We hebben allemaal weleens een dag dat we ons heel erg zwaar voelen of juist helemaal in de flow. Het liefst willen we ons altijd goed en lekker in ons vel voelen. Dat alles zo lekker vanzelf gaat. Moeiteloos. En je herkent het vast ook dat je periodes hebt waarin niets lijkt te lukken, alles zwaar voelt en het in je business stroperig gaat. Met andere woorden, je hebt momenten waarop je je licht voelt en andere momenten zwaar aan voelen.

Alles voelt zo zwaar en stroperig!

Deze momenten ervaren we allemaal weleens. Een periode dat alles zwaarder voelt, alsof je tegen de stroom in aan het zwemmen bent. Dat je een bepaalde last op je schouders voelt. Je onrust ervaart. Veel in je hoofd zit en lichamelijk minder lekker in je vel zit. Of gewoonweg dat het in je business wat minder lekker loopt. Wat het ook is, je voelt je zwaar, futloos, bent sneller geïrriteerd, hebt een kort lontje en tegelijkertijd baal je van deze energie.

Wanneer je mij al wat langer volgt, dan kun je weten dat ik naast dat nuchtere Friese meisje die graag rationeel dingen wil begrijpen ook van spiritualiteit houd. Nadat ik in 2018 burn-out raakte, ging mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling in een snelvaarttrein. Waar spiritualiteit vaak gelinkt wordt aan geitenwollensokken-typetjes en als iets zweverigs of ontastbaar, gaat spiritualiteit voor mij vooral over hoe ik in het leven sta. Over bewustzijn en de manier waarop ik mijn leven vorm geef. Voor mij voelt het eigenlijk als iets waardoor ik juist met beide benen op de grond sta en goed luister naar mijzelf en dat wijze stemmetje a.k.a mijn intuïtie. Hierdoor kan ik makkelijker betere keuzes maken voor mijzelf, ik voel mijn grenzen beter aan en kan deze makkelijker aangeven maar ook dat ik helder heb wat mijn missie is, dus wat ik hier te doen heb. Spiritualiteit gaat in mijn ogen om jezelf volledig omarmen, inclusief je mooie en minder mooie kanten en dit ook te durven laten zien.

Hoe energie werkt

Alles bestaat uit energie, dit is afgelopen jaren ook wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Dus alles is energie: van de planten in je huis, tot je stoel en ook jijzelf en je gedachten. Alles vibreert op een eigen frequentie en jij vibreert met datgene wat ook op jouw frequentie zit. Daardoor trek je ook aan wat op jouw frequentie zit. Je kunt deze energie alleen niet zien en daardoor klinkt het al snel zweverig. Dit betekent dus, dat als jij minder lekker in je vel zit en een periode hebt waarin alles wat zwaarder aanvoelt, jij laag in je energie zit en dus een lage frequentie hebt. Dan trek je onbewust ook dingen aan die ook in deze lage energie frequentie zitten. Als iets dan mis gaat of niet loopt zoals je wilt, gaat eigenlijk alles fout en zo krijg je het gevoel dat je in een neerwaartse spiraal zit. Herkenbaar mutcho?

Rugzakje legen

Laten we het dan even hebben over wat jij onbewust allemaal met je meedraagt, namelijk dat rugzakje die we allemaal meedragen op onze schouders. We stoppen er herinneringen en ervaringen in. De mooie en de minder mooie. Het zijn de minder mooie die zwaar aanvoelen. Denk hierbij maar aan:
– Een traumatische ervaring
– Spanning en stress
– Angst
– Onverwerkte emoties
– Negatieve gedachtenpatronen
– Belemmerende overtuigingen…

Sommigen van ons reizen licht. En anderen gaan letterlijk gebukt onder de zware last die op hun schouders rust. Ik geloof dat we allemaal wel eens op een punt belanden in ons leven, waarbij die rugzak heel zwaar aanvoelt op onze schouders. Soms is die last te zwaar waarbij er naast fysieke klachten ook mentale en emotionele klachten kunnen ontstaan. Er komt dan een moment dat we erachter mogen komen hoe we onze rugzak zo goed mogelijk kunnen dragen maar ook hoe we hem kunnen uitpakken, zodat deze lichter wordt. In mijn ogen betekent ouder worden, leren omgaan hoe je met al die spullen in je rugzak kunt gaan zitten om uit te zoeken wat je mee wilt nemen en wat je los mag gaan laten. Je kunt je dan ook voorstellen dat als je veel hebt onderdrukt en weggestopt, deze energie voor blokkades kan zorgen in je lichaam en daardoor ook businessgroei tegenhoudt.

Persoonlijke ontwikkeling

Sinds diezelfde burn-out in 2018 vind ik het belangrijk om in mijzelf te investeren, zodat ik zowel persoonlijk als in mijn business kan groeien. Groei is voor mij een belangrijke kernwaarde en zorgt ervoor dat mijn vuurtje blijft branden. Naast een aantal opleiding (NLP Practitioner, Life coaching) kwam ik in aanraking met Reiki. En zo besloot ik, om de Reiki 1 cursus te gaan volgen. Reiki is het ontvangen en benutten van universele levensenergie om het zelfhelend vermogen van het lichaam te ondersteunen, blokkades op te heffen, klachten weg te nemen en meer rust, energie en positieve gevoelens te ervaren. De helende energie werkt zowel op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Naast dat het ondersteunt bij het opheffen van blokkades, brengt het je meer in contact met jezelf en jouw intuïtie, zodat de natuurlijke balans weer wordt hersteld.

Balans creëren

Uiteindelijk streven we er allemaal naar om een balans te ervaren die werkt voor ons. Ik mijn ogen gaat balans verder dan al het uiterlijke. Balans gaat in eerste instantie om onszelf, je lichaam, oftewel de basis. Ons lichaam bestaat uit energiebanen die met elkaar verbonden zijn via vele knooppunten (chakra’s), waar in de loop van tijd blokkades kunnen ontstaan. Die blokkades veroorzaken een disbalans in ons energiehuishouding. Denk hierbij aan onverwerkte en vastgezette emoties, negatieve gedachtepatronen, spanning, stress, traumatische ervaring, angsten etc. welke jouw klachten kunnen veroorzaken. Tijdens een energetische healing wordt er flink opgeschoond op energetisch niveau, zodat energie weer vrij kan stromen en je energie meer in balans terug komt.

Reiki healing

Reiki is een Japanse healingmethode waarbij er gewerkt wordt met energie. Reiki heelt op fysiek (je lichaam en fysieke gezondheid), mentaal (gedachten en beperkende overtuigingen), emotioneel (vastzittende emoties en trauma’s) en energetisch (alles wat met je energieveld te maken heeft) niveau.

Tijdens een Reiki behandeling ontvang je helende energie. Deze energie gaat naar de plek(ken) waar dit het meest nodig is. Deze stroom van energie zorgt ervoor dat er blokkades in je systeem worden opgeheven. Hierdoor kan je eigen levensenergie weer vrij doorstromen waardoor je weer in je eigen energie en kracht terug komt.

Hoe ontstaan blokkades? door bijv. vastzittende emoties, belemmerende overtuigingen en gedachten, trauma’s, gevoelens van angst etc. in je energieveld. De plek van de blokkade(s) vertelt je ook veel over jezelf en waar je mee zit op dat moment. Het maakt dat wat onbewust en niet te zien is, zichtbaar en bewust.

Vooraf aan een healing stem ik mij af op jouw energie en stuur ik de Reiki energie naar jou toe zodat je precies datgene ontvangt, wat je nodig hebt. Tijdens de healing “scan” ik jouw lichaam en signaleer ik blokkades. Een healing of een opschoning kan rust en ontspanning geven. Ook kunnen er blokkades worden opgelost of juist worden blootgelegd waardoor er emoties naar boven kunnen komen. Een healing hoeft om die reden dan ook niet altijd als “fijn” te worden ervaren. Iedereen ervaart een Reiki healing anders en dat kan ook per sessie verschillen.

Naast de healing doe ik ook een reading. Want doordat ik mij tijdens de sessie op jouw energie afstem, voel ik van alles en schrijf dit op. Zo kan ik samen met jou kijken naar de onderliggende (energetische) reden van jouw klachten. Dit vertaal ik in Jip en Janneke taal naar jou toe. Zodat ik jou na de healing praktische tips kan geven die jou ondersteunen in je proces.

Kort samengevat

Het komt erop neer dat tijdens een Reiki healing, je energetische shit met een lage frequentie die je met je meedraagt (bijvoorbeeld emoties die je hebt weggestopt of onderdrukt) gaat opruimen. Zoals je hebt kunnen lezen, draagt iedereen ‘oude shit’ met zich mee uit het verleden, alleen ben je je niet altijd meer bewust van dit. Door energetische healing wordt er intern opgeschoond zodat er ruimte ontstaat voor positieve vibes maar ook dat er een last van je schouders afvalt.

Wil jij graag meer leren over de werking van energie? Hoe je jouw energie kunt beschermen, makkelijker kunt voelen wat je nodig hebt of wil je leren werken met Reiki voor jezelf of dit inzetten als onderdeel van jouw dienst of aanbod? Volg dan de Reiki Usui 1 training. >> Klik hier voor meer informatie