Voorkom verzuim op de werkvloer

DOOR TE INVESTEREN IN HET WELZIJN VAN JE MEDEWERKERS!

Stress en psychische klachten zijn de meest voorkomende oorzaken van verzuim op de werkvloer. 1 op de 4 werknemers ervaart (te)veel stress wat onder andere zorgt voor vermoeidheidsklachten, vage fysieke pijnklachten, overspannenheid, depressie of angst. Naast dat dit negatieve invloed heeft op hun gezondheid en persoonlijke situatie, kan het ook invloed hebben op de werkprestatie en betrokkenheid. 

Wil jij jouw werknemers ondersteuning bieden als het gaat om veerkracht versterken, stress management, mentale gezondheid én vitaliteit en daarmee bijdragen aan het welzijn van werknemers om langdurig verzuim te voorkomen? By Jantine verzorgt trainingen en coaching voor werknemers gericht op deze thema’s.

We leven in een snelle wereld. Veel prikkels. Hoge verwachtingen. Als vrouw zijnde schakelen tussen werk/carrière, gezin, sociaal leven én goed voor zichzelf zorgen. Oftewel, veel ballen hoog houden waarbij stress en mentale klachten – of dit nu komt door een hoge werkdruk of privé omstandigheden – veel voorkomende oorzaak van verzuim zijn.

Langdurig verzuim wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk voorkomen. In de eerste plaats omdat een zieke werknemer niet kan werken: daardoor mis je productiviteit, omzet én moet er vervanging geregeld worden. Daarnaast is er een grote groep werknemers waarbij alles altijd (ogenschijnlijk) goed gaat. Deze werknemers zijn altijd aanwezig, vervangen collega’s die afwezig zijn én zijn zelden ziek. Het is van belang om óók met deze werknemers in gesprek te (blijven) gaan over werkdruk, vragen te stellen en te luisteren wat er bij hen leeft, om verzuim door stress te voorkomen.

Het is namelijk een feit dat medewerkers die beter in hun vel zitten – fysiek én mentaal, een positieve invloed hebben op hun omgeving. Deze positieve energie werkt vervolgens door op de werksfeer, op collega’s en klanten wat zorgt voor minder stress en meer productiviteit,  tevredenheid én werkplezier op de lange termijn!

Minder stress, minder verzuim, meer plezier!

DE TRAININGEN ZIJN GERICHT OP;

$

Vergroten van de veerkracht en versterken van de mentale gezondheid van medewerkers.

$

Kennis over stress en psychische klachten en het begrijpen van wat dit fysiologisch, mentaal en emotioneel voor effect heeft op het lichaam.

$

Stress signalen tijdig herkennen en hoe je er op een gezonde manier mee om kunt gaan.

$

Aanreiken van praktische tools zodat deelnemers leren het stress niveau te verlagen. Zodat (mentale) rust en ontspanning terug komt, ze situaties beter kunnen relativeren en veerkracht kunnen opbouwen.

$

Inzicht in eigen stress- en energiebronnen op het werk en privé en hier effectief gebruik van maken.

$

Eigen valkuilen en belemmerende overtuigingen herkennen

$

Aan de slag met o.a. mentale vaardigheden, je goed voelen, veerkracht, persoonlijke ontwikkeling, grip op balans krijgen, stressmanagment en een positieve levenshouding.

$

Persoonlijke feedback en coaching in het moment, zodat medewerkers weten waar ze de komende tijd extra aandacht aan kunnen besteden en hier na de training zelf mee verder kunnen.

Training & Coaching

Iedere organisatie en medewerker heeft andere voorkeuren en behoeften, daarom richten we de training volledig in naar de wensen en behoeften van de medewerkers. Hieronder een overzicht met verschillende mogelijkheden. Geen idee wat nu passend is? We adviseren hier graag in.

Groepsverband

Interactieve training met thema wat aansluit op de wens en behoefte van de medewerkers (datum en tijd in overleg). 

 • Intieme groep tot max. 8 deelnemers
 • Kennis wordt afgewisseld met oefeningen
 • Halve dag
 • Persoonlijke feedback en coaching
 • In company óf prettige locatie in Leeuwarden
 • Werk met een inschrijflijst en laat de medewerkers zich inschrijven* voor de training
 • Inclusief materiaal en exclusief externe locatie

Vanaf 997,- excl. btw

Individueel

Wanneer er meer nodig is kan er op verzoek een individueel traject gestart worden om weer grip te krijgen op stress, mentale gezondheid en balans.

 • Persoonlijk afgestemd traject (duur en intensiviteit nader te bepalen)
 • 1 op 1 begeleiding
 • Kennismakingsgesprek
 • Live of Online sessies
 • Praktische en to the point handvatten die bijdragen aan rust, veerkracht én balans
 • Inclusief materiaal

Vanaf 1700,- excl. btw

 

Op maat

Een op maat gemaakt programma wat aansluit op het aantal deelnemers, wensen en behoeften behoort ook tot de mogelijkheden. Zie hieronder:

 • Gastspreker rond een specifiek thema/uitdaging
 • Workshops / training: ontspanning, stressmanagement, work/life balans, communicatieve vaardigheden, omgaan met emoties, 
 • Persoonlijke en talentontwikkeling
 • Coaching traject
 • Training specifiek voor leidinggevenden

Op aanvraag

 

Contact

Vul hieronder het contactformulier in bij interesse, vragen of voor offerte voor een training (op maat) of individuele coaching voor je medewerker(s). Omschrijf daarbij kort en duidelijk de huidige situatie en wat de wensen en behoeften zijn. Tijdens een kennismaking verkennen we samen de hulpvraag en kijken we wat het meest passend is. Zo is op voorhand duidelijk welke begeleiding wordt geboden en welke investering hieraan gekoppeld is. De inhoud van de trainingen & coaching is altijd maatwerk en afgestemd op de situatie.

Interesse in:

15 + 10 =

Doorgaans nemen we binnen 48u contact op.

Stress is een signaal dat het tijd is te evalueren en dingen anders aan te pakken…

{

"In de 3 maanden heb ik mij zo ontzettend kunnen ontwikkelen en mijzelf beter leren kennen. Echt een enorme transformatie."

Mijn reis om dichter bij mezelf te komen en mezelf beter te leren kennen. Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt. Met hulp van jou ging ik op zoek naar de ware ik. De vrolijke, positieve Marrit die geniet van alle dingen om haar heen. 

Al tijdens het eerste gesprek voelde het contact meteen goed. Ik voelde me begrepen en gehoord en voelde dat ik alles met je kon delen waar ik tegen aan liep zonder dat je daar een oordeel over had, en dat was zo fijn te ervaren.

Het traject wat ik heb mogen ervaren was zo ontzettend magisch en waardevol! In de 3 maanden heb ik mij zo ontzettend kunnen ontwikkelen en mijzelf beter leren kennen. Echt een enorme transformatie. Ik heb zoveel morgen ervaren, ook de soms moeilijke momenten. En die mogen er ook zijn en dat maakt dat ik me juist heb kunnen ontwikkelen en door die momenten gingen er deuren open die me meteen lieten oefenen. 

Ik was al wel bezig met persoonlijke ontwikkeling maar was nog zoekende en had net dat zetje en inzicht nodig die jij me hebt gegeven. De combinatie van Reiki én coaching is zo helpend geweest, afgestemd op wat ik nodig had om weer volop te kunnen stralen.

Marrit

"Ik ben super blij dat ik met jou deze “reis” aan ben gegaan en mijzelf ook echt heb leren kennen. Jij hebt mij gesteund en het was echt een eyeopener."

Voordat ik startte voelde ik enorm veel onrust. Ik stond altijd in de 5de versnelling, alles moest van mijzelf en nam nooit eens een stapje terug. Wat ook effect had op mijn werk en kinderen.

Wat ik geleerd heb de afgelopen tijd is, dat dat stapje terug ontzettend belangrijk is, zodat je ook alles even “uit je hoofd kan zetten” i.p.v altijd maar in je hoofd de drukte te voelen. Met de handvaten die ik van jou heb gekregen, is dit mij zeker gelukt!

Ik ervaar veel meer rust in mijn hoofd en voordat ik beslissingen neem denk ik er nu bewust over na. Hier ben ik zeker in gegroeid. Ik merk ook dat de balans die ik heb qua werk veel beter is. Ik kan mij nu weer 100% focussen op mijn werk en dat voelt heel goed. Ook merk ik dat de sfeer thuis tussen de kinderen, mij en mijn partner veel relaxter en ontspannen is, omdat ik niet meer gelijk overal vol in ga en meer bewuste keuzes maak.

De Reiki sessies hebben hier ook zeker bij geholpen door even uit het hoofd te komen en naar je gevoel te luisteren. Vaak kwamen er ook emoties naar boven die ik  had “weggestopt” maar doordat dit naar boven kwam kon ik dit alsnog een plekje geven, en dit gaf mij ook verlichting.

Al met al ben ik super blij dat ik met jou deze “reis” aan ben gegaan en mijzelf ook echt heb leren kennen. Jij hebt mij gesteund en het was echt een eyeopener.

Jitske

"Jantine voelt aan wat je zelf nog niet in de gaten hebt en weet hier ook woorden aan te geven waardoor het heel begrijpelijk wordt.'

Het fijnste aan het traject vond ik de coach gesprekken met Jantine, even lekker sparren over van alles en nog wat, niks was gek of raar. Ik voelde echt een warme klik met Jantine alsof ik haar al jaren kende.

De afgelopen tijd had ik veel onrust in mijn lijf en was mijn hoofd veel te vol. Ook was ik na mijn burn-out herstel de routine en planning kwijt en dit wilde ik graag weer terug. Nu, na het afronden van het traject heb ik geleerd meer aan mezelf te denken en mezelf niet weg cijferen van de eerste plaats. Daarnaast las ik nu ook me-time in (iets wat ik voorheen lastig vond), waardoor ik nu meer rust in mijn hoofd en lijf ervaar. 

Jantine voelt aan wat je zelf nog niet in de gaten hebt. Het is een super lieve meid die graag een ander wil helpen waar dat nodig is. Ze heeft een plekje in mijn hart gekregen. Blij dat ze op mijn pad is gekomen! Ik had het even nodig.

Rianne

FAQ

* Kan iedereen meedoen aan een training?

Belangrijk is dat een medewerker bereidwillig is om tijd en energie te steken om aan de slag te gaan met de thema’s die aan bod komen voor de training waarvoor ze zich hebben ingeschreven. Dit om de sfeer en veiligheid tijdens de training te kunnen waarborgen en de medewerker er het meest uit kan halen voor zichzelf.

Thema’s kunnen o.a. zijn; je goed voelen, inzicht krijgen in eigen stresssysteem, veerkracht vergroten, werk/privé balans etc. Een training wordt afgestemd op de behoeften van de medewerkers. Hierbij kan het handig zijn om te inventariseren bij medewerkers wat er leeft op de werkvloer én wat hun behoefte is. Vervolgens kan er gewerkt worden met een open inschrijving/inschrijflijst op het werk voor een training By Jantine.

Welk thema heeft de training?

Thema’s die je als organisatie kan kiezen zijn o.a. zijn; je goed voelen, inzicht krijgen in eigen stresssysteem, veerkracht vergroten, mentale gezondheid, werk/privé balans, communicatieve vaardigheden, persoonlijke en talentontwikkeling, verbinding, vitaliteit etc. Iedere training kan samengesteld worden naar behoefte van de medewerkers. Op die manier kan je de training kiezen die het beste bij de situatie past.

Waar & wanneer vindt de training plaats?

Trainingen kunnen In Company op het werk plaatsvinden. Maar voor trainingen kan het ook zeer helpend zijn om deze op een andere locatie te laten plaatsvinden, zodat de medewerker uit de werkomgeving is waardoor ze zich vaak makkelijker durven openstellen. Daarbij werkt By Jantine voor groepstrainingen met intieme groepen tot max. 8 personen (dit is tevens afhankelijk van wat bij de situatie passend is) om zo persoonlijke aandacht en feedback te kunnen waarborgen en de medewerkers het meest uit de training kunnen halen. Datum en tijd zijn in overleg.

Inspirerende huiselijke locaties;
Pure Workspace Leeuwarden (max. 12 personen)
The meetingroom Leeuwarden (max. 10 personen)

€200,- excl. btw. voor een dagdeel (4u)
Inclusief koffie, thee, water, fruit en wat lekkers.
Inclusief materialen.

Optioneel lunch à €15,- p.p.

Waarom verzuimpreventie belangrijk is

Een goeie reden voor verzuimpreventie is dat je een zieke werknemer (grotendeels) door moet betalen en vervanging dient te regelen. Een langdurig zieke werknemer kost je als werkgever gemiddeld € 250,- per dag. Als je dan bedenkt dat je een werknemer met een burn-out zo’n 293 dagen kwijt bent. De eerste stap die mensen vaak zetten is een gesprek met de huisarts wanneer ze al langere tijd met klachten rondlopen, terwijl een training vaak veel effectiever is en ook preventief kan werken.

Wat kan een doel voor de individuele coaching zijn?

Doelen van het individuele coachtraject gaat in de basis over de work/life balans herstellen, mentale gezondheid verbeteren, veerkracht versterken, waardoor de werknemer zich overall beter gaat voelen, meer energie heeft en steviger in het leven staat.

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn;

 • De juiste balans vinden tussen werk en privé
 • Grenzen herkennen en deze helder communiceren
 • Oude ballast leren loslaten
 • Meer zelfvertrouwen en plezier in het leven ervaren
 • Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap
 • Van onrust en stress, naar rust, zelfvertrouwen en ontspanning
 • Meer inspiratie uit het werk en/of leven halen
 • Effectief leren communiceren
 • Oude patronen doorbreken, nieuwe mogelijkheden ontdekken
 • Jezelf beter leren kennen op een dieper level
 • Stressmanagment en mentale gezondheid
Hoe is de opbouw voor individuele coaching?

Afhankelijk van wat we besproken hebben tijdens het startgesprek en waar we aan werken, vullen we de sessies in. In de basis gaat het eigenlijk altijd over het dichtbij jezelf kunnen blijven. De shift maken van denken (hoofd) naar voelen (lichaam). Aanwezig kunnen blijven in je lichaam en jezelf dragen in alles wat je tegenkomt. Zoals belemmeringen, triggers, onverwerkte emoties. Voor de een is dit meer werk gerelateerd en voor de ander meer op persoonlijk vlak. Het gaat uiteindelijk altijd om jou. Dé basis!

Ik begeleid je met mijn 1:1 coaching, aangevuld met healing (Reiki), NEI-therapie en lichaamsgericht werk. Onderdeel van mijn coaching zijn begeleide meditaties, een andere keer werken we met intentiekaarten of spreek ik een audio oefening voor je in. Per sessie (offline of via Zoom) kijken we waar jouw behoefte ligt, wat er op dat moment nodig is en helpend voor jou. Iedere sessie gaan we verder met dat wat om aandacht vraagt en wat er doorbroken en geheeld mag worden. 

Wat kan er zoal aan bod komen?
– Energy healing (Reiki)
– Coaching / spiegelsessie / NLP
– Schaduwwerk
– Innerlijk kind werk
– Kalmeren van je zenuwstelsel
– Je energie leren beschermen
– Omgaan met emoties
– Mannelijke en vrouwelijke energie in balans brengen
– Somatische oefeningen
– Meditaties (op maat gemaakt)
– Een ondersteunende practice creëren

Wat is een healing?
Een healing kun je zien als een reset van je lichaam.  Het helpt je om uit je hoofd (gedachtes, angst en overtuigingen) te komen en ruimt het (onverwerkte) emoties op die aan de basis liggen. Healing is een ontspannende ervaring en nadien zal het je het gevoel geven alsof er een last van je schouders is gevallen.

Wat is NEI?
NEI (Neuro emotionele integratie) is een methode om onverwerkte ervaringen, emoties, trauma maar ook fysieke klachten en emotionele problemen op een snelle en effectieve manier aan te pakken en op te lossen. Zonder lange praatsessie gaan we de oorsprong van de disbalans die tot je klachten heeft geleid opsporen. Oude patronen kunnen worden verzacht en zelfs opgelost, waardoor symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen. Oftewel, het zorgt ervoor dat je snel tot de kern van het probleem komt.

De sessies vinden plaats via Zoom of als je in de buurt woont, mag je ook langskomen in Leeuwarden.

Wat is de frequentie van de sessies?
Meestal wordt er een frequentie aangehouden van om de week een sessie, zo is er voldoende ruimte tussendoor voor integratie.