Emoties zijn niet goed of fout. Het is een manier van jouw lichaam om met je te communiceren. Het kent namelijk geen taal zoals wij dat kennen, dus laat jouw lichaam je voelen.

Alleen zijn we er vaak niet van bewust. We herkennen de signalen (nog) niet. Gewoonweg omdat het je niet geleerd is of omdat je ze al zolang hebt genegeerd waardoor je de signalen niet opmerkt, totdat je fysieke klachten ervaart.

Hieronder ga ik een paar voorbeelden benoemen:
Bij spanning en stress geeft je lichaam aan dat het tijd nodig heeft om te herstellen. Door tijd met jezelf door te brengen, lief voor jezelf te zijn en door het rustiger aan te doen.

Wanneer je angst ervaart, vraagt je lijf om even bewust te aarden. Je energie uit je hoofd, naar je voeten te brengen. En dat jij jezelf eraan mag herinneren dat je veilig bent, je hoeft niet te vluchten. Je hebt de verbinding met jezelf te herstellen en het vertrouwen in jezelf aan te boren🔥.

En als je boos of geïrriteerd bent? Dan vraagt je lichaam je om je grenzen te definiëren en aan te geven. Ook kan het hierin helpend zijn om richting de buitenwereld jezelf uit te spreken.

Ervaar je verdriet? Weet dat dit okay is. Ook dit mag er helemaal zijn. Je wil graag gezien en gehoord worden (iets wat we in de basis allemaal willen) en hebt behoefte aan een knuffel en liefde. Juist door dit te erkennen kun je al merken dat je energie veranderd.

Blijdschap en plezier daarintegen geven je een fijn, warm en ontspannen gevoel! Follow what sparks joy 💕

Want vaak zijn we zo geneigd om emoties als negatief te zien en ze daardoor weg te drukken en onszelf af te leiden met – van alles en nog wat – waardoor ze zich vast gaan zetten in je systeem en er daardoor blokkades ontstaan.

Maar juist door het toestaan van je gevoelens verbeterd de relatie tussen jou en jezelf, je ziel en tussen jou en je gevoelswereld. Je mag het zo zien dat de emotie(s) die jij op dit moment ervaart, door jou gezien willen worden. Die gevoelens zijn er namelijk niet voor niks, die hebben jou nodig!

Dus in plaats van jezelf af te leiden, kijk eens wat het je wil vertellen?

Ze zijn namelijk een richting aanwijzer en helpen jou om een fijne balans te ervaren.

Zo zijn lichamelijke klachten vaak ook een uiting van hoe je je vanbinnen voelt. De batterij is vaak dan al ver leeg. Stel dat je hoofdpijn hebt, dan mag je rustiger aan doen, want waar zit je met je aandacht en wat speelt er allemaal in je hoofd? Dus rustig aan doen, ook al zegt je hoofd dat je nog zoveel moet doen!

De kunst is om steeds weer naar je hart te lichaam te luisteren; ‘wat heb ik op dit moment écht nodig?’

Mocht jij op dit moment regelmatig emoties of fysieke klachten ervaren, weet je soms even niet meer hoe hier doorheen te bewegen en zou jij je hier graag meer in willen verdiepen? Stuur mij dan gerust een berichtje met kort jouw verhaal en dan kom ik er bij jou op terug om te kijken wat jou op dit moment kan helpen.