Wanneer het in je business moeizaam gaat, dat je merkt dat het niet stroomt, dat klanten wegblijven of dat het je super veel moeite kost om content te schrijven, dan is er vaak eerst innerlijk werk te verrichten.

Het ligt namelijk niet aan de kennis die je hebt, de ervaringen die je hebt opgedaan of de opleidingen die je hebt gevolgd. Meestal gaat het om iets wat onbewust in jou speelt. Daarmee bedoel ik dat je (onbewust) een blokkade met je meedraagt waardoor het nu niet stroomt.

Denk hierbij aan een overtuiging, het idee niet goed genoeg te zijn, dat je het lastig vindt om te ontvangen of ergens de angst voor afwijzing. Of bepaalde patronen van uitstelgedrag en perfectionisme, dat je daardoor vastloopt omdat je alles goed wilt doen, waardoor je jezelf belemmert in je business en groei tegenhoudt. 

Dit zijn momenten waarop je je super gefrustreerd voelt, omdat je aan alles merkt dat het niet stroomt maar géén idee hebt aan welke knoppen je hebt te draaien. Met als resultaat? Je voelt je gefrustreerd over hoe moeizaam je bedrijf loopt, baalt van jezelf en begint aan jezelf en het ondernemerschap te twijfelen. Naast dat het anders kan, wil ik je in deze blog graag meenemen in hoe je blokkades in je business herkent én hoe ze in je lijf kunnen manifesteren.

Allereerst: Hoe herken je blokkades in je onderneming? Ik ga een aantal voorbeelden opnoemen:

➜ Je loopt vast in je onderneming (en in je hoofd)
➜ Je hebt al van alles geprobeerd…
➜ Je vergelijkt jezelf met andere ondernemers
➜ Je ervaart spanning als je je diensten moet verkopen
➜ Je haalt je ondernemingsdoelen niet
➜ Je blijft druk met creëren

Dat laatste deed ik ook! Zo had ik begin 2020 een online programma gebouwd: Terug in je Kracht. Daarna begon ik met nóg maar een programma bouwen en in een online omgeving zetten. Ik was druk druk! Maar beter had ik mijn tijd en energie kunnen stoppen om te doen wat écht nodig was!

Zoals in contact komen met potentiële klanten. Vrouwen die echt geholpen zouden zijn met mijn programma. Maar ja waar begin je? Insta live? Nee. Een webinar? Euhm nee. Terwijl ik wel hoopte dat mensen na 1 of 2 keer iets te hebben gezien in mijn stories zouden kopen, want ik wilde ik ook niet te verkoperig en pusherig overkomen.

Resultaat? Doorgaan met creëren a.k.a veilige modus.

En misschien herken jij het ook wel. Vaak hebben wij mensen een onbewuste blokkade die in de weg zit om bepaalde keuzes te maken. Zoals te kiezen voor dat wat op dit moment echt bijdraagt aan je groei. Zodra je mindset over bijv. jezelf, over verkopen of geld gezond is, kun je jouw onderneming veel beter laten groeien. Want: “your business won’t grow, unless you do!” Het is belangrijk om blokkades te herkennen en er goed mee om te gaan. Want als jij weet wat jou in de weg staat, wat jouw onbewuste overtuigingen zijn, dan kun je daar aan werken en daarmee jezelf en je business naar een hoger niveau tillen. Daarom wil ik je ook meenemen in welke klachten je fysiek kunt gaan ervaren bij een blokkade.

Hoe blokkades zich kunnen manifesteren:

Hoofdpijn
Je zit heel veel in je hoofd. Denken over wat allemaal moet en wat je niet moet vergeten of misschien wel hele strategieën bedenken. Waardoor er een blokkade in je nek en kruin ontstaat door het teveel vanuit je hoofd leven. Omdat de energie daar dan niet meer stroomt, stapelen emoties en gedachten zich op. Wat tot overprikkeling kan leiden in je hoofd en je enorm veel last hebt van ruis en een disbalans ervaart. Je kunt het herkennen aan veel piekeren, beetje dromerig overkomen alsof je een wandelend hoofd bent maar ook dat je ideeën over en weer schieten maar er eigenlijk weinig uit je handen komt. Je vindt het op zulke momenten ook lastig om te voelen en te vertrouwen op je intuïtie. Dit komt doordat je hoofd en lijf letterlijk van elkaar zijn afgesneden door deze blokkade. Met als resultaat dat je maar dingen probeert vast te grijpen en controle wilt hebben.

Keelpijn
Herken je dat? Dat je op bepaalde momenten blokkeert? Je wil iets zeggen, je wilt iets doen én toch dat je je niet uitspreekt. Het is alsof je verstijfd en je een brok in je keel hebt. Dit kan een blokkade op je keelchakra zijn. Dit chakra staat voor communicatie en zelfexpressie. De overtuiging van: ‘ik ben het niet waard’ en het gevoel van niet gehoord worden kan dit chakra blokkeren. Bij het gevoel van niet gehoord worden (denk maar eens aan grenzen stellen of je emoties die omhoog komen) ontstaat het probleem van niet goed kunnen spreken en jezelf uitten. Wat er dan gebeurd is dat de energie stopt en stroming wordt gestagneerd. De blokkade herken je aan onzekerheid maar ook dat je het lastig vindt jezelf en je bedrijf op de kaart te zetten. Want wat heb jij te geven aan de wereld? En durf je dit te laten horen?

Pijn in je schouders
Je schouders hebben als belangrijke taak om je hoofd en nek te dragen. Ook psychisch gezien moeten je schouders veel dragen. Ik neem altijd als voorbeeld het rugzakje wat je dag in dag uit met je meedraagt. Gevuld met mooie en minder mooie herinneringen en ervaringen. De minder mooie wegen vaak het zwaarst en wanneer je teveel moet dragen op emotioneel vlak, kan dit zich uiten in lichamelijke pijnklachten in je schouders. Wanneer je veel (geld)zorgen hebt en regelmatig aan het malen bent, kan dit letterlijk een last op je schouders zijn. Vaak gaat het hierbij om dat je het lastig vindt hulp te vragen, het idee hebt alles alleen te moeten doen. En vooral hard aan het werk bent Hup schouders eronder en doorgaan…

Pijn bij je romp
Als je pijn hebt boven in je rug of juist een drukkend gevoel op je borst ervaart dan kan dit een blokkade in je hartchakra betekenen. Het kan dan zijn dat je te weinig liefde voelt of geeft. Dit kan ook boosheid en gevoelens van onrecht opwekken. Als je hartchakra blokkeert kan je klachten krijgen in de bovenkant van je rug of juist een drukkend gevoel bij je borst. Je herkent het aan een snelle ademhaling, hoog in je romp. Gespannen spieren, alsof je schouders omhoog trekken. Een blokkade bij je hartchakra betekent dat je hart vaak afgesloten is. Een beschermingsmechanisme om maar niet gekwetst te worden (de overtuiging van niet goed genoeg zit hier vaak verborgen). Het lastige daaraan is, dat je moeilijk in diep contact komt met potentiële klanten. Het blijft oppervlakkig. Je kan niet geven wat je wilt geven en je kunt ook niet ontvangen wat je waard bent.

Maag klachten
Bijv. het gevoel van een knoop in je maag. Dat het er strak voelt en je ademhaling hier ook niet langs kan komen. Dit en ook brandend maagzuur kan de oorzaak van een blokkade in je maagchakra / zonnevlecht zijn. Dit chakra staat voor je zelfbeeld, je innerlijk vuurtje. Wanneer je zelfbeeld en zelfvertrouwen niet oké zijn, maar ook onzekerheid en weinig discipline kunnen voor een blokkade en maagklachten zorgen. Vaak gaan deze maagklachten ook gepaard met emotionele uitbarstingen omdat je merkt dat je uit balans bent en er weinig ruimte is voor wie jij bent en wat jij graag in de wereld wilt zetten. Je twijfelt aan jezelf en aan jouw kunnen. Je raakt afgeleid door wat anderen doen en blijft maar zoeken naar dé gouden formule. Misschien verslind je wel het ene na het andere boek, training of cursus… Tevergeefs

Rugpijn
De rug gaat over je gesteund voelen. Hoe gesteund voel jij je in het proces van ondernemen? Vooral in het begin, wanneer je nog niet direct resultaat hebt, kunnen vrienden en familie hun twijfels uitspreken waardoor jij je niet gesteund voelt. Ook wanneer je voor een grote uitdaging staat, bijv. een belangrijke keus in je business, of dat je je loondienstbaan verliest of met financiële zorgen te maken krijgt, kan je het gevoel van zekerheid verliezen. Deze emoties van onzekerheid kunnen klachten in de rug veroorzaken doordat je onder druk staat.

Een goed stromend bedrijf begint bij de connectie met jezelf. Met jezelf vrijmaken van deze blokkades.
Want hoe meer jij in je kracht gaat staan, hoe meer licht jij kunt laten schijnen en hoe beter jij jouw klanten kan helpen! Jijzelf bent dé basis van je bedrijf. Jij bent je bedrijf! Wanneer jij groeit en heelt, groeit je business met je mee…

Ben jij er klaar voor om jouzelf en daarmee je bedrijf een boost te geven! Door patronen en belemmerende overtuigingen te breken en los te laten van die ‘oude shit’ (altijd vanuit liefde)? Wil jij de stevigheid in jezelf voelen?
Dan is het belangrijk dat jij je meer gaat verbinden met jezelf en met wat jij te bieden hebt. Dat je voor jouw (eigen)waarde gaat staan. Want vrouw! Je onderschat jezelf en houdt jezelf onnodig klein. Super zonde! The world needs you.

Stop playing small! Ik zie echt zoveel potentieel wat onbenut blijft omdat vrouwen zichzelf (onbewust) klein houden. Hun goud niet claimen terwijl je (nu al) van zoveel waarde bent voor een ander! Dus vertel eens eerlijk, waar houd jij jezelf tegen?
En voel jij dat dit jouw tijd is? Time to step up! In jezelf te gaan geloven en er vol voor te gaan? Laat mij je helpen.
Tijdens mijn Mentorship werken we in 6 maanden naar meer helderheid én groei vanuit rust, de juiste energie & de juiste mindset, zodat jij de doorbraken gaat maken waar jij om staat te springen.

Al tijdens de allereerste sessie wordt jouw blinde vlek zichtbaar en laat ik je zien wat jij niet ziet. Hierdoor krijg je helder waar jij jezelf saboteert en óók welke keuze(s) jij kunt gaan maken die bijdragen aan je volgende stap. Ik kijk, luister, bevraag en voel wat jij nodig hebt om te groeien met je business.

Gedurende het Mentorship mag je iedere maand een healingsessie inplannen waarbij ik ga kijken waar er blokkades in je energie zitten en ga deze healen. Het is zo’n magische reis wat je echt gigantisch veel op gaat leveren. Zowel voor jezelf als voor je business!

Stralende groet,
Jantine