fbpx

We hebben allemaal weleens een dag dat we ons heel erg zwaar voelen of juist helemaal in flow. Het liefst willen we altijd in een flow zijn natuurlijk. Je zal het vast wel herkennen dat je dagen hebt waarop je je heel licht of juist enorm zwaar voelt. Een dag of zelfs periode dat gewoon alles naar je zin gaat en je echt in een flow zit. En je herkent het vast ook dat je periodes hebt waarin niets lijkt te lukken, alles een last is en je je enorm zwaar voelt. Laten we zeggen dat je je dus op verschillende momenten lichter of zwaarder kunt voelen. We kunnen het erover eens zijn dat we ons het liefst altijd licht voelen, toch?

Alles voelt zo zwaar!

Oké maar de kans is groot dat jij eigenlijk al een tijd ervaart dat alles zwaar is. Alsof je tegen de stroom in aan het zwemmen bent. Dat je een bepaalde last op je schouders voelt. Je onrust ervaart. Veel aan het nadenken of piekeren bent. Lichamelijk minder lekker in je vel zit. Of gewoonweg dat het op je werk wat minder lekker loopt. Wat het ook is, je voelt je zwaar, futloos, bent snel geïrriteerd, hebt een kort lontje en baalt van deze hele situatie.

Wanneer je mij al wat langer volgt, dan kun je weten dat ik naast dat nuchtere Friese meisje die graag rationeel dingen wil begrijpen ook wel spiri wiri ben. Nadat ik in 2018 burn-out raakte, ging mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling in een snelvaarttrein. Waar spiritualiteit vaak gelinkt wordt aan geitenwollensokken-typetjes en als iets zweverigs of ongrijpbaars, gaat spiritualiteit voor mij vooral over hoe ik in het leven sta. Over bewustzijn en de manier waarop ik mijn leven zin geef. Eigenlijk voelt het voor mij als iets waardoor ik met beide benen op de grond sta en heel goed luister naar mijzelf(aka mijn intuïtie). Hierdoor kan ik betere keuzes voor mijzelf maken, makkelijker grenzen aangeven en heb ik helder wat mijn missie is. Spiritualiteit gaat in mijn ogen om jezelf volledig omarmen, inclusief je mooie en minder mooie kanten en dit ook te durven laten zien.

Hoe energie werkt

Ik zal je proberen uit te leggen hoe energie werkt. De wetenschap heeft afgelopen jaren veel kennis opgedaan over menselijk gedrag en het universum. Eén van de dingen die nu wetenschappelijk is bewezen, is dat alles uit energie bestaat. Echt alles, van je planten tot je stoel en jijzelf. Alles vibreert op een eigen frequentie en jij vibreert met datgene wat ook op jouw frequentie zit. Daardoor trek je ook aan wat op jouw frequentie zit. Je kunt deze energie alleen niet zien en daardoor klinkt het al snel zweverig. Dit betekent dus dat als jij in een periode zit waar alles zwaar voor je is, je een lage frequentie hebt en dus dingen aantrekt die ook in deze lage energie zitten. Als iets dan mis gaat of niet loopt zoals je wilt, gaat eigenlijk alles fout en zo krijg je het gevoel dat je in een neerwaartse spiraal zit. Herkenbaar voor je?

Rugzakje legen

We hebben allemaal een rugzak die we meedragen op onze schouders. We stoppen er herinneringen en ervaringen in. De mooie en de minder mooie. Het zijn de minder mooie die zwaar aanvoelen. Denk hierbij maar aan:
– Een traumatische ervaring
– Spanning en stress
– Angst
– Onverwerkte emoties
– Negatieve gedachtenpatronen
– Belemmerende overtuigingen…

Sommigen van ons reizen licht. En anderen gaan letterlijk gebukt onder de zware last die op hun schouders rust. Ik geloof dat we allemaal wel eens op een punt belanden in ons leven, waarbij die rugzak heel zwaar aanvoelt op onze schouders. Soms is die last te zwaar waarbij er naast fysieke klachten ook mentale en emotionele klachten kunnen ontstaan. Er komt dan een moment dat we erachter mogen komen hoe we onze rugzak zo goed mogelijk kunnen dragen maar ook hoe we hem kunnen uitpakken, zodat deze lichter wordt. In mijn ogen betekent ouder worden, leren omgaan hoe je met al die spullen in je rugzak kunt gaan zitten om uit te zoeken wat je mee wilt nemen en wat je los mag gaan laten.

Persoonlijke ontwikkeling

Sinds diezelfde burn-out in 2018 vind ik het belangrijk om in mijzelf te investeren, zodat ik zowel persoonlijk als in mijn business kan groeien. Groei is voor mij een belangrijke kernwaarde en zorgt ervoor dat mijn vuurtje blijft branden. Naast een aantal opleiding (NLP Practitioner, Life coaching) kwam ik in aanraking met Reiki. En zo besloot ik, om de Reiki 1 cursus te gaan volgen. Reiki is het ontvangen en benutten van universele levensenergie om het zelfhelend vermogen van het lichaam te ondersteunen, blokkades op te heffen, klachten weg te nemen en meer rust, energie en positieve gevoelens te ervaren. De helende energie werkt zowel op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Naast dat het ondersteunt bij het opheffen van blokkades, brengt het je meer in contact met jezelf en jouw intuïtie, zodat de natuurlijke balans weer wordt hersteld.

Balans creëren

Uiteindelijk streven we er allemaal naar om een balans te ervaren die werkt voor ons. Ik mijn ogen gaat balans verder dan al het uiterlijke. Balans gaat in eerste instantie om onszelf, je lichaam, oftewel de basis. Ons lichaam bestaat uit energiebanen die met elkaar verbonden zijn via vele knooppunten (chakra’s), waar in de loop van tijd blokkades kunnen ontstaan. Die blokkades veroorzaken een disbalans in ons energiehuishouding. Denk hierbij aan onverwerkte en vastgezette emoties, negatieve gedachtepatronen, spanning, stress, traumatische ervaring, angsten etc. welke jouw klachten kunnen veroorzaken. Tijdens een energetische healing wordt er flink opgeschoond op energetisch niveau, zodat energie weer vrij kan stromen en je energie meer in balans terug komt.

Energetische healing

Vooraf aan een healing stem ik mij af op jouw energie en stuur ik de Reiki energie naar jou toe zodat je precies datgene ontvangt, wat op dat moment voor jouw fysieke en energetische lichaam nodig is. Tijdens de healing “scan” ik jouw lichaam en signaleer ik blokkades. Vertrouw erop dat de energie voor jou aan het werk is.

Een healing of een opschoning kan rust en ontspanning geven. Ook kunnen er blokkades worden opgelost of juist worden blootgelegd waardoor er emoties naar boven kunnen komen. Een healing hoeft om die reden dan ook niet altijd als “fijn” te worden ervaren. Iedereen ervaart een energetische healing anders en dat kan ook per sessie verschillen.

Naast de healing doe ik ook een reading. Want doordat ik mij tijdens de sessie op jouw energie afstem, voel ik van alles en schrijf dit op. Zo kan ik samen met jou kijken naar de onderliggende (energetische) reden van jouw klachten. Dit vertaal ik in Jip en Janneke taal naar jou toe. Zodat ik jou na de healing praktische tips kan geven die jou ondersteunen in je proces.

Kort samengevat

Het komt erop neer dat tijdens een energetische healing, je energetische rommel met een lage frequentie die je met je meedraagt (bijvoorbeeld emoties die je hebt weggestopt of onderdrukt) gaat opruimen. Zoals je hebt kunnen lezen, draagt iedereen rommel met zich mee uit het verleden, alleen van deze rommel ben je je niet altijd meer bewust. Door energetische healing wordt er intern opgeschoond zodat er ruimte ontstaat voor positieve vibes maar ook dat er een last van je schouders afvalt.

Ben jij nieuwsgierig wat een energetische healing voor jou kan betekenen?
>>Klik dan even hier en lees erover of geef jezelf een healing cadeau.

5-daagse Lief voor Jezelf Challenge

Elke dag ontvang je een opdracht in je mailbox.

Als je je aanmeldt voor deze gratis challenge, krijg je ook maandelijks de gratis inspiratiemail in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Je ontvangt de eerste mail met opdracht in je inbox.