fbpx

Nog eventjes snel dit doen om vervolgens dat ook nog ‘even’ te doen en voordat je het weet lig je ‘s avonds uitgeblust op de bank! Herkenbaar? Lees dan even verder.

Je kent het misschien wel, je komt thuis van een lange, drukke dag werken. Je stapt het huis binnen en er ligt nog een berg aan verantwoordelijkheden op je te wachten. Je partner, je kids, je huisdier, ie-der-een wil jouw aandacht. Er moeten misschien nog wel wat boodschapjes gedaan worden, gekookt, de was staat klaar om omgevouwen te worden. En dat terwijl jou hoofd nog vol zit met werkdingen.

En op zo’n moment kan het zijn dat jij denkt, jongens! NU EVEN NIET! ‘Ik heb even tijd en ruimte voor mijzelf nodig om weer normaal te kunnen functioneren’. Vaak lukt het ons dan niet eens meer om liefdevol en gezellig te zijn, niet uit onwil maar gewoonweg omdat je er de energie niet meer voor hebt.

Leuk? Nope, alles behalve dat. Want we voelen ons erna nog vaak schuldig ook dat we zo kortaf en geïrriteerd reageerden om niets. Maar ja, waar begin je? In de online jungle zijn er honderden manieren om rust en ontspanning aan te trekken. Sla een tijdschrift open en je leest over ontspanning en balans. En denk ook aan meditatie app, yogalesjes op YouTube, Instagram en Facebook die volstaan met gratis tips.

Ik ga je vandaag op weg helpen door 5 tips met je te delen. Dit zorgt er bij zowel mijzelf als mijn klanten voor dat we meer rust, energie en balans ervaren waardoor we weer écht kunnen genieten van leuke dingen.

1 Stel prioriteiten en creëer daardoor meer tijd

Dit klinkt waarschijnlijk heel voor de hand liggend en ik gok dat je dit al vaker hebt gehoord. Maar toch gaat het hier vaak mis. Zeg eens vaker nee 😉 Want eerlijk, ben jij iemand die altijd klaar staat voor een ander? Als hulpmoeder, voor overwerken, even oppassen op de kat van de buurvrouw, of een taart bakken voor het nichtje van een vriendin van je vriendin. En vergeet je daarbij jezelf weleens? Weet je, hierin is er geen goed of fout. Er is niets mis met anderen helpen, voor een ander klaar willen staan en je daardoor goed voelen. Maar heel eerlijk? Er zijn soms ook momenten dat je beter nee kan zeggen tegen iets wat je eigenlijk liever niet doet. Stel prioriteiten, zeg eens nee tegen een ander, en ja tegen jezelf. En tadaaa! Je creëert meer tijd!

2 Ontspan en kom uit je hoofd

Rust nemen, ja ik zeg nemen ;-), is minstens zo belangrijk om goed te kunnen blijven functioneren in tijden dat je druk bent. Het zorgt ervoor:
– Dat je luchtiger met een stressvolle situatie om kunt gaan.
– Dat je denkkracht optimaal kunt blijven benutten.
– Dat je er energieker door wordt.
– Dat je productiever bent.
– Dat je creativiteit wordt aangewakkerd.

Rustmomenten zijn bovendien momenten waarop we ons vaak veilig, verbonden, tevreden en dus… gelukkig voelen. Zulke ik-hoef-even-helemaal-niets-momenten zijn dus wel een heel goed idee. We zitten vaak zo in ons hoofd dat we vergeten hoe we ons voelen. Time to relax!

3 Tackel je overtuigingen en creëer een krachtige mindset

Onze mind is heel krachtig. Als jij niet begint met het bewust veranderen van je gedachten, blijft het precies zoals het is. Met andere woorden: wanneer jij op dit moment worstelt met alle ballen hooghouden, heb je twee opties: doorgaan of stoppen.

Onze mind is echter zo ingesteld, dat wanneer je iets nieuws of iets anders gaat doen, het jou in je veilige situatie wil houden. Want dat is wat het kent. Daarmee wil ik zeggen, dat als jij standaard ‘ja’ zegt als iemand om jouw hulp vraagt, is het vaak nog niet zo gemakkelijk om ‘nee’ te gaan zeggen. Sluit vriendschap met dat kritische stemmetje in je!

4 Ontdek wat jij belangrijk vindt

Regelmatig hoor ik vrouwen die zeggen dat ze het moeilijk vinden om grenzen aan te geven. Als ik dan vervolgens verder door vraag, dan hoor ik dat ze graag in een keer alles anders willen en rigoureus een ambitieus aan de slag gaan. Of dat ze vervolgens eigenlijk niet zo goed weten wat hun grens is of wat ze überhaupt belangrijk vinden.

En weet je? Eigenlijk weten maar weinig vrouwen wat ze nou echt belangrijk vinden. Terwijl deze kennis zó belangrijk is om goede besluiten en keuzes te maken. Besluiten en keuzes die bij je passen. Keuzes die ervoor zorgen dat je niet wordt leeggezogen, omdat ze ingaan tegen je waarden. Het gaat erom wat er echt belangrijk is. Voor jou. Jouw leven… Keuzes die ervoor zorgen dat je energie en tijd overhoudt voor dat wat jij belangrijk vindt en wat voor jou telt!

Vraag jezelf dus even af: wat is het wat ik echt belangrijk vindt? Waar krijg ik energie van?

5 Focus op dat wat echt telt

We leven in een tijd waarin ons leven zich voornamelijk op social media lijkt af te spelen. Facebook, Instagram, Pinterest en noem het maar op. Je kunt er al een dagtaak van maken om deze kanalen allemaal door te scrollen naar het perfecte plaatje. Echter! Je leven verandert niet door inzichten te verzamelen of quotes aan je muur te hangen. Je krijgt immers ook geen summerbody wanneer je leest over push-ups ;-).

Naast het hebben van inzicht in wat jij belangrijk vindt is de volgende stap ACTIE! Onderneem actie, FOCUS en ga DOEN.

Focus om dat te kiezen wat voor rust, balans en energie zorgt!

Plezier in je leven is zó belangrijk. Daarvoor is het belangrijk dat je de focus op de juiste dingen legt. Ben je benieuwd welke stappen jij kunt zetten in jouw eigen leven? En kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan heb ik iets leuks voor je. Jij krijgt de kans om middels een GRATIS Groeigesprek te ontdekken welke stappen jij te zetten hebt om meer rust, energie en balans te creëren. Klik op DEZE LINK als je kans wil maken op deze gratis sessie. Het lijkt me leuk je te ontmoeten!

Lieve groet,
Jantine

5-daagse Lief voor Jezelf Challenge

Elke dag ontvang je een opdracht in je mailbox.

Als je je aanmeldt voor deze gratis challenge, krijg je ook maandelijks de gratis inspiratiemail in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Je ontvangt de eerste mail met opdracht in je inbox.

Chat openen
Hej hoi, kan ik je ergens mee helpen?
He hoi! Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Mocht je een vraag hebben, dan kun je mij hier een WhatsAppje sturen #handig en dan spreken we elkaar snel. Stralende groet, Jantine