Jij bent dé basis!

Jij, jouw lichaam, jouw (t)huis is jouw basis van waaruit jij kan ontdekken, groeien, helen en bloeien. Van binnen naar buiten. Net als een huis, is het belangrijk om stevig te staan. Een plek waar je kunt verstillen, verzachten, ontspannen. Een plek waar jij je veilig en geborgen voelt. Gezien en gehoord. Een plek om te verbinden en thuis te komen. Bij jezelf.

Jij als persoon, als moeder, als ondernemer en welke andere rollen jij vervult. Jij bent dé basis…

Onverwerkte emoties, overtuigingen, patronen en sh*t uit het verleden hebben effect op jouw basis, op de mate waarin jij balans ervaart maar ook op de keuzes die je maakt, hoe jij je voelt en hoe je handelt. Onrust, weerstand, mindf*ck, emoties all over the place… het zijn signalen van je lichaam dat er iets om je aandacht vraagt.

Je lichaam vertelt je een heleboel over je gevoel en daar kun je niet bij komen als je in je hoofd zit…

MIJN VISIE

Als mentor begeleid ik je terug in verbinding met je gevoelens en daarmee jezelf. Naar de diepere lagen door blokkades, overtuigingen en patronen heen, zodat je  je eigen behoeften weer kan zien en je intuïtie beter kunt horen. Tijdens de sessies maak ik ruimte voor wat er in jou speelt.  Loskomen van externe verwachtingen, ‘hoe het hoort’ en allerlei moetjes. Uit het hoofd, voorbij alle onrust en ruis, terug naar de basis. Jijzelf!

Jij bent dé basis

We kijken naar wie jij bent als mens, als vrouw, als ondernemer. Wie ben jij voorbij alle rollen die je te vervullen hebt? Wat is belangrijk voor jou en de wereld om  je heen? Waar word jij écht gelukkig van? Want ik ben ervan overtuigd dat alles begint bij jou!

Vind je eigen kracht terug

Vertragen, verstillen en weer verbinden met jezelf. Jouw kracht, jouw basis! Zodat er ruimte ontstaat voor die vrouw in jou die haar hart volgt en vertrouwt op haar intuïtie. Want jij verdient het om je goed te voelen en jezelf te zijn, het leven volop te (be)léven vanuit rust, vertrouwen en stevigheid.

Blokkades opruimen

We dragen allemaal een rugzakje met ons mee gevuld met; ervaringen, emoties, pijn en overtuigingen. Samen ontdekken we wat er in jou speelt en om aandacht vraagt. Zit er ergens iets vast of merk je op dat iets uit balans is? Die blokkades sporen we op en laat je los, zodat er een last van je schouders valt en jij je lichter en vrijer voelt!

Over Jantine

MOEDER, DOCHTER, ZUS, VRIENDIN, ONDERNEMER, HSP’ER, 3/6 GENERATOR, LEVENSGENIETER. MAAR BOVENAL… MIJZELF!

Van een jarenlange baan in loondienst leidinggevende in een drogisterij, naar een eigen bedrijf Cakes by Jantine ’12-’17, een echtscheiding in 2016, naar terug in loondienst weer de drogisterij in 😉 , een burn-out 2018, naar mijn huidige onderneming by Jantine sinds 2019

Het is afgelopen jaren nogal een reis geweest om te komen waar ik nu sta. Als persoon, als moeder, als ondernemer, als coach. Ups & downs, f*ck-ups en een berg inzichten rijker en ik deel ze graag met jou op Instagram, in mijn podcast en hier op mijn site!

 

ALS IK IETS HEB MOGEN LEREN AFGELOPEN JAREN

dan is het wel de verbinding met mijzelf herstellen!

Mijzelf zijn. Mijzelf dragen. Dragen in de mooie momenten én in de minder mooie. In die keren dat ik een keus maakte die niet perse goed voelde, maar wél juist was. Te voelen wat er gevoeld wilde worden. Aankijken wat er gezien wilde worden. En luisteren naar wat er gehoord wilde worden. Niet langer wegstoppen. Niet langer verstoppen. Niet langer ontkennen.

Noem het leiderschap.
Gaan staan voor mijzelf.
Mijn behoeftes en verlangens.
En voor wat ik belangrijk vond!

Ik mocht naar binnen keren, bewust worden van wat er in mij afspeelde en leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Begrijpen van emoties en triggers en op zoek durven gaan naar de oorsprong ervan. Mijn overtuigingen te veranderen over mijzelf en wat ik dacht dat (on)mogelijk was. Stoppen met wijzen naar omstandigheden en verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen gezondheid, energie en behoeftes.

Waardoor ik ook stappen had te zetten om het anders te doen. Los te komen van ‘hoe het hoort’ en te volgen wat voor mij klopte. Te gaan voor wat voor mij belangrijk was én is. Letterlijk mijzelf ruimte geven…

LAAGJES AFPELLEN

loskomen van sociaal wenselijk gedrag, externe verwachtingen en hoe ‘het hoort’.

Op mijn 30ste (hoezo een 6-lijn)  kreeg ik het beste cadeau ever 😉 want het was de burn-out die mijn persoonlijke groei in een stroomversnelling zette en mij deed beseffen dat ik op dat moment niet mijn eigen pad bewandelde (of toch wel en was dit een van de lesjes die ik mocht doorlopen). Na een aantal keuzes kon ik meer en meer voelen wat voor mij klopte. Met als logisch gevolg dat ik meer innerlijke rust, plezier en voldoening ging ervaren in het leven. 

Ook in mijn business mocht ik aldoor weer terug naar de essentie, weg van alle ruis en het nastreven van (leeg) succes zoals meer omzet, klanten en businessgroei. Want weet je? Échte vervulling, verbinding, rust en vertrouwen vind je niet in een volle bankrekening en materiële dingen, maar heb je te vinden in jezelf. Door het leven te (be)léven en prioriteit te geven aan wat er écht toe doet in het leven. 

Some random facts

EXPERT IN HET ‘LEZEN’ VAN MENSEN

Van jongs af aan was ik al heel sensitief en kon makkelijk mensen ‘lezen’ en aanvoelen hoe de/iemands sfeer was. Afgelopen jaren heb ik mogen leren hoe ik mijn gevoeligheid om kon zetten naar een power. 

GEEN KOETJES EN KALFJES

Doe mij een glas wijn, kaasje erbij en diepgaande gesprekken. Dan ben ik helemaal in mijn nopjes. Je ziet mij dan ook niet snel op de verjaardagen van de kinderen van vriendinnen. Sorry not sorry!

MOEDER GANS

Als geen ander weet ik een veilige setting te creëren waarbinnen de ander zich gezien en gehoord voelt. In mijn werk als leidinggevende werd ik dan ook met enige regelmaat ‘moeder gans’ genoemd omdat iedereen zijn verhaal bij mij kwijt kon.

INTUÏTIEF ÉN PRAKTISCH

Ik ben intuïtief en voel veel dingen aan en tegelijkertijd ben ik heel praktisch en pragmatisch (hallo overdenken en analyseren) ingesteld. Niet blijven zitten (wachten) op een meditatie kussen, maar hup hup, in de actie!

ZWEVERIGE SH*T

Ik ben dol op kaartjes trekken, snuffelen aan essentiële oliën en wegdromen terwijl ik naar binaural beats luister en een cacaotje drink 😉 

WE KENNEN HET ALLEMAAL

schaamte, schuld en falen…

Zelf zie ik mijn keuzes en ervaringen van afgelopen jaren niet (meer) als falen. Lange tijd voelde ik mij schuldig en schaamde ik mij dat het me niet gelukt was om alle ballen hoog te houden als vrouw. Nu kan ik zien dat ik deze en andere (levens)lesjes heb mogen doorlopen, zodat ik dichterbij mijzelf kwam. Mijzelf meer en meer heb kunnen accepteren, inclusief mijn tekortkomingen ;), gevoeligheid en ook mijn talenten. Daarnaast weet ik beter wat mijn behoeften zijn, handel ik meer vanuit wat ik nodig heb en spreek ik me tegenwoordig uit als iets me dwars zit.

Als vrouw ligt er ten opzichte van vroeger zoveel meer druk en last op de schouders! Een gezellige vriendin zijn, een leuke moeder, liefdevolle partner, een flexibele medewerker of daadkrachtige ondernemer… Iets wat weleens vergeten wordt is dat de tijden zijn veranderd en ook jij en jouw behoeftes aldoor zullen veranderen wat heel logisch is! Wanneer ik met mijn vrouwen (klanten) spreek, dan zit er vaak veel schaamte, schuld en gevoel van falen in hun rugzakje van waaruit patronen zijn ontstaan van alsmaar doorgaan, niet lullen maar poetsen, alsmaar druk druk… Ik wil dat je weet dat iedereen zo haar verhaal, problemen, demonen of geheimen heeft! Het is aan jou of je besluit ermee aan de slag te gaan.

Want alleen jij kan voelen wanneer je er klaar voor bent dit aan te kijken, zodat er een last van je schouders valt.

WE REPEAT WHAT WE DON’T REPAIR  · WE REPEAT WHAT WE DON’T REPAIR  ·  WE REPEAT WHAT WE DON’T REPAIR ·  WE REPEAT WHAT WE DON’T REPAIR ·  WE REPEAT WHAT WE DON’T REPAIR ·  WE REPEAT WHAT WE DON’T REPAIR · WE REPEAT WHAT WE DON’T REPAIR ·

ENERGETISCH THERAPEUT | REIKI MASTER | NEI COACH | HEALER 

Ik ben geen average coach

Als mentor begeleid ik je terug in verbinding met je gevoelens en daarmee jezelf. Naar de diepere lagen door (lichamelijke, mentale en energetische) blokkades, overtuigingen en patronen heen, zodat je jouw gevoel weer als kompas kan gebruiken. In gesprek met jou zie en voel ik razendsnel waar het blokkeert en wat de onderliggende boodschap is, wat zorgt voor de meest mooie inzichten die je met je hoofd niet had kunnen bedenken. We werken dan ook niet enkel op cognitief niveau, kletsen over ditjes en datjes of wat je allemaal zou moeten doen.

Ik luister, bevraag en spiegel jou en geef jou op mijn eigen positieve wijze de handvatten en inzichten die bij gaan dragen aan jouw groei.

Ik zie dit proces als iets heel belangrijks en waardevols voor nu, maar ook voor de toekomst. In dit proces zit ik op de bijrijdersstoel tijdens onze reis samen. Ik ben de navigator, de cheerleader, de steunpilaar, de spaceholder. Degene naar wie je kunt uitreiken als je het even niet meer weet, met wie je successen kunt delen, aan wie je richting kunt vragen en met wie je in gesprek kunt op jouw journey om tot inzicht te komen, je uit te spreken en de antwoorden in jezelf te vinden.

Mijn ervaringen

RECENTE OPLEIDING & TRAININGEN

 • Life coach opleiding (2018-2019)
 • Holistisch therapeut (2018-2020)
 • AccesBars® Practitioner (2018)
 • abNLP & Timeline Therapie™ Practitioner (2019)
 • Usui Reiki 1 Practitioner (2019)
 • Usui Reiki 2 Practitioner (2020)
 • Kundalini Reiki 1,2&3 Master (2020)
 • Usui Reiki 3 Master & Trainer (2021)
 • Intuïtief leiderschap training (2022)
 • NEI therapeut (2023)

By Jantine is aangesloten bij Reiki Cirkel,
vereniging voor Reiki masters.
Registratie nr: M21/1207

WERKERVARING VOOR 2018

 • 11+ jaar ervaring in drogisterij als leidinggevende
 • Gecertificeerd Drogist 
 • Trainingen Homeopathie en Fytotherapie
 • 1e onderneming; Cakes by Jantine (2012-2018)

Klaar voor groei?

Ben jij bereid om stappen te zetten en blokkades op te ruimen? Te ontdekken wat jou remt, wat er vast zit op de diepere lagen en blokkades weg te halen zodat alles weer vrijuit kan stromen. De ballast opruimen, waardoor er een last van je schouders valt en jij je weer kan richten op wat écht belangrijk is! Er ruimte komt voor inzichten, (mentale) rust, voor groei. Ik help je graag op weg!