In onze hectische maatschappij ligt de nadruk veelal op onze ratio, ons denken. Het is prestatie gericht. Alles moet sneller, beter en effectiever.


Presteren op je werk, je huis netjes houden, gezond eten, fit blijven, tijd maken voor je gezin, familie en vrienden. Dit in combinatie met een snelle wereld ‘vandaag vóór 23u besteld, is morgen in huis’, Google die je grootste vriend is op al je prangende vragen én een wereld wat tegenwoordig veel op Social media afspeelt, is er simpel gezegd veel afleiding.

Afleiding in de zin van alle dagelijkse prikkels die je hebt te verwerken, afleiding in de zin van wat het is wat JIJ belangrijk vindt, ten opzichte van wat er van je wordt verwacht, afleiding door Social media en alle perfecte plaatjes en inkijkjes in andermans levens…

(Je kunt hieronder ook deze blog beluisteren als Podcast aflevering of lees onder deze banner verder)

Waardoor we nog weleens willen vergeten om naar onszelf, naar ons eigen lichaam en gevoel te luisteren waardoor je jezelf onbedoeld voorbij loopt en over je eigen grens gaat. We hebben er (onbewust) weinig aandacht voor of we gunnen onszelf niet de tijd omdat er andere dingen óók belangrijk zijn. Maar door die drukte én de druk die we onszelf opleggen of gelegd krijgen, herkennen we de signalen die ons lichaam ons geeft meestal niet. En op den duur kan dit zorgen voor chronische stress klachten, het gevoel van vastlopen of mentale en lichamelijke klachten of zelfs een burn-out…

In een wereld waarbij we onszelf vaak voorbij lopen en over onze eigen grens gaan is het belangrijk om af en toen een stapje terug te doen en tijd voor jezelf te nemen. Weer even bewust te verbinden met jezelf, je lichaam en met wat écht belangrijk is voor jou en de mensen om je heen.

Uit eigen ervaring en door het zien van mensen in mijn omgeving, als ook bij klanten, weet ik dat dit niet vaak genoeg wordt gedaan, terwijl het zo belangrijk is!

Voordat ik zelf met een burn-out thuis kwam te zitten in 2018, kende ik enkel standje aan en gaan. Alle ballen in de lucht houden als moeder van 2 jonge kids. Een uit de handen gelopen taartenhobby, leuke vriendengroep te onderhouden, 28u loondienst, een verbouwing. Later volgde een scheiding. Veranderde ik 2 keer van baan en van huis. En toen ik na lang doorzetten écht.niet.meer.kon (lees; lichamelijk verkrampt, mentaal vastgelopen en emotioneel opgebrand en al het voorgaande niet te hebben verwerkt), kwam ik in een proces terecht van mijzelf (her)ontdekken.

  • Wat vind ik leuk?
  • Wat vind ik belangrijk?
  • Waar word ik écht blij van?
  • Wat zijn dingen die ik lastig vind? (zoals emoties uitten, mijn eigen lichamelijke grens herkennen, grenzen aangeven)
  • Wat helpt mij om me zo goed mogelijk te voelen? (Wat doe ik dan wel en wat doe ik dan niet?)

Diezelfde periode is voor mij een katalysator geweest als het gaat om zelfinzicht en persoonlijke groei. Ik kwam tot het besef dat terug re-integreren niet was wat ik wilde, maar dat ik graag andere vrouwen wilde gaan helpen. Want hoezo lag en ligt ook nu nog vaak een taboe op mentale issues, op het niet lekker in je vel zitten, of dat je het als vrouw zijnde denkt allemaal maar alleen te ‘moeten’ regelen.

Ik ging verschillende opleidingen volgen: Lifecoach, NLP practitioner, holistisch / energetisch therapeut en later volgde Reiki, aura & chakra healing, NEI therapie. In 2019 nam ik de sprong om als ondernemer te starten en is me sindsdien weleens gevraagd: ‘Jantine, wat doe je nu eigenlijk?’ Op Instagram probeer ik altijd zo’n open mogelijk kijkje aan je te geven over hoe ik werk, met wie ik werk, wat we doen, welke methodes ik inzet etc. Dus in deze uitgebreide blog een inkijkje in mijn werk.

Het is dat wij mensen goed gaan op labels. Dus geef mij de noemer: levenscoach, holistisch / energetisch therapeut, Reiki trainer (want ja, ik leer anderen ook werken met Reiki) & Master, NEI coach, healer…

Middels Healing sessies maak ik zichtbaar wat gezien wil worden én reik ik jou praktische handvatten en direct toepasbare tools aan die jou op je pad naar meer groei, heling en bewustzijn helpen.

Mijn begeleiding kan je helpen om weer de juiste prioriteiten te stellen en actie te ondernemen om de balans te herstellen in jezelf, het leven en/of je business. Weer bewust worden van je gevoel en hoe je daarmee omgaat. We kijken naar de dilemma’s of vragen waar jij mee rondloopt en welke blokkades jouw innerlijke gevoel van vrijheid belemmeren. Alle aspecten die jouw groei in de weg staan kijken we -stap voor stap- aan en ruimen we op, zodat we een stevige basis creëren.

Vanuit holistische visie werk ik veel met het lichaam. Minder denken, meer voelen. Want het lichaam vertelt je namelijk veel meer dan we vanuit ons hoofd kunnen bedenken. In plaats van enkel lange praatsessies, gaan we met NEI therapie, Reiki én intuïtieve coaching op een hele effectieve en zachte manier snel naar de kern. We gaan aan de slag met ‘het probleem onder het probleem’, naar de oorsprong van de disbalans zodat we dit blijvend op kunnen lossen.

Misschien herken je het wel dat je moeilijk echt tot rust kan komen en kan ontspannen. Waar vanuit klachten zoals sterk emotioneel reageren, continue met spanning in je lijf rondlopen, slecht slapen, het idee dat je aldoor ‘aan’ staat, sneller twijfelt, dingen niet meer kan overzien… Dit kan je ook weer gespiegeld worden met je kinderen, partner, maar ook in je business dat het daar minder lekker stroomt. Kortom, er is ergens een disbalans.

Ik ben in die zin niet een standaard coach: Die alleen met jou gaat praten over ‘jouw sh*t’. Dat lost in mijn ogen niks op. Ik werk vooral ook lichaamsgericht. Jou helpen om de antwoorden in jezelf naar boven te halen en loslaten van lading wat je nog bij je draagt in je rugzakje;

  • Wat speelt er IN jou? Weerstand, stagnatie, spanning, stress, veel in je hoofd zitten etc.
  • Waar loop je tegenaan?
  • Wat wil dit je vertellen?
  • Wat staat er op dit moment in de weg om datgene wat je graag anders ziet, datgene wat je blokkeert op te ruimen en jouw verlangens de ruimte te geven. Dus wat je nu al kan voelen wat mogelijk is voor jou, dat dit space krijgt. Zodat er daadwerkelijk iets veranderd in je uiterlijke wereld.
  • Dus wat is hierin nu nodig en helpend? 

Of het nu gaat over je gezondheid, je business, op het gebied van liefde, je persoonlijke leven, geld, persoonlijke ontwikkeling…

Er hoeft maar 1 schakel te zijn die in beweging komt… Wat ervoor zorgt dat alles weer in beweging komt en een ripple effect creëert voor de rest. Dus zodra er iets IN jou veranderd (je anders denkt, anders voelt, anders handelt), zal je gaan merken dat de andere elementen met je mee gaan bewegen en dat is zo magisch!

Ik help je om de inzichten die je tijdens sessies opdoet, te integreren. Dat resulteert in meer verbinding met jezelf, rust in je hoofd en vanuit een stevige basis in jezelf, groeien! Het leven gaat lichter voelen, je gaat meer vervulling en geluk ervaren en meer op jezelf én je intuïtie vertrouwen.

Juist die duidelijkheid en helderheid is zo behulpzaam. Dat je beter ziet wat je energie geeft, wat je energie kost, wanneer je gas kan geven en wanneer je een stapje terug mag doen. Bewustwording en zelfinzicht

Ik help zowel ondernemers, werknemers én vrouwen die een klik voelen bij mijn visie, wat ik schrijf en mijn werkwijze.

Mijn werkwijze; ik maak dus gebruik van een hele effectieve en toch zachte manier om blokkades op te sporen én op te lossen die jou in je dagelijkse leven of business belemmeren. Hiervoor maak ik gebruik van een combinatie tussen NEI therapie, energiewerk (Reiki), lichaamsgerichte en intuïtieve coaching. Stuk voor stuk fijne manieren om vanuit een diepere laag te onderzoeken wat er zich afspeelt en helder te krijgen wat jij of de situatie nodig heeft.

Doordat ik op een intuïtieve manier werk stemmen we de sessies altijd af op jou en wat nodig is, oftewel maatwerk. Dit kan ook betekenen dat de verschillende werkvormen door elkaar heen lopen tijdens een sessie of dat je met een bepaald thema wilt werken, maar er tijdens een sessie naar voren komt dat er ergens anders aandacht toe mag. Welke werkvorm wordt ingezet hangt mede af van welk thema centraal staat in de sessie, wat het meest passend is én jouw persoonlijke voorkeur.

Voel je dat nu het moment is om ballast los te laten en inzicht op te doen, dan nodig ik je graag uit voor een kennismaking! Samen kijken we naar jouw huidige situatie, je verlangens en waarin je vastloopt.

Wil je nog meer weten? Dan neem ik je hieronder mee in wat wat is:

Neuro Emotionele Integratie (NEI)
NEI is een helende methode en heeft als doel om onverwerkte (emotionele) blokkades en belemmerende overtuigingen (opgeslagen in ons onderbewustzijn) die ervoor zorgen dat je uit balans bent, op te sporen en deze te integreren om zo de ontstane disbalans op te heffen.

Zolang het bewuste en onbewuste niet overeenstemmen (niet congruent zijn) kost dat energie. Via een simpele spiertest of in mijn geval, het gebruik van een biotensor* kan er gezocht worden naar niet goed verwerkte, blokkerende emoties. Door middel van het stellen van specifieke vragen wordt teruggegaan naar het ontstaan van die (negatieve) emotie. Dit kan een triggerpunt zijn in je eigen leven, maar ook overgenomen vanuit vorige generatie óf vorige levens.

Met NEI wordt als het ware de angel uit de onderliggende emotionele blokkade getrokken, waardoor een proces van heling in gang wordt gezet en klachten kunnen verdwijnen. Dit leidt vervolgens tot bewustwording van het feit waarom we onszelf (onbewust) saboteren in onze groei. Dit kan bijvoorbeeld door een onderliggende angst, belemmerende overtuiging, disbalans in je zenuwstelsel / organen of vanuit hoog gevoeligheid komen. Eenmaal opgespoord gaan we middels een loslaattechniek deze emotie alsnog integreren en de lading ervan loslaten.

*De biotensor is een energetisch meetinstrument dat wordt gebruikt om antwoorden zichtbaar te maken die liggen in je onderbewustzijn. Je kan hier namelijk allerlei onderwerpen uittesten zoals oorzaak van stress, overtuigingen, allergieën, gebruik van oliën, maar ook disbalans opsporen. De beweging van de biotensor maakt de antwoorden zichtbaar, waardoor het de vertaalslag maakt van ons onderbewustzijn naar ons bewustzijn.

De biotensor meet of er een ‘match’ is tussen hetgeen wat wordt gezegd door jou of gevraagd door mij en wat er in jouw onderbewustzijn ligt opgeslagen. Wanneer jij jouw eigen naam zegt, dan zal de biotensor een ‘ja’ aangeven. Bij het zeggen van een fictieve naam, dan zal de biotensor een ‘nee’ geven.

Bij het meten met de biotensor wordt er door mij gevraagd of de klacht die je ervaart als cliënt komt door bijvoorbeeld de emotie onzekerheid, of door angst, of door gekwetstheid etc. De biotensor geeft een ‘ja’ aan wanneer er een match is tussen de emotie die in het onderbewustzijn ligt opgeslagen en het gesproken woord van mij als therapeut. Door het stellen van de juiste vragen is het mogelijk om in korte tijd tot de kern te komen van de blokkade die ligt onder een bepaalde klacht.

Op deze manier kunnen we op een doeltreffende en zachte manier gaan kijken wat zorgt voor de blokkade en er onder jouw gedrag, gevoel of klacht ligt.

Reiki
Reiki (Japans: Rei = universele, ki = levensenergie) werd meer dan 2500 jaar geleden al toegepast als een manier voor zelfontwikkeling, bewustwording en harmonie creëren in jezelf en met de mensen om je heen. Destijds ging deze zachte helende methode verloren en begin 1900 werd het herontdekt door de Japanner Mikao Usui. Het is een methode waarbij genezende levensenergie via het lichaam van de gever naar de ontvanger wordt geleid door middel van de handen en handoplegging. Van nature is iedereen in staat via zijn handen deze levensenergie te geven aan iemand die ziek is of zich emotioneel niet goed voelt. Bij de meeste mensen gaat deze gave verloren, Reiki herstelt deze gave. Reiki bevordert tevens de natuurlijke zelfgenezing, herstelt harmonie van je lichaam en geest, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning. Je hoofd wordt rustig, je zakt meer in je lichaam en zult merken dat je meer en meer in balans komt.

Juist door deze ontspanning, zul je gaan merken dat je in korte tijd nieuwe inzichten opdoet die bijdragen aan het thema waaraan je werkt.
De zachte, helende energie helpt je om naar binnen te keren. Meer ontspannen, minder gehaast. Het haalt laagjes ruis weg en versterkt de verbinding met jezelf. Het stimuleert je intuïtie, ontwikkeld je heldere vermogens en brengt balans en heling waar nodig. 

Reiki energie kan je helpen meer te vertrouwen op je lichamelijke signalen en intuïtie, bewust(er) te worden van jezelf; van je energie, je emoties, gedachten, patronen…

Reiki heeft voor mij veel in gang gezet qua bewustwording én creëren van balans na de burn-out in 2018.

Intuïtieve coaching
Als coach zet ik tijdens sessies mijn eigen intuïtie a.k.a invoelingsvermogen in, om zo meer helderheid te creëren rondom een thema. Door met jou in gesprek te gaan, kan ik razendsnel zien en voelen waar het bij jou blokkeert en wat hierin behulpzaam is. Via mijn intuïtie verkrijg ik informatie doormiddel van de energie die dieper gaat dan het hoofd, de betekenis van uitgesproken woorden of lichaamstaal. Het is een vorm van energie die ik aanvoel en omzet in woorden en begrijpelijke Jip en Janneke taal.

Ik gebruik mijn intuïtie om jou een spiegel voor te houden, je vragen te stellen, je bewuster te maken van wat je lichaam je verteld, zodat je tot waardevolle inzichten zult komen. Soms wil je werken aan een bepaald thema maar komt tijdens een sessie iets anders naar voren wat op dat moment aandacht naartoe mag. Of reik ik je een oefening aan die jou op dat moment goed kan helpen bij je vraagstuk.

Stuk voor stuk zijn het fijne manieren om vanuit een diepere laag te onderzoeken wat er zich afspeelt en helder te krijgen wat jij of de situatie nodig heeft. Door deze intuïtieve manier van werk is iedere sessie weer anders. Zo stemmen we de sessies altijd af op jou en wat nodig is, oftewel maatwerk. De sessies zorgen voor herstellen van disbalans en vermindering van lichamelijke klachten, mentaal ook sterker, geeft je inzicht in oude patronen, belemmerende overtuigingen en (overgenomen) emoties.

Voel je dat nu het moment is om ballast los te laten en inzicht op te doen, meer rust, zelfvertrouwen en ontspanning ervaren in je leven & werk, dan nodig ik je graag uit voor een kennismakingsessie! Samen kijken we naar jouw huidige situatie, je verlangens, waarin je vastloopt én hoe dit te doorbreken.