, wat jij nodig hebt om te groeien. Al tijdens de eerste sessie wordt je blinde vlek zichtbaar en laat ik je zien wat jij niet ziet. Hierdoor krijg je helder waar jij jezelf saboteert en óók welke keuze(s) jij kunt gaan maken die bijdragen aan je volgende stap. Daarbij geef ik jou op mijn eigen positieve manier de handvatten die jij nodig hebt om te groeien. Alleen is het jouw leven en business en mag jijzelf je weg daarin gaan vinden.

7

 Samen aan de slag  

Ben jij toe aan de volgende stap in je persoonlijke groei? Voel jij dat het tijd is om de knoop door te hakken en ondanks dat je het rete spannend vindt, er vol voor te gaan? Let’s do this together! Laten we kijken welke manier bij jou past.

Life Coaching traject
Merk je op dat je vastloopt, dat je veel in je hoofd zit, je onrust ervaart en wil je hier graag verandering in aanbrengen? Met mijn Reiki & Coaching traject bereik jij in 8 sessies die verandering waar jij om staat te springen. We werken 3 maanden aan jouw persoonlijke groei en balans op alle vlakken. Want jij bent dé basis!

Business healing Boost traject
Ben jij iemand die graag van betekenis is voor een ander? Ben je iemand die graag met haar passie, andermans leven of bedrijf helpt mooier te maken? Maar stroomt het niet in je business? Als het in je business stroperig is, dan heb je vaak eerst innerlijk werk te verrichten en ik help je er graag bij.

Reiki Practitioner
Wil jij graag meer leren over de werking van energie? Hoe je jouw energie kunt beschermen, makkelijker kunt voelen wat je nodig hebt of wil je leren werken met Reiki voor jezelf of dit inzetten als onderdeel van jouw dienst of aanbod.

Vanaf Juni!

5-daagse Lief voor Jezelf Challenge

Elke dag ontvang je een opdracht in je mailbox.

Als je je aanmeldt voor deze gratis challenge, krijg je ook maandelijks de gratis inspiratiemail in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Je ontvangt de eerste mail met opdracht in je inbox.