fbpx

dat moment…

waarop je voelt dat het oude niet meer passend is en het nieuwe nog niet daar…

Voor mij kwam die bewustwording toen ik op mijn 30ste met een fikse burn-out thuis kwam zitten. Ineens zat ik hier, alleen, in mijn eigen huis. Te moe om mijzelf nog in de kleren te hijsen, niet meer weten hoe nu verder, tranen die op waren en tegelijkertijd de drang om dóór te gaan en te zorgen voor mijn twee opgroeiende kids.

7

.

 

 

 

 

 

 

 

.

mijn interesse

voor spiritualiteit & persoonlijke groei ontstond nadat ik in juni 2018 besloot dat het zo niet verder kon.

Ik weet nog heel goed het moment. Ik zat hier aan mijn eettafel en ik was compleet op. Al maandenlang hing er een zware sluier over mij heen. Mijn hoofd voerde de boventoon met allerlei verhalen en gedachten. Mijn emoties schoten voortdurend alle kanten op en écht genieten van het leven kon ik niet. Mijn lichaam was zo verkrampt dat mijn rechterschouder zo hard was en wel 5 cm hoger lag dan mijn linker schouder. Ik was overprikkeld, kon niks meer hebben en was daarnaast ontzettend boos en teleurgesteld in mijzelf. Dit gevoel, deze vicieuze cirkel, ik zat er al maanden in. Het was erin geslopen en ik had geen idee hoe eruit te komen…

Als klein meisje was ik de dromer, de idealist, maar ook het gevoelige meisje…

Ik voelde meer dan ik kon verklaren. Tijdens verjaardagen kon ik de sfeer ervaren en begreep ik nooit waarom volwassenen deden alsof ze het leuk hadden maar er eigenlijk niet wilden zijn. Regelmatig dat ik overprikkeld thuiskwam van een familiebijeenkomst en zelfs moest overgeven en in bad weer tot mijzelf kwam. 

Die dromer in mij droomde van huisje, boompje, beestje. Het ideaal beeld. Het als-ik-later-groot-ben ben plaatje… Als klein meisje verzamelde ik altijd veertjes in mijn fietsmandje en deed ik precies dat waar ik zin in had. Ik maakte duidelijk wat ik wilde (tot frustratie van mijn ouders aan toe). Deed de gingen op mijn manier. Zo zag je mij bijvoorbeeld ook niet bij de jeugdsoos of ‘het bankje’ waar de jeugd – van het dorp waar ik opgroeide – zich verzamelden. Ik voelde mij daar niet op mijn gemak en tegelijkertijd vond ik het lastig om ‘er niet bij te horen’.

 

Ergens ben ik als jonge vrouw mij aan gaan passen. Doen wat er van mij verwacht werd en waarvan ik dacht wat goed was.

die burn-out?

die kwam niet uit de lucht vallen

Hoe kut ook, die burn-out was er natuurlijk niet voor niks. Het duurde ook even voordat ik dat in kon zien. De jaren ervoor was ik de ‘alle-ballen-in-de-lucht-houden’ moeder. Werk, gezin, een sociaal leven onderhouden en dan als er nog tijd over was, kwam ikzelf aan de beurt. Als ik erop terug kijk leefde ik destijds vooral op de automatische piloot en vanuit mijn hoofd. Ik was totaal niet bezig met wat ik nodig had, met hoe ik mij voelde en met wat ik wilde (want egoïstisch). Waar ik wel druk mee was? Zorgen voor anderen. Waardoor ik ook voortdurend afgestemd was op de behoeften van een ander en de balans ver te zoeken was en ik steeds weer aan mijzelf, mijn gevoel en dat wijze stemmetje a.k.a. mijn intuïtie voorbij ben gegaan.

Toen ik in langs de huisarts ging, wilde deze mij antidepressiva voorschrijven. Geen idee wat het was, maar iets in mij zei: ‘Nee Jantine, er is een andere manier’. 

 een reis van persoonlijke en spirituele ontwikkeling startte 

Foto: juni 2018

Ik ging op zoek naar alternatieve behandelingen om mij te ondersteunen in mijn herstel, verslond het een na het andere boek over persoonlijke ontwikkeling én zocht de natuur meer op.

Het was alsof ik in korte periode wakker werd en het een na het andere inzicht kreeg. Thema’s als hoogsensitiviteit, ontwaken, ascentiesymptomen en lichtwerker slingerden mij om de oren.

Alles wat ik op dat moment nodig had om te groeien kwam als vanzelf op mijn pad. Zo kwam ik in contact met Reiki healing en ontmoette ik nieuwe mensen waarmee ik levelde.
Achteraf gezien was het een intense periode. Een periode van 100% eerlijk naar mijzelf zijn en loslaten wat ik niet meer nodig had. Waaronder mijn werk, vriendschappen en de oude ik.

Ik voelde aan alles dat het leven niet zo bedoeld was. Dat er meer in mij zat dan dat er uitkwam. Dat het anders mocht.

thuiskomen bij jezelf

terug naar je essentie, je ik, je zijn.

Mijn reis ging door en daarmee ook mijn zoektocht. De zoektocht naar balans. Heelheid. Maar ook het weten wie ik ben. Als mens, als ziel, als vrouw, als moeder… Lange tijd was ik zoekende. Te gefocust op de buitenwereld, hopende het antwoord daar te vinden. Maar die sleutel? Die lag gewoon in mijzelf. Ik ontdekte dat het een kwestie is om te herinneren wie ik in essentie al was. Dat het de bedoeling is om mijzelf te accepteren en te omarmen om wie ik ben. De mooie en minder mooie kanten. Mijn flaws en imperfecties. Maar juist óók mijn eigen unieke kwaliteiten, talenten en expertise.

 Herinneren wie je werkelijk bent 

Wanneer jij ook in je spiritueel ‘ontwaken’ zit, dan weet ik hoe lastig het kan zijn. Het oude loslaten, het nieuw nog niet daar. Het vraagt van jou om dicht bij jezelf te blijven, te vertrouwen op je intuïtie, juist ook wanneer je het niet rationeel kan verklaren. Je wordt uitgedaagd om de stevigheid in jezelf aan te boren. Te geloven in jezelf en jouw waarheid. Noem het vaag of zweverig, maar ik geloof dat alles al in jou zit.

Je bent al heel en jij bent goed genoeg. Als mens, maar ook als ziel lopen we allemaal ons eigen pad. Een pad bezaaid met levenservaringen en herinneringen die we in ons rugzakje stoppen. En misschien voel je nu ook wel, dat het tijd is om laagjes af te pellen. De jas die ooit zo vertrouwd en lekker zat, maar nu te krap is, uit te trekken. Je te ontdoen van verhalen die jij aan hebt genomen als waarheid.

Het doel van het leven is dat jij thuiskomt. Thuis bij jezelf. Terug naar je essentie, je ik, je Zijn.

It’s time

to fill the world with sunshine!

Het is tijd voor een nieuwe fase in je leven waarin jij je verlangens weer meer de ruimte mag geven en los mag laten van wat je tot nu toe nog vasthield maar wat je niet meer nodig hebt.

Het is tijd dat jij volledig jouw ruimte gaat innemen, jouw plek mag claimen, zodat jij je licht kan laten schijnen en je boodschap kan verspreiden!

Want deep down weet en voel jij dat jij hier niet zomaar bent. Dat jij hier iets te doen hebt en dat jij anderen wil inspireren, motiveren en in beweging wil zetten, toch?

Als jij je hierin herkent, dan is het tijd om in beweging te komen. Te herinneren wie jij bent en wat jij hier te doen hebt en ik help jou daar graag bij.

 Mijn manier van werken… 

Als mentor bied ik jou een sacred space waarin ik jou de ruimte en veiligheid bied om je uit te spreken en al je antwoorden in jezelf gaat vinden. Ik begeleid jou om blokkades & oude patronen te helen én de lessen die je daaruit haalt te integreren in je leven. Ik coach je op een diepgaand niveau – voorbij het mentale – op gevoel, energetisch en zielsniveau. We werken door oude pijn en opgeslagen emoties heen, zodat jij weer ruimte gaat voelen om helemaal jezelf te zijn en jouw volle potentie tot uiting kan komen. Ik geef ik jou op mijn eigen positieve wijze de handvatten, tools en inzichten die jij nodig hebt om te groeien. Want mooie vrouw, it’s time to fill the world with sunshine! Jij bent het waard om in je eigen kracht te gaan staan en het verschil te maken!

The world needs you!

7

 Samen aan de slag  

Ben jij klaar om te groeien naar een volgend level in je leven, loskomen van ‘hoe het hoort’ en jouw vrouwelijke kracht meer de ruimte geven… Voel jij dat het tijd is om die oude jas uit te trekken? Let’s do this together! Laten we kijken welke manier bij jou past, want het is tijd om vol in jouw eigen kracht te stappen en jouw licht te laten schijnen.

Healing journey

Voel jij in elke vezel dat je klaar bent om te groeien en dat je een shift wilt maken naar het volgende level in je leven, naar de vrouw waarvan jij weet dat ze in je zit? Tijdens dit traject gaan we samen aan de slag met blokkades die jij nog bij je draagt en geheeld mogen worden. 

Business healing

Ben jij iemand die graag van betekenis is voor een ander? Ben je iemand die graag met haar visie, andermans leven of bedrijf helpt mooier te maken? Maar stroomt het niet vrijuit in je business? Dan heb je vaak eerst innerlijk werk te verrichten en ik help je daar graag bij.

Reiki cursussen

Wil jij graag meer leren over de werking van energie? Hoe je jouw energie kunt beschermen, makkelijker kunt voelen wat je nodig hebt of wil je leren werken met Reiki voor jezelf of dit inzetten als onderdeel van jouw dienst of aanbod? Volg dan deze cursus.

5-daagse Lief voor Jezelf Challenge

Elke dag ontvang je een opdracht in je mailbox.

Als je je aanmeldt voor deze gratis challenge, krijg je ook maandelijks de gratis inspiratiemail in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Je ontvangt de eerste mail met opdracht in je inbox.

Chat openen
Hej hoi, kan ik je ergens mee helpen?
He hoi! Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Mocht je een vraag hebben, dan kun je mij hier een WhatsAppje sturen #handig en dan spreken we elkaar snel. Stralende groet, Jantine