Een aantal jaren geleden vond ik het lastig om geld uit te geven aan mezelf. Kleding, schoenen en make-up kocht ik wel maar dat was voornamelijk dat ik vooral bezig was mijn de buitenkant. Investeren in een opleiding tot kindercoach die ik wilde doen (en waar ik dus innerlijk blij van werd), durfde ik niet te doen.

Een investering in mijzelf doen durfde ik niet aan, want wat als het niks voor mij is, ik er geen werk in kon maken of wat zou mijn werkgever daar van denken? Maar ondertussen voelde ik me leeg, had weinig puf en had ook geen doel voor ogen. Toen ik in 2018 met een burn-out thuis kwam zitten, kon ik ook zo twijfelen om in mijzelf te investeren door naar een coach te gaan. Ik vond het duur!

Ik dacht, dat ik het zelf allemaal wel moest kunnen. Dat ik mij niet zo aan moest stellen en dat ik waarschijnlijk binnen de kortste keren wel weer aan het werk zou zijn. En dat was precies ook de grootste denkfout die ik maakte.


Want inmiddels weet ik dat juist de mensen die zich graag persoonlijk willen ontwikkelen, zichzelf serieus nemen. Ze zijn zelfbewust en durven wel te investeren door aan de slag te gaan met een coach. En niet zozeer om iets te genezen, maar juist preventief omdat je namelijk je eigen belemmerende overtuigingen over jezelf niet kunt zien. Die zitten namelijk op onbewust niveau en het vraagt rete veel training om daar bij te komen.

Die vrouwen laten zich coachen en zien het als investering in zichzelf. En weten dat het op de lange termijn zoveel gaat opleveren. Ze zien het coachen als sporten. Want met coaching train je je mind, waardoor je veel meer veerkracht in jezelf gaat ervaren. Veel beter leert omgaan met de hobbels die op je pad komen, waardoor je meer in een flow leeft.

Even terug naar 2018, toen ik investeerde in een Mindset training, therapeut en mij op emotioneel en spirtueel vlak liet coachen. Eigenlijk is dat het begin geweest, van het in zien dat investeren in jezelf zoveel meer waard is dan wat je er vooraf in stopt! Ook nu, 2 jaar later, laat ik mij nog steeds coachen. Eigenlijk kijk ik voortdurend naar hoe het met mij gaat op emotioneel, fysiek, mentaal of spiritueel vlak. Waar ik afgelopen 10 maanden een business coach had die mij hielpen bij de strategie van mijn bedrijf, heb ik nu een coach die mij op mindset en het emotionele stuk helpt.

Die investeringen, dat doe ik allemaal omdat ik weet én het vertrouwen in mezelf heb dat ik het terugverdien. En daar bedoel ik niet alleen het geld mee, daar bedoel ik vooral mee dat ik nog meer ontspannen kan leven, meer voldoening ervaar en dat ik daardoor ook mijn klanten nog beter kan helpen. Dat ik daardoor nog beter in mijn vel zit en dat ik daardoor nog liever 😉 ben voor mijn gezin.

Ik zie en hoor zoveel vrouwen die onrust voelen, een hoofd wat vol zit, zich onzeker voelen omdat ze toch wel vaak de bevestiging van anderen nodig hebben. Zo druk zijn met zorgen voor aan ander en zelf niet helder hebben wat zij zelf echt zouden willen. Waardoor ze bepaalde keuzes niet durven maken en controle willen vasthouden.

Uiteindelijk ontdekte ik op een bepaald moment dat de relatie met geld heel veel zegt over jouw EIGEN waarde.
Veel vrouwen willen wel graag op ontdekkingsreis, en willen wel wat veranderen in hun leven, maar zien een investering in zichzelf als kosten. En dat is precies de money mindset die ons wordt aangeleerd in ons leven.
Geld uitgeven aan de buitenkant doen we massaal (kleding, zonnebankje, vakantie, mooi huis, nieuwe auto etc.) maar de binnenkant…. Tja dat ligt toch nog wat anders.

En dus blijven ze aanmodderen met als gevolg: innerlijke onrust, onzekerheid, vermoeidheid, weinig energie, niet weten wat ze écht willen…

Als jij het niet waard vindt om te investeren in jezelf om geld uit te geven aan jouw groei, dan zeg je eigenlijk:
“Ik vind mezelf niet waardig genoeg. Ik ben het niet waard”.

Maar je bent bang.
Bang om te groeien en daardoor los van de kudde te komen.
Bang om je hoofd boven het maaiveld uit te steken.
Je hebt geleerd om te sparen, want stel dat er iets stuk gaat.
Je hebt geleerd om normaal te doen want dan doe je al gek genoeg.
Je mag niet afwijken van de rest. Voldoen aan de norm van de maatschappij.
Bescheiden zijn.
Voor anderen klaar staan…

Je relatie met geld zegt heel veel over jouw EIGEN waarde.
Focus je op investeren en je krijgt er ALTIJD wat voor terug: JEZELF.


Uiteindelijk was het geld niet het probleem. Maar Ik was het probleem. Ik geloofde toen nog niet in mezelf waardoor ik niet durfde te investeren. Toen ik die mindset shifte, ging er een wereld voor me open. En het heeft me zoveel opgeleverd, waaronder de verbinding met mezelf.

Als je niet durft te investeren, durf je ook niet te ontvangen. En dan weet je één ding zeker: jouw droom of verlangen ga je never nooit realiseren.

Er zijn 2 typen mensen. Mensen die op onbewust niveau leven en voelen dat ze wel wat willen veranderen maar nog wel even comfortabel zijn met hun ‘pijn’ en hun ongemak. Die vinden op de automatische piloot leven best lekker want dan hoeven ze namelijk niet het moeilijke te doen in hun leven. Ze blijven graag nog even hangen in een baan die eigenlijk niet goed is voor ze. Blijven hangen in een relatie die eigenlijk niet meer goed voelt of dan kunnen ze zich stil houden en hoeven ze niet te dealen met de mening van anderen.

Maar je hebt ook mensen die al wat bewuster leven. Die voelen dat er meer in ze zit. Voelen dat ze nog zoveel te geven hebben. Voelen dat ze zich graag verder willen ontwikkelen.

Vooral voor die laatste groep zou ik je willen adviseren om niet meer verder alleen aan te modderen!
Ik geloof er in dat jij alles al in je hebt zitten en ik denk dat jij ook weet dat er heel veel in jou zit. Dat je nog lang niet het talent benut wat jij hebt te geven. Behoor je tot die laatste groep dan wil ik je echt graag uitnodigen om je aan te melden voor een Gratis sessie met mij. Een coachgesprek van 30 minuten waarbij ik snel de kern weet te raken en jij precies weet wat je te doen staat.

Kies voor jezelf! Neem verantwoordelijkheid voor jouw leven. Persoonlijke ontwikkeling doe je nooit alleen voor jezelf ook voor je omgeving, voor je (toekomstige) kinderen, je partner en andere belangrijke mensen in je leven. Hoe meer jij in je eigen waarde gaat geloven en jouw talent benut hoe makkelijker en leuker het leven wordt!
Je ervaart dan meer rust, meer energie, meer voldoening en ook zoveel meer joy!!

Meld je aan via deze link en wie weet word jij wel geselecteerd!

Ondertussen heb ik al veel vrouwen mogen begeleiden op hun levenspad door gewoon zichzelf te zijn, zich te leren verbinden met haar intuïtie en door te doen wat goed voelt!

Alleen weten zorgt niet voor verandering, je mag leren het ook daadwerkelijk te doen. En daar kan een coach je bij helpen.

“The way you do anything is the way you do everything”.

Lieve groet, Jantine