fbpx

Vanuit het niets

kon ik ineens nauwelijks meer lopen.

Het is eind 2018, ik ben aan het herstellen van een heftige burn-out. Want eerder dat jaar was ik zowel mentaal vastgelopen als ook emotioneel opgebrand. Niet veel later raakte ik lichamelijk in de kramp. Letterlijk. 

Hoe had het zover kunnen komen?

7

.

 

 

 

 

 

 

 

.

De rode draad in mijn leven; is dat ik vooral vanuit mijn hoofd leefde door keuzes en beslissingen te maken die rationeel logisch waren en voor zekerheid zorgden. Tot mijn 30ste was ik vooral bezig geweest met ‘doen wat hoort’ in plaats van wat ‘goed voelde voor mij’. Ik was zo druk met switchen tussen alle rollen die ik te vervullen had en het zorgen voor anderen, waardoor ik steeds over mijn eigen grenzen heenging.

Ik vind het super belangrijk dat mijn kids en partner niks te kort komen! 

Dat ik er zowel fysiek als ook emotioneel voor ze ben wanneer zij mij nodig hebben. De valkuil waar ik destijds in liep was: dat ik hierdoor alsmaar voorbij ben gegaan aan mijzelf en mijn eigen behoeftes. Want vooral wanneer ik tijd/energie te kort kwam, ging ik juist die dingen schrappen die mij energie gaven en ervoor zorgden dat ik die leuke, blije moeder en partner kon zijn.

Dit brak mij op!

 Zo kan het leven toch niet bedoeld zijn? 

Halverwege 2017 begon mijn lijf al signalen te geven. In die periode kwam ik steeds minder lekker in mijn vel te zitten. Ik piekerde veel, voelde mij onrustig en was ook meer emotioneel dan anders. Al die piekergedachten en minder fijne emoties stopte ik liever weg en ik verschool mij achter mijn glimlach en ’t gaat goed hoor!

Ik bleef doorzetten, hup schouders eronder en gaan

 Totdat ik halverwege 2018 met de diagnose burn-out ziek thuis kwam te zitten. Ik was op, voelde me leeg en kon niet meer. Van de vrolijke, enthousiaste en blije Jantine was weinig over.

Het roer moest om!

Hoe had ik het zover kunnen laten komen? 

Wat was ik

mijzelf kwijtgeraakt zeg!

Vanaf dat moment besefte ik: dit nooit meer. Want niet alleen mijn gezondheid leed er onder, óók mijn gezin! Een reis van persoonlijke en spirituele ontwikkeling startte. 

Ik ging naar een coach, verslond het een na het andere persoonlijke ontwikkelingsboek, volgde een 3 maanden Mindset training en maakte mentaal gigantische sprongen. 

Alleen vergat ik één heel belangrijk én essentieel iets, iets wat mij ook niet werd aangereikt tijdens mijn herstelproces… Namelijk mijn emotionele welzijn en de invloed daarvan op mijn lichaam!

Of je wel of niet hulp inschakelt, beide keren betaal je de prijs!

de vraag is

ben jij bereid om de prijs te betalen?

Eind 2019, vanuit het niets kon ik bijna niet meer lopen. Ik had krachtsverlies in mijn rechterbeen en ervoer de hele dag door een scherpe pijn en doofheid in mijn been en onderrug. Ik kon maximaal 15 minuten achtereen lopen, als ik langer liep zakte ik door mijn been. Wandelen door het bos, autorijden, sporten… Ik kon het niet! Wat heb ik mij gevangen gevoeld.

Direct schakelde ik hulp in en kwam bij een oefentherapeut terecht. Iedere week ging ik 2 keer heen en iedere dag deed ik trouw mijn oefeningen. Maar er veranderde niks. Toen er begin 2019 niks uit de MRI scan kwam, was ik overgeleverd aan mijzelf. De neuroloog kon niks voor mij betekenen en gaf als advies om te gaan sporten om de kracht in mijn been te versterken.

Ik voelde mij ontzettend verdrietig en vooral teleurgesteld in mijzelf en mijn lijf! Ik was verdorie 31 jaar(!) en wilde gewoon leuke dingen kunnen doen met mijn kinderen. De vraag was: wilde ik de prijs betalen om mijn doel te bereiken? Pijnvrij leven én langer dan 15 minuten kunnen lopen zodat ik leuke dingen kon doen met mijn kids. Vrijheid!

In mijn ogen betaal je altijd de prijs. Of je ervoor kiest om hulp in te schakelen en vol voor je dromen, je ambities of in mijn geval mijn herstel te gaan (wat het overigens dubbel en dwars waard was). Dan betaal je de prijs in tijd, energie en geld.  

 Andersom werkt het net zo! 

 Als ik niet koste wat kost voor mijn gezondheid was gegaan, niet had geïnvesteerd in een sport abonnement, in de dry needling sessies bij de fysio, de guasha therapie bij de masseuse én persoonlijke coaching & healing om te leren omgaan met spanning en emoties… dan had ik waarschijnlijk nóg maandenlang aan lopen modderen. Met pijn, met verdriet, met teleurstelling in mijn eigen lichaam. Dan had ik de prijs betaald van het niks doen, afwachten en dus ook de prijs van pijn, krachtsverlies en geen vrijheid!

Ik ging all-in! 

En dat was de beste beslissing die ik op dat moment had kunnen maken! Want ik had wel hard gewerkt aan mijn mentale welzijn, maar alle spanning, stress en weggestopte emoties hadden voor lichamelijke blokkades gezorgd. Waardoor mijn bilspier voor 40%(!) verkrampt was en de onderliggende zenuw in de knel zat. 

Als je blijft doet wat je deed, krijg je dat wat je altijd kreeg!

It’s time

to Sparkle & Shine!

Nu, bijna 3 jaar nadat ik te maken kreeg met mijn eigen lifeevent, ben ik op een plek in mijn leven beland waarbij ik mij heel goed voel. Ik ben gelukkig, voel me vrij en leef meer vanuit mijn gevoel. Ook is er een enorme passie voor persoonlijke ontwikkeling ontstaan. Ik weet wie ik ben, maak keuzes vanuit mijn intuïtie en doe de dingen die ik leuk vind en die mij voldoening en energie geven. Ik leef mijn leven op mijn eigen voorwaarden, kies voor dat wat ik écht belangrijk vind ongeacht hoe een ander daar over denkt. Dit zorgt voor vrijheid! Vrij omdat ik weet dat ik al-tijd een keuze heb.

Afgelopen 2 jaar bouwde ik mijn eigen online business op. 
Als coach & Reiki healer werk ik holistisch. Wat betekend dat ik kijk naar jou als geheel. Dus zowel naar je mentale, fysieke, emotionele én spirituele niveau. Met de wetenschap dat spanning, stress en emoties wel degelijk invloed hebben op het fysieke lichaam én mijn eigen ervaring hierin, ben ik mij daarin gaan specialiseren en andere vrouwen die vastlopen en toe zijn aan de volgende stap in hun persoonlijke groei gaan begeleiden door ze weer in contact te brengen met hun intuïtie, hun basis te verstevigen en vastgezette energie(blokkades) te laten stromen.

Dit doe ik door middel van een unieke combinatie van praktische NLP technieken, Intuïtieve coaching en Reiki healing; de drie belangrijkste tools die ik heb samengevoegd en die mij hebben geholpen op mijn pad. En ik help jou graag met de jouwe. Want ik wil je laten zien, voelen en ervaren dat het leven zoveel mooier en lichter kan! Dat het bedoeld is om ‘gewoon’ jezelf te zijn. Want alles zit al in jou! Jij bent goed genoeg! En jij bent het waard! 

 Het is mijn missie…  

Om vrouwen te begeleiden naar een lichter leven met meer rust, plezier en balans. Ik gun het iedere vrouw om krachtig en vol vertrouwen in haar leven te staan. Want zodra zij zichzelf gaat waarderen, gaat leven vanuit verbinding met zichzelf en gaat luisteren naar haar eigen behoeftes, dan straalt ze dit ook uit!

Als coach laat ik jou op een andere manier naar jouw leven en ‘problemen’ kijken. Ik geef jou op mijn eigen positieve manier de handvatten, om die verandering door te voeren in je leven waar jij om staat te springen. Alleen is het jouw leven en ben jij diegene die je leven bepaalt. Ik zal de cheerleader zijn die je nodig hebt.

7

 Samen aan de slag  

Ben jij toe aan de volgende stap in je persoonlijke groei? Voel jij dat het tijd is om de knoop door te hakken en ondanks dat je het rete spannend vindt, er vol voor te gaan? Let’s do this together! Laten we kijken welke manier bij jou past.

Boost je balans in 7 stappen
Na betaling kun jij direct aan de slag met de basis van balans. In de online academie staan 7 modules voor je klaar om jouzelf, jouw energie en geluksmomentjes een boost te geven. Ook ga ik jou op weg helpen richting meer balans. Dus uit je hoofd en meer in je lijf! Ga vanavond nog aan de slag.

Transformatie sessie
Voel je dat iets je blokkeert of tegenhoudt, maar kan je je vinger er niet opleggen? Of je nu op fysiek, mentaal of energetisch niveau vast loopt, ik help jou er graag bij. Deze sessie biedt je de mogelijkheid om te ervaren wat energiewerk voor jou kan doen en kennis te maken met mijn manier van werken.

Transformatie traject
3,5 maanden individuele coaching & healing traject voor vrouwen die niet langer willen uitstellen maar stappen willen zetten in persoonlijke groei, positieve mindset en vertrouwen in zichzelf. Het traject word op jou persoonlijk afgestemd voor het beste resultaat!

5-daagse Lief voor Jezelf Challenge

Elke dag ontvang je een opdracht in je mailbox.

Als je je aanmeldt voor deze gratis challenge, krijg je ook maandelijks de gratis inspiratiemail in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Je ontvangt de eerste mail met opdracht in je inbox.