HEALING ACADEMY

(inclusief Reiki 1)

Wil jij aan de slag met zelfheling, persoonlijke groei en bewuster worden van; je energie, emoties, gedachten en patronen. Wil je een fijne balans creëren, vertrouwen op je intuïtie en rust in jezelf vinden. En wil je daarnaast kennis opdoen én heel praktisch leren werken met energie & Reiki – voor jezelf óf als onderdeel van jouw dienst?

Volg dan dit unieke 3 maanden programma waarin ik jou dit allemaal leer! 

"Ik heb genoten van de reis. De live dag zelf was vooral veel voelen, ervaren, werken met energie."

De Reiki energie ervaar ik als heel warm, liefdevol. De oefeningen in het handboek vind ik ook enorm prettig. Bij stress even een korte zelfbehandeling en ik voel me als herboren. De Reiki helpt me echt om dieper te ontspannen.

Daarnaast vind ik het echt een dikke meerwaarde voor mijn coachtrajecten.

– Maaike

"De Reiki cursus bij Jantine heeft mij weer een stukje van mezelf laten (her)ontdekken. "

Reiki brengt mij verbinding met mezelf en ruimte en rust wanneer ik mij overprikkeld voel. De momenten met Jantine zijn inspirerend, zij is zeer invoelend en spiegelt op een prettige manier. In het bijzonder heb ik de persoonlijke aandacht tijdens de cursus gewaardeerd. Dit geeft ruimte om Reiki meer eigen te maken en inmiddels Reiki te integreren in mijn dagelijks leven.

– Kirsten

"Ik moest en zou deze cursus bij Jantine volgen. Dat voelde ik aan alles."

Ondanks ik voor de livedag de nodige kilomers eraan moest wagen… Maar wat een aanrader is deze Reiki 1 cursus, echt een verrijking. Het voelde voor mij ook echt als thuiskomen bij mezelf. En wat is dat gevoel ontzettend fijn!

Jantine heeft een hele fijne energie en kan dit zo mooi aan je leren. Ze neemt echt de tijd voor je om alles goed onder de knie te krijgen. De begeleiding is helemaal top!

– Margje

Jouw pad naar persoonlijke groei, zelfheling én een dieper niveau van bewustzijn

Het leven is niet bedoeld om moeilijk, stressvol of frustrerend te zijn. Het leven is bedoeld om geleefd te worden. Zoals jouw leven bedoeld is om je zo goed mogelijk te voelen. Datgene te doen waar jij blij van wordt. Te genieten! Ieder moment, iedere ervaring, ieder hoofdstuk in je leven is bedoeld om je verder te brengen.

Ik denk dat we allemaal als mens op zoek zijn naar dat ene gevoel. Het gevoel van rust, vervulling, levensvreugde. Naar ‘gewoon’ zijn en het gevoel van thuiskomen…

En dat gevoel van thuiskomen? Dat ontstaat in mijn ogen wanneer je helemaal okay kunt zijn met het ‘mens’ zijn. Met alle f*ck ups, highs en lows. Met wat we denken, voelen, zien en doen, als ook de ‘fouten’, pijn en ervaringen die we hebben opgedaan en meedragen in ons rugzakje. Het gevoel van thuiskomen bij jezelf volgt wanneer je jezelf met alles erop en eraan erkent, accepteert en waardeert. All of you!

Het zit in onze natuur om te groeien en ontwikkelen!

 

Herken jij je in één of meerdere van onderstaande punten…

GROTE LEVENSVRAGEN

Soms beland je weer op een punt in je leven dat je jezelf afvraagt; en nu dan? wat is de bedoeling voor mij? wat is mijn zielsmissie eigenlijk? waar doe ik het allemaal voor? is dit het dan?

ZOEKENDE NAAR PUZZELSTUKJES

Ergens ben je zoekende naar zingeving, verdieping en antwoorden waar je tot nu toe (nog) niet bij kon, omdat je nog té vaak in je hoofd belandt. Uit verbinding met jezelf en dat wijze stemmetje a.k.a je intuïtie…

VAGE FYSIEKE KLACHTEN

Je lichaam fluit je soms letterlijk tot halt wat zich dan uit in fysieke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, migraine aanvallen, huidklachten, verkrampte spieren of acute rugpijn etc. Ergens weet en voel je dat het anders moet…

GEVOEL VAN VASTLOPEN

Stress, frustratie, het ‘niet weten’, onrust… het zijn signalen dat er iets om je aandacht vraagt. Het is alsof je een spiegel voor krijgt om niet langer weg te lopen, maar nu eens naar jezelf te kijken en naar binnen te keren…

UIT JE HOOFD KOMEN

Je bent je er wel bewust van dat je veel in je hoofd zit. En je weet ook wel dat het beter voor je zou zijn, maar het is soms nogal lastig voor je op steeds weer opnieuw uit het hoofd te zakken, naar je gevoel.

VERTROUWEN OP JEZELF

Als je heel eerlijk bent ben je toch vaak nog op zoek naar antwoorden in boeken of buiten jezelf. Er is niks mis mee je te laten inspireren door anderen, maar de antwoorden die jij zoekt? Die vindt je alleen in jezelf!

Hoe zit dat nou eigenlijk…

Wat je leerde op school waren de dingen die nodig zijn om mee te doen in de maatschappij. Een diploma, een baan, een inkomen… maar wat gebruik je daar nu nog van? En nog belangrijker, welke dingen leerde je niet op school die je graag (eerder) had willen weten?

In de healing academy neem ik je aan de hand mee langs thema’s die zo ontzettend belangrijk zijn als het gaat om persoonlijke groei, zelfliefde en het vergroten van je bewustzijn. Want hoe ga je op een gezonde manier om met emoties? Je te maken krijgt met verlies of rouw? Met periodes dat je minder lekker in je vel zit of wanneer je helemaal leeg loopt op energie? 

Thema’s die onder andere aan bod komen zijn de essentiële dingen over het leven die elke dag terugkomen. Denk daarbij aan positief denken en werken aan zelfvertrouwen. Dat je voelt dat je er mag zijn. Maar ook hoe je negatieve gedachten kan herkennen en deze vervolgens omzetten naar gedachten die je vooruit helpen.

 

Het leren luisteren naar je lichaamstaal en welke signalen het je geeft. Lichaamsgerichte oefeningen om uit je hoofd te komen en in je lijf zakken, naar je gevoel. Want hoe kom én blijf je in verbinding met jezelf (gedurende de dag). Hoe kun je je triggers (bijv. in relatie tot je kinderen of partner die je spiegelen) herkennen en observeren (en deze als uitnodiging tot heling kunnen zien).

En uiteraard het thema energie. Want hoe werkt energie eigenlijk? Wat is van jou en wat is van de ander? (energieoverdracht). Weten hoe je je eigen energie beschermt zodat je niet de hele wereld op je schouders draagt. En hoe je met je eigen blokkades aan de slag kunt gaan.

Het begrijpen van deze thema’s zoals emoties en werken met energie zorgt voor een enorme shift in je bewustzijn. Het is een laag die nog te vaak achterwege gelaten wordt omdat we in een maatschappij leven waarin vooral het hoofd en ratio de credits krijgen.

Jezelf healen kun je leren!

De term Healing komt uit het Engels en betekent helen. Helen houdt volgens Van Dale genezen/heel maken en heel worden in. Healing zou je dus kunnen zien als het met elkaar in balans brengen van je gedachten, emoties en lichaam (body, mind & soul). 

Heling kan op diverse manieren plaatsvinden. Zo heelt een reguliere arts bepaalde lichamelijke aandoeningen door bijvoorbeeld een breuk te ‘helen’. Maar uiteindelijk is het, het lichaam zelf dat heelt. De arts heeft hierbij het lichaam van de helpende hand voorzien die het hiervoor nodig had. 

Dit is healing op het fysieke niveau. Maar je kan daarnaast ook healing brengen op mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau, wat ook wel holistisch wordt genoemd. Hiervoor kun je naar een healer gaan, maar je kan ook healing aan jezelf geven door het te leren.

In de healing academy neem ik je stap voor stap mee in dit proces.

 

Je ontvangt tools, oefeningen en practices

In de Healing academy vind je verschillende tools, oefeningen en practices zodat je kan ontdekken wat voor jou werkt. Daarnaast werken we met Reiki. Reiki is een praktische en doeltreffende manier van werken met energie op alle holistische niveaus. Het creëert daarbij bewustwording rondom blokkades, overtuigingen en patronen die jou belemmeren.

De zachte, helende energie helpt je om naar binnen te keren. Meer ontspannen, minder gehaast. Het haalt laagjes ruis weg en versterkt de verbinding met jezelf. Het stimuleert je intuïtie, ontwikkeld je heldere vermogens en brengt balans en heling waar dat nodig is.

‘It’s not my job to fix you, It’s my job to guide you while you fix yourself!’

Reiki als basis voor healing en energiewerk

Reiki is een Japans woord wat Rei = ‘universeel’ en Ki = ‘levensenergie’ aanduidt. Oftewel de levenskracht of levensenergie die van nature door alles wat leeft stroomt en die we nodig hebben om op alle holistische niveaus gezond en in balans te blijven.

Het is óók de naam van de alternatieve geneeswijze Reiki dat erop gericht is de energie in het lichaam en geest in balans te brengen.

Het is een duizenden jaren oude helingsmethode en werd begin 1900 herontdekt door Mikao Usui. Het is een methode waarbij helende energie door middel van de handen van de gever naar de ontvanger wordt geleid. Van nature is iedereen in staat om via de handen deze levensenergie te geven aan iemand die ziek is of zich emotioneel niet goed voelt.

Denk maar aan de kalmerende hand van een moeder wanneer een kind huilt of wanneer je zelf hoofdpijn of buikpijn hebt…

In ons leven gebruiken we instinctief vaak de aanraking voor het verzachten van pijn. Bij de meeste mensen is deze ‘gave’ verloren gegaan, Reiki herstelt deze gave door de afstemming die plaatsvindt. Het bevordert tevens de natuurlijke zelfgenezing, herstelt harmonie van lichaam en geest en heft blokkades op.

Naast dat Reiki een methode is om meer bewustzijn en intuïtie in het dagelijks leven te brengen, zorgt het ook voor gronding, vertrouwen en hoe je als mens in het leven staat. Het laat je op een andere manier naar situaties en ervaringen kijken en het brengt een stroom van liefde, ontspanning en innerlijke rust op gang.

WIL JIJ MEER POSITIEVE ENERGIE, JE LEKKERDER IN JE VEL VOELEN, fijnere relaties met de mensen om je heen, NIEUWE KANSEN EN MOGELIJKHEDEN LATEN ONTVOUWEN, STEVIGER STAAN…

HEALING ACADEMY

3 maanden online programma + oefendag

Gedurende deze maanden maak je grote sprongen in je persoonlijke én spirituele ontwikkeling omdat we aan de slag gaan met belangrijke levensthema’s zoals de balans herstellen in jouzelf, je energie, het vertrouwen in jezelf als ook het opschonen van belemmerende overtuigingen, patronen en onverwerkte emoties.

ONLINE OMGEVING & COMMUNITY

De basis van dit programma is de online leeromgeving. In 12 modules, gevuld met meer dan 90 video’s, kun jij in je eigen tijd en tempo aan de slag. Ik neem je aan de hand mee door de modules en leg je in Jip en Janneke taal alle stappen uit. Ook vind je hier praktische voorbeeld demonstraties en ondersteunende meditaties. Daarnaast kun je middels de community al je vragen stellen, maar ook verbinden met andere gelijkgestemden en van elkaar leren.

OEFENDAG

We gebruiken de live oefendag om alle theoretische kennis verder te verdiepen en verstevigen. Want weten is één, maar het zakken van je hoofd naar je gevoel kan soms nog wat lastig zijn. Tijdens de live dag sta ik hier uitgebreid bij stil en geef ik je concrete tips, kun jij al je vragen stellen, sta ik stil bij de belangrijkste onderwerpen en ga ik verschillende demonstraties doen (op aanwezige curcisten) en gaan we samen oefenen. Je leert namelijk zoveel door zelf te doen én te ervaren. 

REIKI 1 + CERTIFICAAT

Zoals je hierboven hebt gelezen gaan we werken vanuit de Reiki methode. Stapsgewijs ga ik je meenemen hoe je zelf kunt werken met energie en alle basisbeginselen die hiervoor nodig zijn, zodat jij een stevige basis creëert IN jezelf.

3 MAANDEN LIFECHANGING PROGRAMMA

90+ (video)lessen, (audio)oefeningen én oefendag!

Start

Wat is voor jou de reden om te starten met de healing academy? Waar sta je nu, hoe voel jij je, wat hoop je eruit te halen voor jezelf? Kortom, wat is jouw intentie waar je mee start en ben je gecommiteerd om je focussen op jezelf?!

Holistische visie

Om te groeien als mens, als ondernemer, is het niet voldoende om alleen op je mindset te focussen. Bij een holistische visie, wordt er gekeken naar alle lagen; mentaal, emotioneel, fysiek, energetisch en spiritueel.

Basiskennis energie

Je kan aan jezelf merken wanneer je energie minder stroomt. Alles voelt dan zwaarder, in je lijf voel je spanning bijv. bij je keel of schouders. In deze module leer je o.a. je energie gronden, opschonen, beschermen en koorden verbreken.

Gronden en aarden

Deze module bouwt voort op de vorige. Het is zo belangrijk om letterlijk met beide benen op de grond te staan. Want er zijn momenten dat je meer in je hoofd zit, piekeren, je zit minder lekker in je vel, dus ontdek wat jou helpt!

Chakra systeem

Als één van de 7 chakra’s uit balans is, zorgt dat voor blokkades in de energiestroom. Je kan dan last krijgen mentale en lichamelijke klachten. Inzicht hierin helpt je te begrijpen wat de onderliggende oorzaak is én wat je daarbij helpt.

Basiskennis emoties

Hoe herken én ga je om met emoties? Hoe ga je om met die fases in je leven dat jij je mweh voelt. Hoe ga je om met (fysieke en mentale) spanning en stress of met verlies en rouw? Kortom, hoe ga je op een gezonde manier om met je emoties.

Healing

In het leven doen we allemaal ervaringen op, mooie en minder mooie en het zijn de minder mooie die zwaar wegen. Welke onverwerkte ‘sh*t’ houdt jij nog vast? Wat mag er losgelaten en hoe doe je dat eigenlijk? Ik leer het je!

Je zelfbewustzijn vergroten

Ik neem je mee naar de diepere lagen in jezelf. Bewust worden van je innerlijke wereld, inzicht krijgen in belemmerende overtuigingen, de verbinding met jezelf (= basis!), contact met je innerlijk kind en lichaamsbewustzijn vergroten.

Intuïtie

Het is tijd om op je intuïtie te vertrouwen en je hart te volgen. In deze module leer je meer hoe je luistert naar je intuïtie, maar vooral ook; hoe herken je intuïtie en wat is het verschil tussen je intuïtie en je ego?

Blokkades

Wat zijn nou eigenlijk blokkades? Welke verschillende soorten blokkades zijn ze en hoe herken je ze? En misschien nog wel beter, wat kun je eraan doen om ze op te lossen zodat het je niet langer belemmert…

Reiki 1

In deze module leer je alles wat bij Reiki 1 hoort. Van de geschiedenis tot de 5 spirituele principes uitgelegd. Als ook praktische uitleg over Reiki en handoplegging, het geven van een volledige lichaamsbehandeling én zelfbehandeling.

Live oefendag

Tijdens de live oefendag gaan we theoretische kennis verder verdiepen en verstevigen. Een dag om te verbinden met jezelf én anderen, af te zakken uit je hoofd en naar je gevoel te gaan, samen te oefenen en vooral te genieten! 

Ruimte maken voor jezelf, bij jezelf inchecken en ontdekken welke wijsheden er in jouzelf verborgen liggen…

De tools in eigen handen!

De Healing academy is als een reis naar verdieping in jezelf. In je intuïtie, je gaven ontdekken en bewuster voelen. Juist door nu eens de focus te leggen op de verbinding met jezelf, je eigen stukken aan te kijken, bewust te worden van je eigen emoties, overtuigingen en patronen… die te verzachten, te helen en los te laten… jezelf te leren dragen in alles wat het leven jou aanreikt, ga je méér harmonie in jezelf en om je heen ervaren. En that is where the magic happens!

De healing academy geeft je alle inzicht, kennis en tools die jij nodig hebt. De (video)lessen, teachings en oefeningen ondersteunen en stimuleren jouw groei, zelfliefde en bewustzijn.

Na het programma heb je letterlijk de tools in handen:

Z

Kun je jezelf stevig gronden en jezelf ‘beschermen’ tegen overprikkeling

Z

Kun je spanning en stress in je lichaam reguleren…

Z

Gaat jouw persoonlijke groei en kennis in een sneltreinvaart

Z

Kun je lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, stress- en spanningsklachten behandelen bij jezelf én anderen

Z

Ervaar je ontspanning en (mentale) rust waardoor je echt die verbinding met jezelf kan ervaren. Minder in je hoofd en meer in het nu leven…

Z

Heb jij als coach of therapeut een extra tool / specialisatie om toe te kunnen passen binnen je praktijk

Z

Heb je meer inzicht in de diepere oorzaak achter mentale en fysieke klachten… 

Z

Heb je een tal van direct toepasbare practices en praktische handvatten, waardoor je niet langer afhankelijk bent van iemand anders

Z

Weet je hoe om te gaan met eventuele hobbels op jouw pad. Het leren werken met energie én Reiki is namelijk een tool voor het leven, iets waar je altijd op terug kunt vallen.

Praktische informatie


Let op!
de online omgeving is op dit moment in aanbouw #wordtaangewerkt
Je krijgt vanaf 30 september 2023 toegang tot de online omgeving.
 

-> De eerste live oefendag is zaterdag 11/11 van 10-16u in Leeuwarden. 

 

 

 • Je kunt ieder moment starten met de Healing academy
 • Waarna je direct aan de slag kunt met alle modules en de lessen + oefeningen
 • Kijk, leer en ontdek op je eigen tempo
 • Inclusief Usui Reiki 1 + officieel certificaat
 • Inclusief een fysiek exemplaar van het Reiki 1 handboek
 • Inclusief live oefendag in Leeuwarden van 10-16u (bij de betaling kies je de datum voor de livedag uit)

Extra: iedere maand is er een online sessie in de community waar jij je bij aan kunt sluiten. Dit kan een healing zijn, een sessie of masterclass van mij óf een gast expert of een vragenuurtje.

€750 incl. btw
(Betalen in 2 of 3 termijnen is ook mogelijk)

Laat je leiden door je intuïtie en voel het vertrouwen dat je JA mag zeggen. Ja tegen jezelf. Jouw ruimte. Jouw groei!

FAQ

Hoelang duurt het programma?

Het programma in de Healing academy is verdeeld over 12 modules waar je normaliter ongeveer 3 maanden de tijd voor nodig hebt om te doorlopen én integreren in je dagelijkse leven want persoonlijke groei is immers geen quick fix. Uiteraard mag je het programma in je eigen tijd en tempo doorlopen. Het maakt dus niet uit als je er langer dan 3 maanden over doet, want je behoudt 24 maanden toegang tot alle content.  

Hoelang behoud ik toegang tot de online healing academy?

Je krijgt 24 maanden toegang tot de online healing academy en alle huidige lessen, oefeningen en de community. Wanneer er gedurende deze 24 maanden lesstof wordt toegevoegd, heb je dit als extra. Tevens kun je gedurende deze periode iedere maand aansluiten bij de healing, sessie/masterclass van een gast expert of het online vragenuurtje. 

Kan iedereen Reiki leren?

JA! Waar je op dit moment ook bent op jouw pad. Ongeacht hoeveel kennis en ervaring je al over jezelf hebt. Hoeveel boeken, cursussen of coaching je hebt gevolgd. Of je nuchter en rationeel bent ingesteld of juist al wat meer kennis hebt opgedaan over meditatie, yoga, Reiki etc.

Reiki is een eenvoudige en voor iedereen toegankelijke methode om meer bewustzijn en intuïtie in het dagelijks leven te brengen. Alle technieken zijn toegankelijk gemaakt voor alledaags gebruik.

Daarnaast is het net als leren fietsen, Reiki krijg je pas écht in de vingers door het te doen. Ik moedig je dan ook aan om dat wat je geleerd/ervaren hebt veel te oefenen bij jezelf, met je omgeving of bij je klanten. Dit gaat je helpen deze vaardigheid verder te ontwikkelen. Je traint met iedere (zelf)behandeling de intuïtie en het afstemmen op de energie. Hoe vaker je oefent, hoe makkelijker dit gaat en hoe meer je andere gaven gaat ontwikkelen. Zo ga je dan bijvoorbeeld meer voelen, meer doorkrijgen over de staat van zijn van je klant of antwoorden krijgen via jouw energiesysteem over levensvragen die je jezelf of in gesprek met je klant stelt.

PS. Reiki is geen religie of gebaseerd op geloofsovertuiging. 

Is de oefendag verplicht?

Om de Reiki 1 volledig af te ronden én daarmee het Reiki 1 certificaat te ontvangen, is het nodig om tijdens een oefendag aan te sluiten.

Ik leg het je hieronder even uit; vanuit de traditionele Usui Reiki krijg je tijdens ieder Reiki niveau (1, 2, 3a én 3b) een afstemming (ook wel inwijding of initiatie genoemd) van een Reiki master/trainer. Tijdens de afstemming wordt als het ware middels een kort ‘ritueel’ je helende handen, als ook je intuïtie verder geopend en geactiveerd en neemt de Reiki energie en daarmee de ‘helende kracht’ in je handen toe. Het zet daarmee gelijk een persoonlijk proces in gang van zelfinzicht en ‘opschoning’ van eigen blokkades en disbalans in jouw systeem. 

Enkel een online cursus of een boek met de theorie is géén vervanging van deze traditionele Reji afstemmingen. Vandaar dat ik je uitnodig voor een oefendag welke je tijdens de betaling uit kunt kiezen.

Ik heb er daarnaast voor gekozen alle theorie behorende bij Reiki 1 + extra (audio)oefeningen als een uitgebreide module (30+ lessen) in de online omgeving van de Healing academy te plaatsen. Zo kun je nog vóór de oefendag inlezen in de theorie (van tenminste de Reiki 1 module zoals bijv. de geschiedenis, de 5 spirituele principes, de handposities etc.). Dit omdat er tijdens de livedag geen nieuwe theorie wordt uitgelegd, maar de focus juist ligt op het praktische deel; uit je hoofd en intunen bij jezelf en thema’s die nu om je aandacht vragen, demonstraties die ik geef (op cursisten die aanwezig zijn), oefenen met elkaar (behandeling geven én ontvangen), de Reiki 1 afstemming en verdere invulling (welke ik laat aansluiten op de groep). Uiteraard is er ook ruimte om je vragen te stellen op de oefendag.

Op de eerste live dag is het fijn als je de lesstof van ten minste de Reiki 1 module hebt doorgenomen. Zo halen we het meeste uit deze live dag.

Hoe weet ik of het iets voor me is?
 • Je voelt dat energiewerk / Reiki je al langer ‘roept’ en wil dit inzetten in je dagelijkse leven en/of je business.
 • Je wilt leren om je jezelf stevig te gronden, je energie terughalen en jezelf ‘beschermen’ tegen overprikkeling.
 • Misschien ervaar je wel regelmatig de nodige spanning en stress in je lijf en wil je leren hoe dit te reguleren.
 • Je wil graag meer leren luisteren naar je lichaam en wat het je aangeeft.
 • Je wil je eigen behoeften beter kunnen zien en je intuïtie beter kunnen horen.
 • Je merkt dat je tegen bepaalde patronen en belemmeringen aan blijft lopen.
 • Je hebt het gevoel dat er nog een laag dieper is waar je (nog) niet bij kunt.
 • Je hebt de behoefte aan nieuwe inzichten en om te groeien als persoon.
 • Of wanneer je werkzaam bent als coach, die vooral werkt met cognitieve methoden en ook lichaamsgericht wilt werken.
 • Je hebt interesse in het beter begrijpen van de diepere oorzaak achter fysieke klachten…
Kies voor dat wat klopt voor jou!

Er is niet één vorm van healing die ‘de beste’ is. Het gaat namelijk niet om de techniek. Wanneer je verschillende healing methoden bestudeert, kom je erachter dat ze eigenlijk allemaal hetzelfde voor ogen hebben.

Zo komt bij de een God op hun pad, voor de ander is dat Reiki of een andere healingmethode. Voor weer een ander is dat breathwork, Yoga of het gebruik van plantmedicijn.

Welke wijze of stroming van healing en ‘eenwording’op jouw pad komt… Het gaat erom dat het klopt voor jou. Dat er iets in jou klikt. Dat het je ruimte geeft. Licht. Levenskracht. Dat je dichterbij jezelf komt. Meer gaat doen in het leven wat belangrijk is voor jou. Dat je er voldoening uithaalt. Geniet. Plezier maakt. Het leven ten volste (be)léven!

Waar het verschil in zit? Dat is de vorm waarmee de healer werkt en uiteraard de healer(persoon) zelf. Iedere healer heeft een eigen persoonlijkheid wat dan bij jou wel/niet aansluit en de mate waarin die zichzelf heeft ontwikkeld.

De diepte van healing is namelijk vooral afhankelijk van de diepte die de healer kan bereiken èn de openheid en ontvankelijkheid van jou als cliënt. Met dat laatste bedoel ik dat je een beetje kunt ontspannen tijdens de healing. Wanneer je op zoek gaat naar healing is het belangrijkste dat ‘het goed voelt’. Dat wanneer je een healer spreekt, dat er openheid is en dat je niet het gevoel hebt dat je gemanipuleerd wordt.

Nu kan het voor healers soms best lastig zijn om goed en helder onder woorden te brengen wat ze precies doen. Als het goed is ligt dat wat ze doen namelijk voorbij het veld van woorden en ratio (want ze werken ten slotte met energie en gevoel).

Kortom: er zijn veel verschillende methodes voor healing als ook verschillende Reiki stromingen én opleiders beschikbaar, dat het lastig voor je kan zijn om te kiezen. Het is belangrijk om te kiezen voor iemand die goed voelt voor jou. Intuïtief word je altijd getrokken of geleid naar iets of iemand waarvan je voelt, bij hem/haar/dit heb ik te zijn.

Krijg ik een certificaat na afloop?

Ja! Tijdens de live oefendag ontvang je jouw Reiki 1 certificaat. 

Kan ik na dit ook de Reiki 2 bij je doen?

Ja!

De Reiki 2 zal onderdeel worden van het vervolgtraject wat eind 2023 live zal gaan in de healing academy.

Dit is wederom een online programma + live oefendag waarbij Reiki 2, als ook online werken met energie, afstandsbehandelingen, groepshealing faciliteren, een reis langs de Chakra’s, je behandeling vormgeven (+gebruik van klankschalen, pendel, edelstenen) en krachtig en intuïtief leren coachen en begeleiden aan bod komen.

Daarnaast ontvang je praktische templates en handouts voor je sessies. Van een intakeformulier tot coachingsvragen.

Dit programma is een verdieping. Wil je meer informatie neem contact op met info@byjantine.nl