Want jezelf verbonden voelen met je lichaam en daarmee met jezelf gaat verder dan alleen de gedachten in je hoofd. Ik heb het over een verbinding die dieper ligt, namelijk dat wijze stemmetje (a.k.a. Je intuïtie) in jou wat heel goed weet wat goed voor je is.

Eerlijk? Hoe gemakkelijk is het om de verbinding met dat stemmetje kwijt te raken in deze rennen-vliegen-draven maatschappij. Daarnaast vinden we het vaak spannend om te voelen wat er aan de hand is. Want zodra je gaat voelen, voel je de onrust, spanning en misschien stress en daar houden we niet zo van.

Dus tijd om even en stukje bewustwording te creëren: hoe is de verbinding met jezelf op dit moment? Ben je met je aandacht en energie bij waar je nu bent en staat of ben je vooral gefocust op de buitenwereld en afgestemd op de ander? Want voor je het weet, beland in je je hoofd. Bij alle moetjes. Dingen die je niet moet vergeten. Totdat je opmerkt dat je steeds wat meer van jezelf verwijderd raakt.

Hoe zit dat bij jou? Voelt je innerlijk vuurtje uitgeblust of voel je je juist krachtig? Ervaar je zelfacceptatie of loop je juist veel te malen in je hoofd? Sta je emoties en alles wat je voelt toe of merk je dat je het eerder wegdrukt… Hup schouders eronder en gaan?

Ik hoor, zie en spreek veel vrouwen die merken dat ze een disbalans ervaren. Ze zitten veel in het hoofd. Voelen zich moe. Willen van alles en tegelijkertijd komt er maar weinig uit handen. Dit zijn allerlei tekenen dat de verbinding met jezelf om aandacht vraagt!

De signalen die je aangeven dat het écht tijd is om naar jezelf te luisteren zijn onder anderen:

  • Spanning in je lijf. Strakke schouders, nek en rug.
  • Brok gevoel in je keel.
  • Heel erg moe zijn, niet echt bij kunnen tanken.
  • Verminderde concentratie. Je hoofd is vol.
  • Afleiding zoeken. Bijv. telefoongebruik die omhoog schiet.
  • Alleen willen zijn maar dit niet regelen.
  • Ruzie, boosheid, anderen de schuld geven.
  • Dingen waar je blij van wordt, niet meer doen.
  • Geen energie hebben.
  • Je terugtrekken en afzonderen.

Wanneer je de signalen negeert, beland je in je hoofd. Ga je piekeren. Ervaar je allerlei belemmerende/negatieve gedachten en tegelijkertijd dat je op zoek bent naar de oplossing en helderheid.

Wanneer je géén verbinding met jezelf hebt, dan voel je veel spanning, stress, onrust, frustratie, maar ook een machteloos gevoel.

Door denken en voelen weer in balans te brengen, ga je weer meer verbinding met jezelf ervaren. En juist dat thema is wat momenteel véél aandacht vraagt.

Want wat als je echt bij je zelf naar binnen gaat kijken en naar dat stemmetje gaat luisteren, wat ga je dan tegenkomen? Want misschien kom je daar wel dingen tegen die helemaal niet zo fijn zijn, die je al lange tijd hebt weggestopt.

Toch is het belangrijk om die verbinding met jezelf aan te gaan!

Om uit te zoeken wat er speelt. In je lijf, je emoties. Om de tijd te nemen en rust te vinden om te voelen wat er gaande is kun je de volgende vragen aan jezelf stellen;
👉🏼 Waar word ik door getriggerd?
👉🏼 Waar stroomt het niet?
👉🏼 Welke spiegel wordt mij voorgehouden?
👉🏼 Wie of wat geef ik de schuld van dingen?
👉🏼 Wat zegt dat eigenlijk over mijzelf?

Verbinding voelen met jezelf is essentieel voor een happy life. En het mooie? Verbinding met jezelf kun je altijd weer maken! Soms heb je daar een ander voor nodig, maar het is er altijd. En dan voel je weer hoe het voelt als je thuis bent, thuis bij jezelf. Met alles wat er is.

Want juist thuis in jezelf is er ruimte voor emoties, voor gevoel.

En als dat allemaal mag stromen, dan ga jij weer rust en helderheid ervaren van waaruit jij goed voelende keuzes kan maken en je eigen richting bepalen. Vanuit vertrouwen. Vanuit jezelf.

Heb je idee dat je wel wat hulp kan gebruiken om de verbinding met jezelf en je intuïtie te herstellen?
Vraag dan een kennismakingsgesprek aan zodat we samen kunnen kijken wat het is wat jij nodig hebt. Of kies ervoor om je een dag onder te dompelen tijdens een One day retreat die helemaal in het teken staat van jou en de verbinding met jezelf!

Lieve groet, Jantine